Kısır Tarifi

 Video Tarif

MALZEMELER

·        1 yemek kaşığı domates salçası
·        1 yemek kaşığı biber salçası
·        1,5 su bardağı (300 ml) sıcak su
·        2 su bardağı (275 gr) köftelik ince bulgur
·        1/2 demet maydanoz
·        2 - 3 dal fesleğen
·        2 - 3 dal taze nane
·        8 adet taze soğan
·        2 adet çarliston biber
·        4 - 5 yaprak marul
·        2 çay kaşığı kimyon
·        2 çay kaşığı isot
·        1 tatlı kaşığı sumak
·        1 çay kaşığı kırmızı pul biber
·        2 çay kaşığı tuz
·        1,5 adet limonun suyu
·        3 yemek kaşığı nar ekşisi
·        5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı


YAPILIŞI




·       Bir kaba 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçasını koyun ve 1,5 su bardağı (300 ml) sıcak su ekleyip, karıştırarak eritin.
·       2 su bardağı (275 gr) köftelik ince bulguru, diğer büyük bir karıştırma kabına koyup, salçalı suyu üzerine dökün. Bir kaşıkla karıştırın ve kabın üzerini örtüp 15 - 20 dakika demlenmeye bırakın.
·        8 adet taze soğanı, 1/2 demet maydanozu, 2 - 3 dal taze naneyi, 2 - 3 dal fesleğeni, 4 - 5 yaprak marulu ve 2 adet çarliston biberi ince ince doğrayın.
·        Demlenen bulgura 2 çay kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı sumak,        1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 2 çay kaşığı tuz ve 2 çay kaşığı isot ekleyin ve elinizle yoğurarak bulgurla özdeş hale gelmelerini sağlayın.
·        1,5 adet limonun suyunu, 3 yemek kaşığı nar ekşisini, 5 yemek kaşığı sızma zeytin yağını ilave edip karıştırın.
·        Doğradığınız yeşillikleri ekleyin ve iyice karıştırdıktan sonra  servis yapın.

Afiyet olsun.