MALZEMELER
·
1,5 çay bardağı (150 gr) eritilip soğutulmuş tereyağ
·
1,5 çay bardağı (120 gr) kahverengi şeker
·
1 çay bardağı (80 gr) toz şeker
·
2 adet yumurta
·
2,5 su bardağı (275 gr) un
·
1 paket ( 10 gr) hamur kabartma tozu
·
1 yemek kaşığı (12 gr) mısır nişastası
·
1 çay kaşığı (5 gr) tuz
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
·
150 gr karışık kuru
meyveler
·
30 gr kuru üzüm
YAPILIŞI
<= Video
·
Bir karıştırma kabına, 1,5 çay bardağı (150 gr)
eritilip soğutulmuş tereyağını, 1,5 çay bardağı (120 gr) kahverengi şekeri ve 1
çay bardağı (80 gr) toz şekeri koyup, mikser ile iyice çırpın.
·
2 adet yumurtayı tek tek ekleyip krema haline gelene
kadar çırpmaya devam edin.
·
Bir başka karıştırma kabına 2,5 su bardağı (275 gr)
unu, 1 yemek kaşığı (12 gr)
mısır nişastasını, 1 paket (10 gr) hamur kabartma tozunu, 1 çay kaşığı (5 gr)
tuzu ve 1 paket (5 gr) toz vanilyayı birlikte eleyin.
·
Unlu karışımı sıvı karışıma kısım kısım ekleyin ve mikserin
düşük hızında, malzemeler özdeş hale gelene kadar karıştırın.
·
Hazırlanan karışıma 30 gr kuru üzüm ile 150 gr minik küpler
halinde doğranmış kuru meyveler ekleyin ve bir spatula ile karıştırarak meyvelerin
hamurun içinde dengeli dağılmasını sağlayın.
·
Kabın üzerini streç film ile sıkıca kapatın ve hamuru 1-2
saat buzdolabında soğumaya bırakın.
·
Dolaptan çıkarılan hamurdan, bir dondurma kaşığı ile
parçalar alın ve yağlı kağıt serilen fırın tepsisine geniş aralıklarla dizin (kurabiye
hamurları piştikçe yanlara doğru yayılacaktır).
·
Önceden 170° C ısıtılan fırında 20- 22 dakika pişirin. Fırının ısısını
kapatın ve kapağını aralık bırakarak, kurabiyeleri 5-10 dakika daha fırında
tutun.
·
Fırından
çıkarın ve henüz sıcak iken, süslemek amacıyla üstlerine kuru meyveler koyup
bastırın.
·
Oda
sıcaklığında soğumaya bırakıp servis yapın.
Afiyet olsun.