Çikolatalı ve Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi

 Video Tarif
MALZEMELER

Kurabiye Malzemeleri :

·        125 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
·        1/2 su bardağı (55 gr) pudra şekeri
·        1 adet yumurtanın sarısı
·        1,5 su bardağı (170 gr) un
·        1 paket (5 gr) toz vanilya
·        1/2 paket (5 gr) hamur kabartma tozu
·        3 yemek kaşığı (20 gr) kakao

Dolgu Malzemeleri :

·        1 adet yumurtanın akı
·        3/4 su bardağı (70 gr) pudra şekeri
·        2 yemek kaşığı (20 ml) süt
·        1 su bardağı (70 gr) hindistan cevizi
·        2 yemek kaşığı (20 gr) yaban mersini
·        2 yemek kaşığı (20 gr) damla çikolata

Süsleme Malzemeleri  : (isteğe bağlı olarak)

Biraz hindistan cevizi ve 2-3  adet kayısı kurusu (minik küpler halinde doğranmış).


YAPILIŞI




Kurabiye hamurunun hazırlanması:

·        Derin bir karıştırma kabına 125 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) ve 1/2 su bardağı (55 gr) pudra şekeri koyun ve mikser ile iyice karıştırın.
·        1 adet yumurtanın sadece sarısını ekleyip karıştırmaya devam edin.
·        Başka bir karıştırma kabına 1,5 su bardağı (170 gr) unu, 1 paket (5 gr) toz vanilyayı, 1/2 paket (5 gr) hamur kabartma tozunu ve  3 yemek kaşığı (20 gr) kakaoyu eleyin ve önceden hazırladığınız yumurtalı karışıma ilave edin.
·        Önce mikser ile, sonra da bir spatula ile iyice karıştırıp malzemelerin özdeş hale gelmesini sağlayın.
·        Karışımı elinizle yoğurarak pürüzsüz bir hamur elde edin.

Dolgunun hazırlanması:

·        Bir karıştırma kabına 1 yumurtanın sadece akını ve 3/4 su bardağı (70 gr) pudra şekerini koyup, mikser ile karıştırın. 2 yemek kaşığı (20 ml) süt ekleyip karıştırmaya devam edin.
·        1 su bardağı (70 gr) hindistan cevizi, 2 yemek kaşığı (20 gr) yaban mersini ve 2 yemek kaşığı (20 gr) damla çikolata ekleyin ve bir spatula ile iyice karıştırın.

Kurabiyelerin tamamlanması:

·        Hamurunuzdan küçük parçalar koparıp, avuçlarınızın  içinde yuvarlayarak top haline getirin.
·        Herbir hamur topunu, avuç içinizle bastırıp yassı hale getirin (disk şekli verin). Hazırladığınız hindistan cevizli karışımdan, disklerin ortalarına bir miktar koyun ve kenarlarından yukarı doğru kapatıp koyduğunuz malzemenin topların iç kısmında kalmasını sağlayın. Tekrar avuç içlerinizde yuvarlayıp üstlerini hafifçe bastırın.
·        Pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ve önceden 170° C ısıtılan fırında 25- 30 dakika pişirin.
·        Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine hindistan cevizi serpin ve minik küpler halinde doğranmış kayısı kurusu ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.