MALZEMELER
28 cm. çapında tart kalıbı
KEK MALZEMELERİ:
- 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı (175 gr) toz şeker
- 1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ
- 1 çay bardağı (100 ml) süt - oda sıcaklığında
- 1,5 su bardağı (175 gr) un
- 1 paket (5 gr) vanilya
- 1/2 paket (5 gr) kabatma tozu
- 2 yemek kaşığı (30 gr) kakao
KREMA MALZEMELERİ:
- 1 adet yumurta
- 1,5 yemek kaşığı (20 gr) un
- 1,5 yemek kaşığı (20 gr) mısır nişastası
- 1 çay bardağı (100 ml) krema
- 1,5 çay bardağı (150 ml) süt
- 1/2 çay bardağı (50 gr) toz şeker
- 1/2 paket (2,5 gr) toz vanilya
- 1,5 yemek kaşığı (25 gr) soğuk tereyağ
ÜST MALZEMELERİ:
- 40 gram bitter çikolata
- 40 gram sütlü çikolata
- 40 mililitre krema
- 300 gr çilek
YAPILIŞI
< = Video Tarif
- Karıştırma kabında 2 adet yumurta ve 1 su bardağı (175 gr) toz şekeri, mikser ile iyice çırpın.
- 1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ ve 1 çay bardağı (100 ml) süt ilave edip çırpmaya devam edin.
- Başka bir kaba 1,5 su bardağı (175 gr) unu, 1 paket (5 gr) vanilyayı, 2 yemek kaşığı (30 gr) kakao ve 1/2 paket (5 gr) kabartma tozunu eleyin.
- Unlu karışımı, sıvı karışıma parti parti ekleyin ve tamamen özdeş hale gelene kadar mikserin en düşük devri ile karıştırın.
- Tart kalıbının (28 cm çapında) içini katı yağ ile iyice yağlayın ve biraz un serpin.
- Hazırlanan karışımı tart kalıbına boşaltın. Bir spatula ile yayıp, üzerini düzleyin. Kalıbın tabanını tezgaha 5-6 kez hafifçe vurarak yerleşmesini sağlayın.
- Önceden 180° C ısıtılan fırında 30 - 35 dakika pişirin ve kürdan testi yaparak içinin piştiğinden emin olun (keke batırılan kürdan temiz çıkmalı).
- Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Bir karıştırma kabında 1 adet yumurta, 1,5 yemek kaşığı (20 gr) un ve 1,5 yemek kaşığı (20 gr) mısır nişastasını mikser ile çırpın.
- Pişirme kabına, 1 çay bardağı (100 ml) krema ve 1,5 çay bardağı (150 ml) süt koyup karıştırın.
- 1/2 çay bardağı (50 gr) toz şeker ve 1/2 paket (2,5 gr) toz vanilya ekleyip orta ateşte ara ara karıştırarak ısıtın (kaynama noktasına gelmesin).
- Kenarlar ve ortada kabarcıklar oluştuğunda, birazını alıp yumurta/nişasta karışımına ekleyip karıştırın ve tekrar kaynayan sütlü karışıma katın. Koyulaşana kadar, hızlı hızlı karıştırarak pişirin.
- Ocaktan alın ve 1,5 yemek kaşığı (25 gr) soğuk tereyağını sütlü karışıma ilave edip eriyene kadar karıştırın.
- Hazırlanan kremayı bir kaba aktarın, üstünü streç film ile örtün ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Streç film, kremanın yüzeyine tamamen değmelidir (bu işlem, kremanın üzerinde kaymak tabakası oluşmasını önlemek içindir).
- Isıya dayanıklı bir kaseye 40 gram bitter ve 40 gr sütlü çikolata ile 40 ml krema koyun. Kaseyi, 1/4'üne kadar su doldurulan bir pişirme kabının üzerine oturtun. Orta ateşte karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın.
- Kekinizi servis tabağına alın.Pişirme kağıdından 15-20 cm eninde 4 adet dikdörtgen şerit kesin ve kekin yan kenarlarına yerleştirin.
- Eriyen çikolata karışımını, bir fırça ile, soğuyan kekin kenarlarına sürün ve biraz donması için 15 - 20 dakika buzdolabına koyun.
- Pişirme kağıtlarını çıkarın ve soğuyan kremayı kekin üzerine yayıp düzeltin.
- Üzerini çileklerle süsleyin, toz Antep fıstığı serpin ve servis yapın.
Afiyet olsun.