MALZEMELER
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı (100 ml) süt
- 1 çay bardağı (100 gr) yoğurt
- 1/2 çay bardağı (50 ml) zeytinyağı
- 1 1/2 çay bardağı (150 gr) eritilmiş tereyağ
- 3 su bardağı (330 gr) un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket (10 gr) hamur kabartma tozu
- 350 gr beyaz peynir (rendelenmiş)
- 100 gr kaşar peyniri (rendelenmiş)
- 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
- 5-6 dal ince kıyılmış maydonoz
- 5-6 dal ince kıyılmış Dereotu
- Karabiber
- Pul biber
- Susam
YAPILIŞI
- Bir karıştırma kabında 3 adet yumurtayı, 1 çay bardağı (100 ml) sütü, 1 çay bardağı (100 gr) yoğurdu, 1/2 çay bardağı (50 ml) zeytinyağını ve 1 1/2 çay bardağı (150 gr) eritilmiş tereyağını mikserle iyice çırpın.
- Başka bir karıştırma kabına 3 su bardağı (330 gr) unu, 1 çay kaşığı tuzu (peynirin tuzuna göre ayarlayın) ve 1 paket (10 gr) hamur kabartma tozunu eleyin.
- Unlu karışımı, sıvı karışıma ekleyin ve bir spatula ile iyice karıştırın.
- 350 gr rendelenmiş beyaz peynir, 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri, 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz, 5-6 dal ince kıyılmış maydonoz, 5-6 dal ince kıyılmış dereotu, kırmızı pul biber ve karabiber ekleyip, bir spatula ile karıştırın.
- Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbının tabanına susam serpin ve hazırlanan karışımı kalıba boşaltın. Bir spatula ile üstünü düzeltin ve hava kabarcıklarının çıkması için tezgaha 5-6 kez fafifçe vurun.
- Önceden 180° C ısıtılan fırında 45 - 50 dakika pişirin ve kürdan testi yaparak tamamen piştiğinden emin olun (keke batırılan kürdan temiz çıkmalıdır).
Afiyet olsun.