Patates Omleti Tarifi

 VIDEOLU TARİF

MALZEMELER

·        2 adet taze soğan
·        3 dal maydonoz
·        50 gram kaşar peyniri
·        2 adet orta boy (400 gr) patates
·        1 diş ezilmiş sarımsak
·        1 çay kaşığı tuz
·        1 çay kaşığı karabiber
·        1 çay kaşığı kırmızı pul biber
·        2 yemek kaşığı dolusu (30 gram) mısır unu
·        1 adet yumurta
·        Tavayı yağlamak için biraz sıvı yağ


YAPILIŞI


   <= Video Tarif


·        2 adet taze soğanı ve 3 dal maydonozu ince ince kıyın ve bir kaba alın.
·        50 gram kaşar peynirini rendeleyin.
·        2 adet orta boy (400 gr) patatesi rendeleyin ve avucunuzda iyice sıkıp suyunu çıkarın.
·        Rendelenen kaşar peynirini ve patatesleri bir karıştırma kabına koyun.
·        1 diş ezilmiş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber ekleyin.
·        Önceden ince kıydığınız taze soğanları, maydonozu ekleyin.
·        Son olarak da, 2 yemek kaşığı dolusu (30 gram) mısır unu ve 1 adet çırpılmış yumurta ilave edin ve bir kaşıkla malzemeleri iyice karıştırın..
·        Tavanızı bir miktar sıvı yağ ile yağlayıp yüksek ateşte ısıtın.
·        Hazırlanan karışımdan 1 yemek kaşığı dolusu kadar miktarı tavaya koyun, bir spatula (ya da kaşıkla) üzerine hafifçe bastırıp disk şeklinde inceltin ve kenarlarını düzeltin. Altı kızarınca ters çevirip diğer yüzünü de kızartın.
·        Tüm malzeyi aynı şekilde kızartın ve kağıt peçete (ya da kağıt havlu) serilmiş bir tabağa koyarak fazla yağın emilmesini sağlayın.
·        Sade olarak,  ya da taze nane (ince kıyılmış) ve kırmızı pul biber eklenmiş yoğurt sosu ile servis yapın.

Afiyet olsun.