MALZEMELER
·
2 adet taze soğan
·
3 dal maydonoz
·
50 gram kaşar peyniri
·
2 adet orta boy (400 gr)
patates
·
1 diş ezilmiş sarımsak
·
1 çay kaşığı tuz
·
1 çay kaşığı karabiber
·
1 çay kaşığı kırmızı pul
biber
·
2 yemek kaşığı dolusu (30
gram) mısır unu
·
1 adet yumurta
·
Tavayı yağlamak için
biraz sıvı yağ
YAPILIŞI
<= Video Tarif
·
2 adet taze soğanı ve 3
dal maydonozu ince ince kıyın ve bir kaba alın.
·
50 gram kaşar peynirini
rendeleyin.
·
2 adet orta boy (400 gr)
patatesi rendeleyin ve avucunuzda iyice sıkıp suyunu çıkarın.
·
Rendelenen kaşar
peynirini ve patatesleri bir karıştırma kabına koyun.
·
1 diş ezilmiş sarımsak, 1
çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber ekleyin.
·
Önceden ince kıydığınız
taze soğanları, maydonozu ekleyin.
·
Son olarak da, 2
yemek kaşığı dolusu (30 gram) mısır unu ve 1 adet çırpılmış yumurta ilave edin ve bir
kaşıkla malzemeleri iyice karıştırın..
·
Tavanızı bir miktar sıvı
yağ ile yağlayıp yüksek ateşte ısıtın.
·
Hazırlanan karışımdan 1
yemek kaşığı dolusu kadar miktarı tavaya koyun, bir spatula (ya da kaşıkla)
üzerine hafifçe bastırıp disk şeklinde inceltin ve kenarlarını düzeltin. Altı
kızarınca ters çevirip diğer yüzünü de kızartın.
·
Tüm malzeyi aynı şekilde
kızartın ve kağıt peçete (ya da kağıt havlu) serilmiş bir tabağa koyarak fazla
yağın emilmesini sağlayın.
·
Sade olarak, ya da taze nane (ince kıyılmış) ve kırmızı pul biber eklenmiş yoğurt sosu ile servis yapın.
Afiyet olsun.