MALZEMELER
Vanilyalı puding
malzemeleri :
·
1/2 çay bardağı (50 gr)
toz şeker
·
2 yemek kaşığı (25 gr)
mısır nişastası
·
1 tutam (1,5 gr) tuz
·
1 adet büyük boy yumurta
·
2,5 su bardağı (500 ml)
süt
·
1 paket (5 gr) toz
vanilya
Çikolatalı puding
malzemeleri :
·
1 çay bardağı (100 gr)
toz şeker
·
1 çay kaşığı (2 gr) tuz
·
1 yemek kaşığı (10 gr) pirinç unu
·
2 yemek kaşığı (20 gr)
mısır nişastası
·
1 yemek kaşığı (15 gr)
kakao
·
2,5 su bardağı (500 ml)
süt
·
1 adet (80 gr'lık) bitter
çikolata
·
3 yemek kaşığı (40 ml)
süt kreması
·
1 paket (5 gr) toz
vanilya
Diğer malzemeler
:
250 gr
çilek ve biraz hindistan cevizi.
YAPILIŞI
Vanilyalı pudingin hazırlanması :
·
Derin bir karıştırma
kabına, 1/2 çay bardağı (50 gr) toz
şeker, 2 yemek kaşığı (25 gr) mısır
nişastası ve 1 tutam (1,5 gr) tuz koyup karıştırın.
·
Ayrı bir kapta 1 adet yumurtayı çırpın ve 2,5 su bardağı (500 ml) sütün, yarım su bardağı kadar (100 ml) bölümünü,
çırpılan yumurtaya ekleyip iyice çırpın. Şeker/nişasta/tuz
karışımına ilave edip çırpın.
·
Kalan 2 su bardağı (400 ml) sütü pişirme kabına koyup
kaynatın. Kaynayan sütü "azar azar" yumurtalı karışıma ilave edip
karıştırın. Karışımı tekrar pişirme kabına alın ve orta ateşte, koyulaşana
kadar, sürekli karıştırarak pişirin.
·
Ocaktan alın ve 1 paket (5 gr) toz vanilya ekleyip
karıştırın.
·
Servis yapacağınız kaselere eşit olarak paylaştırın ve
üzerlerini streç filmler ile kapatıp (kaymak tutmaması için streç film puding
yüzeyine deymelidir), 30 dakika buzdolabında bekletin.
Çikolatalı pudingin hazırlanması :
·
1 adet (80 gr'lık)
bitter çikolatayı, keskin bir bıçakla ince ince kıyın (ya da rendeleyin).
·
Pişirme kabına 1 çay
bardağı (100 gr) toz şeker, 1 çay kaşığı (2 gr) tuz, 1 yemek kaşığı (10 gr) pirinç unu, 2 yemek kaşığı (20 gr)
mısır nişastası ve 1 yemek kaşığı (15 gr) kakao koyup bir çırpıcı ile
karıştırın. 2,5 su bardağı (500 ml) sütü
azar azar ilave edip karıştırmaya devam edin.
·
Orta ateşte, koyulaşana kadar, sürekli karıştırarak
pişirin.
·
Ocaktan almaya yakın,
kıydığınız 80 gr bitter çikolatayı, 3 yemek kaşığı (40 ml) süt kremasını ve 1
paket (5 gr) toz vanilyayı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Ocağı kapatın ve
pişirme kabını bir kenara koyun.
Pudinglerin tamamlanması :
·
250 gr çileğin bir
kısmını (5 - 6 adedini), pudinglerin üzerini süslemek için ayırın ve kalanını
halka halka doğrayın.
·
Buzdolabından
çıkardığınız vanilyalı pudinglerin streçlerini çıkarın ve doğradığınız
çilekleri pudinglerin üzerine yerleştirin.
·
Pişirme kabındaki
çikolatalı pudingi, kaselerdeki çileklerin üzerine eşit olarak paylaştırıp,
pudinglerinizi soğuması için en az 2-3 saat buzdolabına kaldırın.
·
Servis öncesi,
üzerlerine hindistan cevizi serpin ve çileklerle süsleyin.
Afiyet olsun.