SÜT DİLİMİ PASTASI TARİFİ


MALZEMELER



KREMA MALZEMELERİ :

  • 1 kutu (200 ml) süt kreması
  • 1 paket krem şanti
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 3-4 damla limon suyu

KEK MALZEMELERİ :

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı (135 gr) toz şeker
  • 1 çay bardağı (100 gr) yoğurt
  • 1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ
  • 1 su bardağı (120 gr) un
  • 1 paket (5 gr) toz vanilya
  • 1 paket (10 gr) kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı (20 gr) kakao


YAPILIŞI

 < = Video Tarif

  • Kremayı hazırlamak için, bir karıştırma kabına 1 kutu (200 ml) süt kremasını ve 1 paket toz krem şantiyi koyun ve mikser ile karıştırın.
  • 1 yemek kaşığı bal ve 3-4 damla limon suyu ekleyin ve bal tamamen eriyene kadar çırpmaya devam edin.
  • Hazırlanan kremanın üzerini streç film ile örtün ve buzdolabında bekletin.
  • Bir karıştırma kabına 2 adet yumurta ve 1,5 çay bardağı (135 gr) toz şekeri koyun ve mikser ile krema haline gelene kadar çırpın.
  • 1 çay bardağı (100 gr) yoğurt ve 1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Başka bir karıştırma kabına, 1 su bardağı (120 gr) un, 1 paket (5 gr) toz vanilya, 1 paket (10 gr) kabartma tozu ve 2 yemek kaşığı (20 gr) kakaoyu birlikte eleyin.
  • Unlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyip, mikserin en düşük hızında tamamen özdeş hale gelene kadar karıştırın.
  • Hazırlanan karışımı, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dökün ve her taraf aynı yükseklikte olacak şekilde yayın.
  • Önceden 180°C ısıtılan fırında 20 - 25 dakika pişirip soğumaya bırakın.
  • Kekin üzerine başka bir pişirme kağıdı koyun ve tepsiyi ters çevirip, altındaki yapışmış olan kağıdı sıyırıp atın. 
  • Kekinizi bıçakla yaklaşık 4 cm x 8 cm boyutlarında eşit parçalar halinde kesin.
  • Her iki parçadan birinin üzerine krema sürüp, diğer parçayı kremanın üzerine kapatın. Elinizle üstten hafifçe bastırıp kremanın arada yayılmasını sağlayın. Yan taraftan taşan kremaları bir bıçakla düzeltin.
  • Keki buzdolabında 2-3 saat kadar bekletin. Tercihe bağlı olarak üzerini pudra şekeri ve çikolata ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.