Muzlu Alman Pastası Tarifi

 Video Tarif

MALZEMELER


22 cm çapında kelepçeli kalıp

PANDİSPANYA  İÇİN
 
  • 125 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1,5  çay bardağı (140 gr) toz şeker
  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1/2 çay bardağı (50 gr) yoğurt
  • 3 çay bardağı (165 gr) un
  • 1 /2 paket (5 gr) hamur kabartma tozu

    KREMA İÇİN

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı (110 gr) pudra şekeri
  • 1,5 yemek kaşığı (23 gr) nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı (23 gr) un
  • 1 paket (5 gr) toz vanilya
  • 1/1 kg (500 ml) süt
  • 125 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)

    DİĞER MALZEMELER

  • Üstüne serpmek için : Pudra şekeri
  • Arasına koymak için : 4-5 adet muz ve 1 çay bardağı file badem

   YAPILIŞI




    
      PANDİSPANYANIN  HAZIRLANMASI
 

  • Bir karıştırma kabında, oda sıcaklığındaki 125 gr tereyağını ve  1,5 çay bardağı (140 gr) toz şekeri mikser ile iyice çırpın.
  • Çırpma işlemi devam ederken, 3 adet yumurtayı teker teker ilave edin.
  • 1/2 çay bardağı (50 gr) yoğurt ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Başka bir karıştırma kabına 3 çay bardağı (165 gr) unu ve 1/2 paket (5 gr) kabartma tozunu eleyin ve kısım kısım sıvı karışıma ilave ederek bir spatula ile alttan üste havalandırarak karıştırın.
  • 22 cm çapındaki kelepçeli bir kalıbın içini yağlayın ve pişirme kağıdı koyun.
  • Hazırlanan karışımı kalıba boşaltın ve önceden 180° C  ısıtılan fırında 40 - 45  dakika pişirip soğumaya bırakın.  

    KREMANIN HAZIRLANMASI
 

  • Karıştırma kabına  2 adet yumurta sarısını, 1 su bardağı (110 gr) pudra şekerini koyun ve krema kıvamına gelene kadar mikser ile iyice çırpın.
  • 1,5  yemek kaşığı (23 gr) nişasta,  1,5 yemek kaşığı (23 gr) un ve 1 paket (5 gr) toz vanilya ekleyin.
  • 1/2 kg (500 ml) sütten birazını unlu karışıma ekleyin ve mikser ile karıştırarak biraz seyrelmesini sağlayın.
  • Kalan sütü kalın tabanlı bir tencereye koyun ve orta ateşte kaynatmaya başlayın. Süt kaynama noktasına gelince (kabarcıklar oluşmaya başlayınca),  1 kepçe alıp hazırladığınız karışıma ekleyin ve karıştırın.  Sonra, karışımın tamamını kaynamakta olan süt tenceresine geri boşaltın ve koyuşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan alınan sıcak karışımı temiz bir karıştırma kabına aktarın. 125 gr tereyağını, parti parti ekleyip mikserin hızlı devrinde iyice karıştırın (bu işlem tereyağının karışımla özdeşleşmesini ve hazırlanan kremanın kısmen soğumasını sağlayacaktır).
  • Kabın üzerini streç film ile kapatın ve filmin kremanın yüzeyine değecek şekilde yerleştirilmesine dikkat edin (kremanın kaymak tutmaması için). Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Pandispanyanız tamamen soğuyup kesilebilir hale gelene kadar, hazırladığınız kremayı buzdolabında bekletin.

    PASTANIN HAZIRLANMASI
 

  • Soğuyan pandispanyayı kalıptan çıkarın ve ortadan yatay olarak ikiye kesin.
  • Taban parçasını tekrar kalıbın içine yerleştirin ve kremanın yarısını üzerine sürün.
  • Kremanın üzerine muzları yerleştirin. Kalan kremayı muzların üzerine yayın ve üstüne file badem serpin.
  • Kekin üst parçasını yerleştirip pastanızı kalıptan çıkarın.
  • Yan kısımlardan taşan kremayı bir bıçak ya da spatula ile düzeltip üzerine elinizle file bademler yapıştırın.
  • Servis tabağına aktarın. Üstüne pudra şekeri serpin.
  • En az 3 - 4 saat buzdolabında bekletin ve servis yapın.

   Afiyet olsun.