MALZEMELER
- 100 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
- 1,5 çay bardağı (100 gr) pudra şekeri
- 1/2 çay bardağı (50 ml) sıvı yağ
- 1 çay bardağı (100 gr) yoğurt - oda sıcaklığında
- 1 limon kabuğu rendesi
- 4 su bardağı (400 gr) un
- 1 paket (10 gr) hamur kabartma tozu
- 2 paket (10 gr) vanilya
- 1 su bardağı (100 gr) susam
- 120 gr bitter çikolata
YAPILIŞI
- Karıştırma kabına, oda sıcaklığında yumuşamış 100 gr tereyağ ve 1,5 çay bardağı (100 gr) pudra şekeri koyup mikser ile çırpın.
- 1/2 çay bardağı (50 ml) sıvı yağ, 1 çay bardağı (100 gr) oda sıcaklığında yoğurt ve 1 limon kabuğu rendesi ekleyip çırpmaya devam edin.
- Başka bir kaba 4 su bardağı (400 gr) unu, 1 paket (10 gr) hamur kabartma tozunu ve 2 paket (10 gr) vanilyayı eleyin.
- Unlu karışımı parti parti (kontrollü olarak) sıvı karışıma ekleyin ve iyice yoğurarak düzgün ve elastiki bir kurabiye hamuru elde edin.
- Hamurdan parçalar koparın ve tezgah üzerinde avuç içlerinizle yuvarlayarak, herbiri yaklaşık 18-20 cm boyunda ve 1,5 cm çapında çubuk gibi uzatın.
- Herbir çubuğu susama bulayın ve bıçakla ortadan 2 eşit parça şeklinde kesip, pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine dizin.
- Önceden 180° C ısıtılan fırında 25-30 dakika pişirin.
- 1/4'ü kadar su dolu bir pişirme kabının üzerine, ısıya dayanıklı bir kase oturtun. Kasenin içine, küçük parçalar halinde kırılmış 120 gr bitter çikolatayı koyun ve orta ateşte karıştırarak eritin.
- Kurabiyelerin her iki ucunu çikolataya batırıp pişirme kağıdı üzerine koyun. Arzu ederseniz çikolatalı kısımların üzerine toz Antep fıstığı serpebilirsiniz.
- Çikolatalar donup katılaşınca servis yapın.
Afiyet
olsun.