MALZEMELER
·
Küçük tart kalıpları ve streç film
TABANI
İÇİN:
·
20 adet (200 gr) burçak
bisküvi
·
2 yemek kaşığı (30 gr) pudra
şekeri
·
1 çay bardağı (60 gr) iri
dövülmüş ceviz
·
1 çay bardağı (60 gr) iri
dövülmüş Antep fıstığı
·
100 gr eritilmiş tereyağ
KREMASI
İÇİN :
·
2 su bardağı (400 ml) süt
·
1 çay bardağı (90 gr)
toz şeker
·
2 adet yumurta sarısı
·
1 paket (5 gr) vanilya
·
2 tepeleme yemek kaşığı (40
gr) un
·
1 tepeleme yemek kaşığı (15
gr) mısır nişastası
·
2 çay bardağı (100 gr)
dondurulmuş frambuaz
ÜSTÜ
İÇİN :
·
1 su bardağı (85 gr)
dondurulmuş frambuaz
YAPILIŞI
<= Video tarif
·
Tartolet kalıplarının iç kısmını streç film ile
kaplayın.
·
20 adet (200 gr) burçak
bisküviyi rondo ile öğütün ve derin bir kaba alın. Üzerine 2 yemek kaşığı (30 gr) pudra şekeri, 1 çay bardağı (60 gr) iri dövülmüş ceviz ve 1 çay bardağı (60 gr) iri dövülmüş Antep fıstığı ekleyip kaşık
ile karıştırın.
· 100 gr eritilmiş ve soğumuş tereyağ ilave edip karıştırmaya
devam edin.
·
Karışımı küçük tart kalıplarının içine paylaştırıp
eliniz ile bastırarak tabana ve iç kenarlarına düzgün olarak yayın.
·
Derin dondurucuda 1 saat bekletin.
·
Bir tencereye 2 su
bardağı (400 ml) süt, 1 çay bardağı (90
gr) toz şeker, 2 adet yumurta sarısı, 1 paket (5
gr) vanilya, 2 tepeleme yemek kaşığı (40 gr) un
ve 1 tepeleme yemek kaşığı (15 gr) mısır nişastası koyun ve çırpıcı
ile karıştırın.
·
Karışımı ocağa koyun ve sürekli karıştırarak,
koyulaşana kadar pişirin.
·
Ocaktan alıp bir kaba aktarın ve üzerini streç film
ile örtün.
·
Önce oda sıcaklığında, sonra da buzdolabında soğumaya
bırakın.
·
2 çay bardağı (100 gr) dondurulmuş frambuazı rondo ile
parçalayın ve buzdolabında soğutulan
kremaya ekleyip iyice karıştırın.
·
Tartolet tabanlarını kalıplarından çıkarıp, streç
filmleri yavaşça sıyırın.
·
Frambuazlı kremayı, krema sıkma torbası/ pompası ya da
bir kaşıkla, tartolet tabanlarının içine paylaştırın . Üstlerini frambuaz ile
süsleyin.
·
Buzdolabında en az 5-6 saat (tercihen bir gece) bekletip
servis yapın.
Afiyet olsun.