Çikolatalı ve Susamlı Kurabiye Tarifi

 Video Tarif

MALZEMELER

  • 100 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1,5 çay bardağı (100 gr) pudra şekeri
  • 1/2 çay bardağı (50 ml) sıvı yağ
  • 1 çay bardağı (100 gr) yoğurt - oda sıcaklığında
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 4 su bardağı (400 gr) un
  • 1 paket (10 gr) hamur kabartma tozu
  • 2 paket (10 gr) vanilya
  • 1 su bardağı (100 gr) susam
  • 120 gr bitter çikolata

YAPILIŞI



  • Karıştırma kabına, oda sıcaklığında yumuşamış 100 gr tereyağ ve 1,5 çay bardağı (100 gr) pudra şekeri koyup mikser ile çırpın.
  • 1/2 çay bardağı (50 ml) sıvı yağ, 1 çay bardağı (100 gr) oda sıcaklığında yoğurt ve 1 limon kabuğu rendesi ekleyip çırpmaya devam edin. 
  • Başka bir kaba 4 su bardağı (400 gr) unu, 1 paket (10 gr) hamur kabartma tozunu ve 2 paket (10 gr) vanilyayı eleyin. 
  • Unlu karışımı parti parti (kontrollü olarak) sıvı karışıma ekleyin ve iyice yoğurarak düzgün ve elastiki bir kurabiye hamuru elde edin. 
  • Hamurdan parçalar koparın ve tezgah üzerinde avuç içlerinizle yuvarlayarak, herbiri yaklaşık 18-20 cm boyunda ve 1,5 cm çapında çubuk gibi uzatın. 
  • Herbir çubuğu susama bulayın ve bıçakla ortadan 2 eşit parça şeklinde  kesip, pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine dizin. 
  • Önceden 180° C ısıtılan fırında 25-30 dakika pişirin. 
  • 1/4'ü kadar su dolu bir pişirme kabının üzerine, ısıya dayanıklı bir kase oturtun. Kasenin içine, küçük parçalar halinde kırılmış 120 gr bitter çikolatayı koyun ve orta ateşte karıştırarak  eritin. 
  • Kurabiyelerin her iki ucunu çikolataya batırıp pişirme kağıdı üzerine koyun. Arzu ederseniz çikolatalı kısımların üzerine toz Antep fıstığı serpebilirsiniz. 
  • Çikolatalar donup katılaşınca servis yapın. 
Afiyet olsun.