Limonlu Cheesecake Tarifi



MALZEMELER
  • Kelepçeli kek kalıbı (22 cm çapında)

    TABANI İÇİN:

  • 2 paket (260 gr) burçak bisküvi
  • 1 çay bardağı (60 gr) ceviz içi (iri dövülmüş)
  • 1 çay bardağı (60 gr) Antep fıstığı (iri dövülmüş)
  • 1 dolu yemek kaşığı (20 gr) toz şeker
  • 100 gr tereyağ
    DOLGUSU İÇİN:
  • 400 gram krem peynir
  • 2 kutu (400 ml) süt kreması
  • 1 su bardağı (180 gr) toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı (60 gr) mısır nişastası
  • 2 paket (10 gr) toz vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
    SOSU İÇİN:
  • 2 su bardağı (400 ml) su
  • 1/2 çay bardağı (60 ml) limon suyu
  • 1 su bardağı (175 gr) toz şeker
  • 1/2 çay bardağı (35 gr) mısır nişastası
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

 
    YAPILIŞI

    
 <= Video Tarif

  • 2 paket (260 gr) burçak bisküviyi rondo ile öğütün ve derin bir kaba alın. Üzerine 1 yemek kaşığı (20 gr) toz şeker, 1 çay bardağı (60 gr) iri dövülmüş ceviz ve 1 çay bardağı (60 gr) iri dövülmüş Antep fıstığı ekleyip, bir kaşıkla karıştırın.
  • 100 gr eritilmiş tereyağ ilave edip karıştırmaya devam edin.
  • Kelepçeli  kek kalıbının iç kısmını margarin ile yağlayın ve pişirme kağıdı ile kaplayın.
  • Karışımı kek kalıbının tabanına yayın ve kaşık ya da bardak dibi ile bastırarak iyice sıkışmasını sağlayın.
  • Önceden 180° C ısıtılan fırında 10 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
  • Büyük bir karıştırma kabına 400 gr krem peynir ve 2 kutu (400 ml) süt kreması koyup mikser ile iyice karıştırın.
  • 1 su bardağı (180 gr) toz şeker ekleyin ve şeker tamamen eriyene kadar çırpmaya devam edin. 3 adet yumurta, 1 çay bardağı (60 gr) mısır nişastası, 2 paket (10 gr) toz vanilya ve 1 limon kabuğu rendesi ekleyip, malzemeler özdeş hale gelene kadar mikser ile karıştırmaya devam edin.
  • Hazırlanan karışımı dondurucudan çıkarılan kalıba döküp düzeltin. Kalıbı birkaç kez tezgaha vurup, karışımdaki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın.
  • Kalıbın dış kenarlarını aluminyum folyo ile kaplayın ve yarım parmak kadar su koyacağınız fırın tepsisine oturtun.
  • Önceden 160°C ısıtılan fırında, yaklaşık    65 - 70 dakika kadar pişirin (üstü hafif sarı renge dönüşene kadar).
  • Fırın ısısını kapatıp kapağı aralayın ve 30 dakika daha fırında tuttuktan sonra soğumaya bırakın.
  • Bir tencereye 2 su bardağı (400 ml) su, yarım su bardağı (60 ml) limon suyu, 1 su bardağı (175 gr) toz şeker ve yarım çay bardağı (35 gr) mısır nişastası koyun ve orta ateşte koyulaşana kadar pişirin.
  • Ocaktan almadan önce 1 limon kabuğu rendesi ekleyip karıştırın.
  • Limon sosunuzu ocaktan alıp bir kaba aktarın ve ılık hale gelmesini bekleyin.
  • Ilık limon sosunu, kalıptaki kremanın üstüne döküp yayın.
  • Bir gece buzdolabında bekletin.
  • Cheesecake'i kalıptan çıkarın ve üstünü limon dilimleri ile süsyeyip servis yapın.
    Afiyet olsun.