Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı Tarifi

 Videolu Tarif

MALZEMELER


28 cm. çapında bir tart kalıbı 


KEMAL PAŞA TATLISI İÇİN : 

  • 4 su bardağı (800 ml) su
  • 3,5 su bardağı (700 gr) toz şeker
  • 5 - 6 damla limon suyu
  • 1 paket (150 gr) Kemal Paşa tatlısı 

MUHALLEBİ İÇİN : 

  • 5  su bardağı (1 litre) süt
  • 3/4 su bardağı (120 gr) toz şeker
  • 2/3 su bardağı (70 gr) un
  • 1/2  su bardağı (55 gr) mısır nişastası
  • 2 paket (20 gr) toz vanilya
  • 1 yemek kaşığı (15 gr) tereyağ 

SÜSLEMEK  İÇİN (tercihe bağlı) : 

  • Hindistan cevizi , dövülmüş antep fıstığı, kıyılmış kabuksuz badem

 

YAPILIŞI



 

  • Bir tencereye 4 su bardağı (800 ml) su, 3,5 su bardağı (700 gr) toz şeker, 5 - 6 damla limon suyu koyup karıştırın ve orta ateşte kaynatın.
  • Kaynama başlayınca, 1 paket (150 gr) Kemal Paşa tatlısını içine atıp orta ateşte 20 - 25 dakika kadar (şerbeti çekip şişene kadar) 5- 10 dakika aralıklarla, tatlıları parçalamadan dikkatlice karıştırarak pişirin.
  • Bir kaşık ile tatlıları tek tek ve parçalamadan şerbetten çıkarıp bir tabağa alıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan tatlıları,  28 cm.çapında tart kalıbının tabanına aralıklı olarak yerleştirin.
  • Bir tencereye 5  su bardağı (1 litre) süt, 3/4 su bardağı (120 gr) toz şeker,  2/3 su bardağı (70 gr) un, 1/2 su bardağı (55 gr) mısır nişastası koyup orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başladığında, 2 paket (20 gr) toz vanilya ve 1 yemek kaşığı (15 gr) tereyağ ekleyin ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Ocaktan aldığınız muhallebiyi "sıcak olarak" tart kalıbındaki Kemalpaşa tatlılarının üstüne döküp yayın.
  • Buzdolabında en az 6 saat (tercihen bir gece) dinlendirin.
  • Üstüne servis tabağını ters olarak kapatıp ters çevirin ve tatlıyı servis tabağına aktarın.
  • Tercihe bağlı olarak, üstünü hindistan cevizi, dövülmüş antep fıstığı, kıyılmış badem ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.