MALZEMELER
- 3 adet yumurta (sarıları ve akları ayrılmış)
- 1 çay bardağı (100 gr)toz şeker (herbiri yarım çay bardağı olmak üzere 2 ayrı çay bardağına bölün)
- 1/2 çay bardağı (27 gr) un
- 1/2 çay bardağı limon suyu
- 1 limon kabuğu rendesi
- Üstüne serpmek için pudra şekeri
YAPILIŞI
Tarif Videosu
- 3 adet yumurtanın sarıları ile aklarını ayırıp 2 ayrı kaba koyun.
- Karıştırma kabına 3 yumurta sarısını ve 1/2 çay bardağı (50 gr) toz şekeri koyup, mikser ile iyice karıştırın.
- 1/2 çay bardağı (50 ml) limon suyu, 1/2 çay bardağı (27 gr) un ve 1 limon kabuğu rendesi ekleyip, krema haline gelene kadar karıştırmaya devam edin.
- Diğer kaptaki 3 yumurta akına, 1/2 çay bardağı (50 gr) toz şeker ekleyin ve mikserin en hızlı devrinde, akışkan olmayan parlak bir köpük haline gelene kadar çırparak mereng hazırlayın.
- Yumurta sarılarının olduğu kabı, 1/4'ü su ile dolu bir pişirme kabının üzerine oturtun ve koyulaşana kadar, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
- Ocaktan aldığınız koyulaşmış sıcak karışımı, temiz bir kaba boşaltıp mikser ile karıştırarak soğutun.
- Merengin önce 1/3 kadar bölümünü, ılık karışıma ekleyip bir spatula ile alttan üste havalandırarak karıştırın; sonra kalan kısmı ekleyip iyice karıştırın.
- Sufle kaplarının içini margarin ile yağlayın ve biraz toz şeker serpip çevirerek, toz şekerin iç kısma yapışmasını sağlayın. Fazla şekeri boşaltın.
- Sufle kaplarını, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- Hazırlanan karışımı sufle kaplarına, üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun.
- Önceden 180° C ısıtılan fırında 15 - 17 dakika pişirin (üstleri kabarıp, koyu sarı bir renk alana kadar).
- Üzerine pudra şekeri serpin ve sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.