MALZEMELER
·
30 cm çapında bir ikiz tava (balık tavası)
·
400 gr taze tel kadayıf
·
300 gr künefe peyniri ya da dil peyniri (tuzsuz /
rendelenmiş)
·
250 gr eritilmiş tereyağ
TAVAYA SÜRMEK İÇİN
·
25 gram tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış),
·
2 yemek kaşığı
pekmez
ŞERBETİ İÇİN
·
2,5 su bardağı (500 ml) su
·
2,5 su bardağı (450 gr) toz şeker
·
5-6 damla limon suyu
ÜSTÜ İÇİN
·
Dövülmüş Antep fıstığı
YAPILIŞI
<= VİDEO TARİF
·
Bir pişirme kabına 2,5 su bardağı (500 ml) su ve 2,5 su
bardağı (450 gr) toz şeker koyun ve biraz karıştırıp şekerin erimesini
sağlayın.
·
Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca
5-6 damla limon suyu ekleyin ve 8-10 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın.
Şerbeti ılınmaya bırakın.
·
400 gr taze tel kadayıfı 2 eşit parçaya ayırıp iki
ayrı kaba koyun (birinci parça tatlının tabanı ve ikinci parça üstü için
kullanılacaktır). Her iki parçayıda küçük küçük doğrayın.
·
250 gr eritilmiş tereyağını, doğranmış kadayıfların
üzerine eşit olarak paylaştırın ve elinizle alt üst yaparak, kadayıfların yağa
bulanmasını sağlayın.
·
İkiz tavanın her iki parçasını, oda sıcaklığında
yumuşamış tereyağ ile iyice yağlayın. Üzerine 2 yemek kaşığı pekmezi fırça ile
sürün. Tavayı 10 dakika buzdolabına koyun.
·
İlk parça kadayıfları ikiz tavanın alt parçasına
aralıksız olarak yayın ve elinizle bastırıp iyice sıkıştırın.
·
Üzerine 300 gr rendelenmiş künefe peyniri ya da tuzsuz
dil peynirini, kenarlardan içe doğru 2-3 cm boşluk kalacak şekilde, kadayıfın
üzerine serpiştirin ve elinizle hafifçe bastırın.
·
Kadayıfın ikinci kısmını peynirin üzerine aralıksız
olarak yayın ve yine hafifçe bastırıp sıkıştırın.
·
Tavayı kapatıp ocağa koyun ve yüksek ateşte her iki
tarafı kızarana kadar çevirerek pişirin.
·
Ocağı kapatın ve kadayıfı bir borcam'a ya da büyük ve derin
bir tabağa aktarın ve keskin bir bıçakla 4 parça şeklinde kesin.
·
Hazırladığınız şerbeti ılık olarak, kadayıfın üstüne parti
parti dökün (kadayıf şerbeti çektikçe tekrar dökün).
·
Üzerine dövülmüş Antep fıstığı serpin ve sıcak olarak
servis yapın.
Afiyet olsun.