MALZEMELER
·
1 yemek kaşığı domates
salçası
·
1 yemek kaşığı biber
salçası
·
1,5 su bardağı (300 ml) sıcak su
·
2 su bardağı (275 gr)
köftelik ince bulgur
·
1/2 demet maydanoz
·
2 - 3 dal fesleğen
·
2 - 3 dal taze nane
·
8 adet taze soğan
·
2 adet çarliston biber
·
4 - 5 yaprak marul
·
2 çay kaşığı kimyon
·
2 çay kaşığı isot
·
1 tatlı kaşığı sumak
·
1 çay kaşığı kırmızı pul
biber
·
2 çay kaşığı tuz
·
1,5 adet limonun suyu
·
3 yemek kaşığı nar
ekşisi
·
5 yemek kaşığı sızma
zeytinyağı
YAPILIŞI
· Bir kaba 1 yemek kaşığı
domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçasını koyun ve 1,5 su bardağı (300 ml) sıcak
su ekleyip, karıştırarak eritin.
· 2 su bardağı (275 gr)
köftelik ince bulguru, diğer büyük bir karıştırma kabına koyup, salçalı suyu
üzerine dökün. Bir kaşıkla karıştırın ve kabın üzerini örtüp 15 - 20 dakika demlenmeye
bırakın.
·
8 adet taze soğanı, 1/2
demet maydanozu, 2 - 3 dal taze naneyi, 2 - 3 dal fesleğeni, 4 - 5 yaprak
marulu ve 2 adet çarliston biberi ince ince doğrayın.
·
Demlenen bulgura 2 çay
kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı sumak, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 2 çay
kaşığı tuz ve 2 çay kaşığı isot ekleyin ve elinizle yoğurarak bulgurla özdeş
hale gelmelerini sağlayın.
·
1,5 adet limonun suyunu,
3 yemek kaşığı nar ekşisini, 5 yemek kaşığı sızma zeytin yağını ilave edip
karıştırın.
·
Doğradığınız
yeşillikleri ekleyin ve iyice karıştırdıktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun.