Çikolatalı Lokmalık Kek Tarifi


MALZEMELER


HAMUR İÇİN:
  • 34 cm x 22 cm ebadında bir fırın tepsisi ya da Borcam (pişirme kağıdı serilmiş)
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı (150 gr) toz şeker
  • 1,5 çay bardağı (150 ml) sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı (150 ml) süt
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 3 su bardağı (300 gr) un
  • 1,5 paket (15 gr) hamur kabartma tozu
  • 2 paket (10 gr) vanilya
  • 1 tutam tuz

SOS İÇİN:
  • 1 bardak (200 ml) süt
  • 2 yemek kaşığı (25 gr) kakao
  • 1 yemek kaşığı (15 gr) toz şeker
  • 80 gr bitter çikolata

ÜSTÜ İÇİN:
  • 100 gr Hindistan cevizi
  • Dövülmüş Antep fıstığı (tercihe bağlı)


YAPILIŞI



<=Video Tarif


  • Bir karıştırma kabına 4 adet yumurta koyup mikser ile çırpın. 1,5 çay bardağı (150 gr) toz şekeri parti parti ekleyin ve şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin.
  • 1,5 çay bardağı (150 ml) sıvı yağı, 1,5 çay bardağı (150 ml) sütü ve 1 limon kabuğu rendesini sırayla ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Başka bir kaba 3 su bardağı (300 gr) unu, 1,5 paket (15 gr) hamur kabartma tozunu, 2 paket (10 gr) vanilyayı ve 1 tutam tuzu birlikte eleyin.
  • Karışımı, diğer kaptaki sıvı karışıma parti parti ekleyin ve mikserin en düşük devrinde çırpın.
  • Hazırlanan karışımı, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisi ya da Borcam'a döküp yayın ve önceden 180° C ısıtılan fırında 20-25 dakika pişirin. Kürdan testi yapıp tamamen piştiğinden emin olun (Kürdan testi: keke batırılan kürdanın tamamen temiz çıkmasıdır).
  • Keki oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Bir pişirme kabına 1 bardak (200 ml) süt, 2 yemek kaşığı (25 gr) kakao, 1 yemek kaşığı (15 gr) toz şeker ve 80 gr bitter çikolata koyun ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Bir tabağa boşaltın.
  • Diğer bir tabağa 100 gr Hindistan cevizi koyun.
  • Soğuyan kek tepsisinin üzerine başka bir tepsi koyun ve ters çevirin. Alta yapışan pişirme kağıdını yavaşça sıyırın.
  • Sert kenarlarını kesin ve keki küçük kareler halinde dilimleyin (yaklaşık 4 cm x 4 cm ebadında).
  • Her bir dilimin kenarlarını yaklaşık 0,5 cm kadar, önce çikolatalı karışıma sonra da hindistan cevizine batırıp, bir yağlı kağıt üzerine yerleştirin.
  • Tercihe bağlı olarak, üzerlerine dövülmüş Antep fıstığı serpebilirsiniz.
  • Çikolataların biraz donmasından sonra tabağa alın ve servis yapın.


Afiyet olsun.