Ana içeriğe atla
Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı Tarifi
MALZEMELER
28 cm. çapında bir tart kalıbı
KEMAL PAŞA TATLISI İÇİN :
- 4 su bardağı (800 ml) su
- 3,5 su bardağı (700 gr) toz şeker
- 5 - 6 damla limon suyu
- 1 paket (150 gr) Kemal Paşa tatlısı
MUHALLEBİ İÇİN :
- 5 su
bardağı (1 litre) süt
- 3/4 su bardağı (120 gr) toz şeker
- 2/3 su bardağı (70 gr) un
- 1/2 su
bardağı (55 gr) mısır nişastası
- 2 paket (20 gr) toz vanilya
- 1 yemek kaşığı (15 gr) tereyağ
SÜSLEMEK İÇİN (tercihe bağlı) :
- Hindistan cevizi , dövülmüş antep fıstığı, kıyılmış kabuksuz badem
YAPILIŞI
- Bir tencereye 4 su bardağı (800 ml) su, 3,5
su bardağı (700 gr) toz şeker, 5 - 6 damla limon suyu koyup karıştırın ve orta
ateşte kaynatın.
- Kaynama başlayınca, 1 paket (150 gr) Kemal
Paşa tatlısını içine atıp orta ateşte 20 - 25 dakika kadar (şerbeti çekip
şişene kadar) 5- 10 dakika aralıklarla, tatlıları parçalamadan dikkatlice karıştırarak pişirin.
- Bir kaşık ile tatlıları tek tek ve
parçalamadan şerbetten çıkarıp bir tabağa alıp soğumaya bırakın.
- Soğuyan tatlıları, 28 cm.çapında tart kalıbının tabanına
aralıklı olarak yerleştirin.
- Bir tencereye 5 su bardağı (1 litre) süt, 3/4 su bardağı (120 gr) toz şeker, 2/3 su bardağı (70 gr) un, 1/2 su bardağı (55
gr) mısır nişastası koyup orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başladığında, 2 paket (20 gr) toz
vanilya ve 1 yemek kaşığı (15 gr) tereyağ ekleyin ve sürekli karıştırarak
koyulaşana kadar pişirin.
- Ocaktan aldığınız muhallebiyi "sıcak olarak" tart kalıbındaki Kemalpaşa tatlılarının üstüne döküp yayın.
- Buzdolabında en az 6 saat (tercihen bir gece)
dinlendirin.
- Üstüne servis tabağını ters olarak kapatıp
ters çevirin ve tatlıyı servis tabağına aktarın.
- Tercihe bağlı olarak, üstünü hindistan cevizi,
dövülmüş antep fıstığı, kıyılmış badem ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.