Frambuazlı Tartolet Tarifi

 Video Tarif

MALZEMELER

·        Küçük tart kalıpları ve streç film

TABANI İÇİN:

·        20 adet (200 gr) burçak bisküvi
·        2 yemek kaşığı (30 gr) pudra şekeri
·        1 çay bardağı (60 gr) iri dövülmüş ceviz
·        1 çay bardağı (60 gr) iri dövülmüş Antep fıstığı
·        100 gr eritilmiş tereyağ

KREMASI İÇİN :

·        2 su bardağı (400 ml) süt
·        1 çay bardağı (90 gr) toz şeker
·        2 adet yumurta sarısı
·        1 paket (5 gr) vanilya
·        2 tepeleme yemek kaşığı (40 gr) un
·        1 tepeleme yemek kaşığı (15 gr) mısır nişastası
·        2 çay bardağı (100 gr) dondurulmuş frambuaz

ÜSTÜ İÇİN :

·        1 su bardağı (85 gr) dondurulmuş frambuaz


YAPILIŞI


 <=   Video tarif


·        Tartolet kalıplarının iç kısmını streç film ile kaplayın.
·        20 adet (200 gr) burçak bisküviyi rondo ile öğütün ve derin bir kaba alın. Üzerine 2 yemek kaşığı (30 gr) pudra şekeri, 1 çay bardağı (60 gr) iri dövülmüş ceviz ve 1 çay bardağı (60 gr) iri dövülmüş Antep fıstığı ekleyip kaşık ile karıştırın.
·      100 gr eritilmiş ve soğumuş tereyağ ilave edip karıştırmaya devam edin.
·        Karışımı küçük tart kalıplarının içine paylaştırıp eliniz ile bastırarak tabana ve iç kenarlarına düzgün olarak yayın.
·        Derin dondurucuda 1 saat bekletin.
·        Bir tencereye 2 su bardağı (400 ml) süt, 1 çay bardağı (90 gr) toz şeker,  2 adet yumurta sarısı, 1 paket (5 gr) vanilya, 2 tepeleme yemek kaşığı (40 gr) un ve 1 tepeleme yemek kaşığı (15 gr) mısır nişastası koyun ve çırpıcı ile karıştırın.
·        Karışımı ocağa koyun ve sürekli karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin.
·        Ocaktan alıp bir kaba aktarın ve üzerini streç film ile örtün.
·        Önce oda sıcaklığında, sonra da buzdolabında soğumaya bırakın.
·        2 çay bardağı (100 gr) dondurulmuş frambuazı rondo ile parçalayın ve buzdolabında soğutulan kremaya ekleyip iyice karıştırın.
·        Tartolet tabanlarını kalıplarından çıkarıp, streç filmleri yavaşça sıyırın.
·        Frambuazlı kremayı, krema sıkma torbası/ pompası ya da bir kaşıkla, tartolet tabanlarının içine paylaştırın . Üstlerini frambuaz ile süsleyin.
·        Buzdolabında en az 5-6 saat (tercihen bir gece) bekletip servis yapın.

Afiyet olsun.