Çikolatalı - Vanilyalı - Çilekli Puding Tarifi


MALZEMELER

Vanilyalı puding  malzemeleri :

·        1/2 çay bardağı (50 gr) toz şeker
·        2 yemek kaşığı (25 gr) mısır nişastası
·        1 tutam (1,5 gr) tuz
·        1 adet büyük boy yumurta
·        2,5 su bardağı (500 ml) süt
·        1 paket (5 gr) toz vanilya

Çikolatalı puding  malzemeleri :

·        1 çay bardağı (100 gr) toz şeker
·        1 çay kaşığı (2 gr) tuz
·        1 yemek kaşığı  (10 gr) pirinç unu
·        2 yemek kaşığı (20 gr) mısır nişastası
·        1 yemek kaşığı (15 gr) kakao
·        2,5 su bardağı (500 ml) süt
·        1 adet (80 gr'lık) bitter çikolata
·        3 yemek kaşığı (40 ml) süt kreması
·        1 paket (5 gr) toz vanilya

Diğer  malzemeler :

250 gr çilek ve  biraz hindistan cevizi.



YAPILIŞI





Vanilyalı pudingin hazırlanması :

·        Derin bir karıştırma kabına,  1/2 çay bardağı (50 gr) toz şeker,     2 yemek kaşığı (25 gr) mısır nişastası ve 1 tutam (1,5 gr) tuz koyup karıştırın.
·        Ayrı bir kapta 1 adet yumurtayı çırpın ve 2,5 su bardağı (500 ml) sütün,  yarım su bardağı kadar (100 ml) bölümünü, çırpılan yumurtaya ekleyip iyice çırpın. Şeker/nişasta/tuz  karışımına ilave edip çırpın.
·        Kalan 2 su bardağı (400 ml) sütü pişirme kabına koyup kaynatın. Kaynayan sütü "azar azar" yumurtalı karışıma ilave edip karıştırın. Karışımı tekrar pişirme kabına alın ve orta ateşte, koyulaşana kadar, sürekli karıştırarak pişirin.
·        Ocaktan alın ve 1 paket (5 gr) toz vanilya ekleyip karıştırın.
·        Servis yapacağınız kaselere eşit olarak paylaştırın ve üzerlerini streç filmler ile kapatıp (kaymak tutmaması için streç film puding yüzeyine deymelidir), 30 dakika buzdolabında bekletin.

Çikolatalı  pudingin hazırlanması :

·        1 adet (80 gr'lık) bitter çikolatayı, keskin bir bıçakla ince ince kıyın (ya da rendeleyin).
·        Pişirme kabına 1 çay bardağı (100 gr) toz şeker, 1 çay kaşığı (2 gr) tuz, 1 yemek kaşığı  (10 gr) pirinç unu, 2 yemek kaşığı (20 gr) mısır nişastası ve 1 yemek kaşığı (15 gr) kakao koyup bir çırpıcı ile karıştırın.  2,5 su bardağı (500 ml) sütü azar azar ilave edip karıştırmaya devam edin.
·        Orta ateşte, koyulaşana kadar, sürekli karıştırarak pişirin.
·        Ocaktan almaya yakın, kıydığınız 80 gr bitter çikolatayı, 3 yemek kaşığı (40 ml) süt kremasını ve 1 paket (5 gr) toz vanilyayı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Ocağı kapatın ve pişirme kabını bir kenara koyun.

Pudinglerin tamamlanması :

·        250 gr çileğin bir kısmını (5 - 6 adedini), pudinglerin üzerini süslemek için ayırın ve kalanını halka halka doğrayın.
·        Buzdolabından çıkardığınız vanilyalı pudinglerin streçlerini çıkarın ve doğradığınız çilekleri pudinglerin üzerine yerleştirin.
·        Pişirme kabındaki çikolatalı pudingi, kaselerdeki çileklerin üzerine eşit olarak paylaştırıp, pudinglerinizi soğuması için en az 2-3 saat buzdolabına kaldırın.
·        Servis öncesi, üzerlerine hindistan cevizi serpin ve çileklerle süsleyin.


Afiyet olsun.