MALZEMELER
HAMUR İÇİN:
- 34 cm x 22 cm ebadında bir fırın tepsisi ya da Borcam (pişirme kağıdı serilmiş)
- 4 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı (150 gr) toz şeker
- 1,5 çay bardağı (150 ml) sıvı yağ
- 1,5 çay bardağı (150 ml) süt
- 1 limon kabuğu rendesi
- 3 su bardağı (300 gr) un
- 1,5 paket (15 gr) hamur kabartma tozu
- 2 paket (10 gr) vanilya
- 1 tutam tuz
SOS İÇİN:
- 1 bardak (200 ml) süt
- 2 yemek kaşığı (25 gr) kakao
- 1 yemek kaşığı (15 gr) toz şeker
- 80 gr bitter çikolata
ÜSTÜ İÇİN:
- 100 gr Hindistan cevizi
- Dövülmüş Antep fıstığı (tercihe bağlı)
YAPILIŞI
<=Video Tarif
- Bir karıştırma kabına 4 adet yumurta koyup mikser ile çırpın. 1,5 çay bardağı (150 gr) toz şekeri parti parti ekleyin ve şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin.
- 1,5 çay bardağı (150 ml) sıvı yağı, 1,5 çay bardağı (150 ml) sütü ve 1 limon kabuğu rendesini sırayla ekleyip çırpmaya devam edin.
- Başka bir kaba 3 su bardağı (300 gr) unu, 1,5 paket (15 gr) hamur kabartma tozunu, 2 paket (10 gr) vanilyayı ve 1 tutam tuzu birlikte eleyin.
- Karışımı, diğer kaptaki sıvı karışıma parti parti ekleyin ve mikserin en düşük devrinde çırpın.
- Hazırlanan karışımı, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisi ya da Borcam'a döküp yayın ve önceden 180° C ısıtılan fırında 20-25 dakika pişirin. Kürdan testi yapıp tamamen piştiğinden emin olun (Kürdan testi: keke batırılan kürdanın tamamen temiz çıkmasıdır).
- Keki oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Bir pişirme kabına 1 bardak (200 ml) süt, 2 yemek kaşığı (25 gr) kakao, 1 yemek kaşığı (15 gr) toz şeker ve 80 gr bitter çikolata koyun ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Bir tabağa boşaltın.
- Diğer bir tabağa 100 gr Hindistan cevizi koyun.
- Soğuyan kek tepsisinin üzerine başka bir tepsi koyun ve ters çevirin. Alta yapışan pişirme kağıdını yavaşça sıyırın.
- Sert kenarlarını kesin ve keki küçük kareler halinde dilimleyin (yaklaşık 4 cm x 4 cm ebadında).
- Her bir dilimin kenarlarını yaklaşık 0,5 cm kadar, önce çikolatalı karışıma sonra da hindistan cevizine batırıp, bir yağlı kağıt üzerine yerleştirin.
- Tercihe bağlı olarak, üzerlerine dövülmüş Antep fıstığı serpebilirsiniz.
- Çikolataların biraz donmasından sonra tabağa alın ve servis yapın.
Afiyet olsun.