Hazır yufka ile tavada
kolay börek nasıl yapılır ? Su böreği
tadında yumuşacık börek tarifi.
MALZEMELER
- 2 adet orta boy patates (haşlanmış)
- 200 gr beyaz peynir
- Tuz
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
- 1/2 demet maydonoz
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı (50 ml) eritilmiş tereyağ
- 1 çay bardağı (100 ml) süt
- 3 adet yufka
- Üstüne serpmek için susam
YAPILIŞI
< = Video Tarif
- 2 adet haşlanmış orta boy patatesi ezip püre haline getirin.
- 200 gr beyaz peyniri de ezin ve ezilmiş patateslere ekleyip karıştırın.
- Karışıma tuz, kırmızı pul biber, karabiber ve 1/2 demet ince kıyılmış maydonoz ekleyip karıştırın.
- Bir karıştırma kabında 2 adet yumurtayı çırpın ve 1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ, 1/2 çay bardağı (50 ml) eritilmiş tereyağ, 1 çay bardağı (100 ml) süt ekleyip çırpıcı ile iyice karıştırın.
- 3 adet yufkadan birincisini tezgaha serin ve hazırlanan yumurtalı karışımın bir miktarını bir fırça ile yufkanın üzerine sürün.
- Yufkanın bir kenarını 20 cm kadar içe (yufkanın üzerine) katlayın ve hazırlanan iç harcın (peynir/patates karışımı) 1/3 kadar kısmını, katladığınız kenarın üzerine uzunlamasına yayın. Yufkanın kenarını bu harcın üzerine kapatın ve tezgahın üzerinde yuvarlayarak rulo haline getirin. Ruloyu spiral gibi içe döndürün ve yuvarlak ruloyu yağlanmış bir tavanın ortasına yerleştirin.
- İkinci ve üçüncü yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve tavadaki ilk rulonun etrafına dolayın.
- Tamamlanan ruloların üzerine, kalan yumurtalı karışımdan bir miktar sürün ve susam serpin.
- Kısık ateşte, böreğinizin her iki tarafı da kızarana kadar pişirin.
- Servis tabağına aktarın ve servis yapın.
Afiyet olsun.