MALZEMELER
Kurabiye Malzemeleri :
·
125 gr tereyağ (oda
sıcaklığında yumuşamış)
·
1/2 su bardağı (55 gr)
pudra şekeri
·
1 adet yumurtanın sarısı
·
1,5 su bardağı (170 gr)
un
·
1 paket (5 gr) toz
vanilya
·
1/2 paket (5 gr) hamur
kabartma tozu
·
3 yemek kaşığı (20 gr)
kakao
Dolgu Malzemeleri :
·
1 adet yumurtanın akı
·
3/4 su bardağı (70 gr)
pudra şekeri
·
2 yemek kaşığı (20 ml)
süt
·
1 su bardağı (70 gr)
hindistan cevizi
·
2 yemek kaşığı (20 gr)
yaban mersini
·
2 yemek kaşığı (20 gr)
damla çikolata
Süsleme Malzemeleri : (isteğe bağlı olarak)
Biraz
hindistan cevizi ve 2-3 adet kayısı
kurusu (minik küpler halinde doğranmış).
YAPILIŞI
Kurabiye hamurunun hazırlanması:
·
Derin bir karıştırma
kabına 125 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) ve 1/2 su bardağı (55 gr)
pudra şekeri koyun ve mikser ile iyice karıştırın.
·
1 adet yumurtanın sadece
sarısını ekleyip karıştırmaya devam edin.
·
Başka bir karıştırma
kabına 1,5 su bardağı (170 gr) unu, 1 paket (5 gr) toz vanilyayı, 1/2 paket (5 gr)
hamur kabartma tozunu ve 3 yemek kaşığı
(20 gr) kakaoyu eleyin ve önceden hazırladığınız yumurtalı karışıma ilave edin.
·
Önce mikser ile, sonra
da bir spatula ile iyice karıştırıp malzemelerin özdeş hale gelmesini sağlayın.
·
Karışımı elinizle
yoğurarak pürüzsüz bir hamur elde edin.
Dolgunun hazırlanması:
·
Bir karıştırma kabına 1
yumurtanın sadece akını ve 3/4 su bardağı (70 gr) pudra şekerini koyup, mikser
ile karıştırın. 2 yemek kaşığı
(20 ml) süt ekleyip karıştırmaya devam edin.
·
1 su bardağı (70 gr)
hindistan cevizi, 2 yemek kaşığı (20 gr) yaban mersini ve 2 yemek kaşığı (20
gr) damla çikolata ekleyin ve bir spatula ile iyice karıştırın.
Kurabiyelerin tamamlanması:
·
Hamurunuzdan küçük
parçalar koparıp, avuçlarınızın içinde
yuvarlayarak top haline getirin.
·
Herbir hamur topunu,
avuç içinizle bastırıp yassı hale getirin (disk şekli verin). Hazırladığınız
hindistan cevizli karışımdan, disklerin ortalarına bir miktar koyun ve
kenarlarından yukarı doğru kapatıp koyduğunuz malzemenin topların iç kısmında
kalmasını sağlayın. Tekrar avuç içlerinizde yuvarlayıp üstlerini hafifçe
bastırın.
·
Pişirme kağıdı serilen
fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ve önceden 170° C ısıtılan fırında 25- 30 dakika pişirin.
·
Fırından çıkan
kurabiyelerin üzerine hindistan cevizi serpin ve minik küpler halinde doğranmış
kayısı kurusu ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.