Limonlu Sufle Tarifi

 Videoyu İzle

MALZEMELER

  • 3 adet yumurta (sarıları ve akları ayrılmış)
  • 1 çay bardağı (100 gr)toz şeker (herbiri yarım çay bardağı olmak üzere 2 ayrı çay bardağına bölün)
  • 1/2 çay bardağı (27 gr) un
  • 1/2 çay bardağı limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Üstüne serpmek için pudra şekeri


YAPILIŞI



Tarif Videosu

 
  • 3 adet yumurtanın sarıları ile aklarını ayırıp 2 ayrı kaba koyun.
  • Karıştırma kabına  3 yumurta sarısını ve 1/2 çay bardağı (50 gr) toz şekeri koyup, mikser ile iyice karıştırın.
  • 1/2 çay bardağı (50 ml) limon suyu, 1/2 çay bardağı (27 gr) un ve 1 limon kabuğu rendesi ekleyip, krema haline gelene kadar  karıştırmaya devam edin.
  • Diğer kaptaki 3 yumurta akına, 1/2 çay bardağı (50 gr) toz şeker ekleyin ve mikserin en hızlı devrinde, akışkan olmayan parlak bir köpük haline gelene kadar çırparak mereng hazırlayın.
  • Yumurta sarılarının olduğu kabı,  1/4'ü su ile dolu bir pişirme kabının üzerine oturtun ve koyulaşana kadar, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan aldığınız koyulaşmış sıcak karışımı, temiz bir kaba boşaltıp mikser ile karıştırarak soğutun.
  • Merengin önce 1/3 kadar bölümünü, ılık karışıma ekleyip bir spatula ile alttan üste havalandırarak karıştırın; sonra kalan kısmı ekleyip iyice karıştırın.
  • Sufle kaplarının içini margarin ile yağlayın ve biraz toz şeker serpip çevirerek, toz şekerin iç kısma yapışmasını sağlayın. Fazla şekeri boşaltın.
  • Sufle kaplarını, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  • Hazırlanan karışımı sufle kaplarına, üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun.
  • Önceden 180° C ısıtılan fırında 15 - 17 dakika pişirin (üstleri kabarıp, koyu sarı bir renk alana kadar).
  • Üzerine pudra şekeri serpin ve sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.