Ev Yapımı Künefe Tarifi - İkiz tavada kolay künefe yapımı

 VİDEO

MALZEMELER


·        30 cm çapında bir ikiz tava (balık tavası)
·        400 gr taze tel kadayıf
·        300 gr künefe peyniri ya da dil peyniri (tuzsuz / rendelenmiş)
·        250 gr eritilmiş tereyağ


TAVAYA SÜRMEK İÇİN


·        25 gram tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış),
·        2  yemek kaşığı pekmez


ŞERBETİ İÇİN


·        2,5 su bardağı (500 ml) su
·        2,5 su bardağı (450 gr) toz şeker
·        5-6 damla limon suyu


ÜSTÜ İÇİN


·        Dövülmüş Antep fıstığı


YAPILIŞI



        <= VİDEO TARİF


·        Bir pişirme kabına 2,5 su bardağı (500 ml) su ve 2,5 su bardağı (450 gr) toz şeker koyun ve biraz karıştırıp şekerin erimesini sağlayın.
·        Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca 5-6 damla limon suyu ekleyin ve 8-10 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın. Şerbeti ılınmaya bırakın.
·        400 gr taze tel kadayıfı 2 eşit parçaya ayırıp iki ayrı kaba koyun (birinci parça tatlının tabanı ve ikinci parça üstü için kullanılacaktır). Her iki parçayıda küçük küçük doğrayın.
·        250 gr eritilmiş tereyağını, doğranmış kadayıfların üzerine eşit olarak paylaştırın ve elinizle alt üst yaparak, kadayıfların yağa bulanmasını sağlayın.
·        İkiz tavanın her iki parçasını, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ ile iyice yağlayın. Üzerine 2 yemek kaşığı pekmezi fırça ile sürün. Tavayı 10 dakika buzdolabına koyun.
·        İlk parça kadayıfları ikiz tavanın alt parçasına aralıksız olarak yayın ve elinizle bastırıp iyice sıkıştırın.
·        Üzerine 300 gr rendelenmiş künefe peyniri ya da tuzsuz dil peynirini, kenarlardan içe doğru 2-3 cm boşluk kalacak şekilde, kadayıfın üzerine serpiştirin ve elinizle hafifçe bastırın.
·        Kadayıfın ikinci kısmını peynirin üzerine aralıksız olarak yayın ve yine hafifçe bastırıp sıkıştırın.
·        Tavayı kapatıp ocağa koyun ve yüksek ateşte her iki tarafı kızarana kadar çevirerek pişirin.
·        Ocağı kapatın ve kadayıfı bir borcam'a ya da büyük ve derin bir tabağa aktarın ve keskin bir bıçakla 4 parça şeklinde kesin.
·        Hazırladığınız şerbeti ılık olarak, kadayıfın üstüne parti parti dökün (kadayıf şerbeti çektikçe tekrar dökün).
·        Üzerine dövülmüş Antep fıstığı serpin ve sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.