Tuzlu Kek Tarifi - Peynirli & Cevizli

 Video Tarif

MALZEMELER

  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı (100 ml) süt
  • 1 çay bardağı (100 gr) yoğurt
  • 1/2 çay bardağı (50 ml) zeytinyağı
  • 1 1/2 çay bardağı (150 gr) eritilmiş tereyağ
  • 3 su bardağı (330 gr) un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket (10 gr) hamur kabartma tozu
  • 350 gr beyaz peynir (rendelenmiş)
  • 100 gr kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 5-6 dal ince kıyılmış maydonoz
  • 5-6 dal ince kıyılmış Dereotu
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Susam


YAPILIŞI


  • Bir karıştırma kabında 3 adet yumurtayı, 1 çay bardağı (100 ml) sütü, 1 çay bardağı (100 gr) yoğurdu, 1/2 çay bardağı (50 ml) zeytinyağını ve 1 1/2 çay bardağı (150 gr) eritilmiş tereyağını  mikserle iyice çırpın.
  • Başka bir karıştırma kabına 3 su bardağı (330 gr) unu, 1 çay kaşığı tuzu (peynirin tuzuna göre ayarlayın) ve 1 paket (10 gr) hamur kabartma tozunu eleyin.
  • Unlu karışımı, sıvı karışıma ekleyin ve bir spatula ile iyice karıştırın.
  • 350 gr rendelenmiş beyaz peynir, 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri, 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz, 5-6 dal ince kıyılmış maydonoz, 5-6 dal ince kıyılmış dereotu, kırmızı pul biber ve karabiber ekleyip, bir spatula ile karıştırın.
  • Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbının tabanına susam serpin ve hazırlanan karışımı kalıba boşaltın. Bir spatula ile üstünü düzeltin ve hava kabarcıklarının çıkması için tezgaha 5-6 kez fafifçe vurun.
  • Önceden 180° C ısıtılan fırında 45 - 50 dakika pişirin ve kürdan testi yaparak tamamen piştiğinden emin olun (keke batırılan kürdan temiz çıkmalıdır).

Afiyet olsun.