MALZEMELER
- Kelepçeli kek kalıbı (22 cm çapında)
TABANI İÇİN:
- 2 paket (260 gr) burçak bisküvi
- 1 çay bardağı (60 gr) ceviz içi (iri dövülmüş)
- 1 çay bardağı (60 gr) Antep fıstığı (iri dövülmüş)
- 1 dolu yemek kaşığı (20 gr) toz şeker
- 100 gr tereyağ
- 400 gram krem peynir
- 2 kutu (400 ml) süt kreması
- 1 su bardağı (180 gr) toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı (60 gr) mısır nişastası
- 2 paket (10 gr) toz vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
- 2 su bardağı (400 ml) su
- 1/2 çay bardağı (60 ml) limon suyu
- 1 su bardağı (175 gr) toz şeker
- 1/2 çay bardağı (35 gr) mısır nişastası
- 1 adet limon kabuğu rendesi
YAPILIŞI
<= Video Tarif
- 2 paket (260 gr) burçak bisküviyi rondo ile öğütün ve derin bir kaba alın. Üzerine 1 yemek kaşığı (20 gr) toz şeker, 1 çay bardağı (60 gr) iri dövülmüş ceviz ve 1 çay bardağı (60 gr) iri dövülmüş Antep fıstığı ekleyip, bir kaşıkla karıştırın.
- 100 gr eritilmiş tereyağ ilave edip karıştırmaya devam edin.
- Kelepçeli kek kalıbının iç kısmını margarin ile yağlayın ve pişirme kağıdı ile kaplayın.
- Karışımı kek kalıbının tabanına yayın ve kaşık ya da bardak dibi ile bastırarak iyice sıkışmasını sağlayın.
- Önceden 180° C ısıtılan fırında 10 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
- Büyük bir karıştırma kabına 400 gr krem peynir ve 2 kutu (400 ml) süt kreması koyup mikser ile iyice karıştırın.
- 1 su bardağı (180 gr) toz şeker ekleyin ve şeker tamamen eriyene kadar çırpmaya devam edin. 3 adet yumurta, 1 çay bardağı (60 gr) mısır nişastası, 2 paket (10 gr) toz vanilya ve 1 limon kabuğu rendesi ekleyip, malzemeler özdeş hale gelene kadar mikser ile karıştırmaya devam edin.
- Hazırlanan karışımı dondurucudan çıkarılan kalıba döküp düzeltin. Kalıbı birkaç kez tezgaha vurup, karışımdaki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın.
- Kalıbın dış kenarlarını aluminyum folyo ile kaplayın ve yarım parmak kadar su koyacağınız fırın tepsisine oturtun.
- Önceden 160°C ısıtılan fırında, yaklaşık 65 - 70 dakika kadar pişirin (üstü hafif sarı renge dönüşene kadar).
- Fırın ısısını kapatıp kapağı aralayın ve 30 dakika daha fırında tuttuktan sonra soğumaya bırakın.
- Bir tencereye 2 su bardağı (400 ml) su, yarım su bardağı (60 ml) limon suyu, 1 su bardağı (175 gr) toz şeker ve yarım çay bardağı (35 gr) mısır nişastası koyun ve orta ateşte koyulaşana kadar pişirin.
- Ocaktan almadan önce 1 limon kabuğu rendesi ekleyip karıştırın.
- Limon sosunuzu ocaktan alıp bir kaba aktarın ve ılık hale gelmesini bekleyin.
- Ilık limon sosunu, kalıptaki kremanın üstüne döküp yayın.
- Bir gece buzdolabında bekletin.
- Cheesecake'i kalıptan çıkarın ve üstünü limon dilimleri ile süsyeyip servis yapın.