Kuru Meyveli Kurabiye Tarifi

 Video Tarif

MALZEMELER

·        1,5 çay bardağı (150 gr) eritilip soğutulmuş tereyağ
·        1,5 çay bardağı (120 gr) kahverengi şeker
·        1 çay bardağı (80 gr) toz şeker
·        2 adet yumurta
·        2,5 su bardağı (275 gr) un
·        1 paket ( 10 gr) hamur kabartma tozu
·        1 yemek kaşığı (12 gr) mısır nişastası
·        1 çay kaşığı (5 gr) tuz
·        1 paket (5 gr) toz vanilya
·        150 gr  karışık kuru meyveler
·        30 gr kuru üzüm


YAPILIŞI


 <= Video


·        Bir karıştırma kabına, 1,5 çay bardağı (150 gr) eritilip soğutulmuş tereyağını, 1,5 çay bardağı (120 gr) kahverengi şekeri ve 1 çay bardağı (80 gr) toz şekeri koyup, mikser ile iyice çırpın.
·        2 adet yumurtayı tek tek ekleyip krema haline gelene kadar çırpmaya devam edin.
·        Bir başka karıştırma kabına 2,5 su bardağı (275 gr) unu,          1 yemek kaşığı (12 gr) mısır nişastasını, 1 paket (10 gr) hamur kabartma tozunu, 1 çay kaşığı (5 gr) tuzu ve 1 paket (5 gr) toz vanilyayı birlikte eleyin.
·        Unlu karışımı sıvı karışıma kısım kısım ekleyin ve mikserin düşük hızında, malzemeler özdeş hale gelene kadar karıştırın.
·        Hazırlanan karışıma 30 gr kuru üzüm ile 150 gr minik küpler halinde doğranmış kuru meyveler ekleyin ve bir spatula ile karıştırarak meyvelerin hamurun içinde dengeli dağılmasını sağlayın.
·        Kabın üzerini streç film ile sıkıca kapatın ve hamuru 1-2 saat  buzdolabında soğumaya bırakın.
·        Dolaptan çıkarılan hamurdan, bir dondurma kaşığı ile parçalar alın ve yağlı kağıt serilen fırın tepsisine geniş aralıklarla dizin (kurabiye hamurları piştikçe yanlara doğru yayılacaktır).
·        Önceden 170° C ısıtılan fırında 20- 22 dakika pişirin. Fırının ısısını kapatın ve kapağını aralık bırakarak, kurabiyeleri 5-10 dakika daha fırında tutun.
·        Fırından çıkarın ve henüz sıcak iken, süslemek amacıyla üstlerine kuru meyveler koyup bastırın.
·        Oda sıcaklığında soğumaya bırakıp servis yapın.

Afiyet olsun.