Çikolatalı Bisküvi Topları Tarifi

 Video Tarif
MALZEMELER

HAMURU  İÇİN 
  • 250 gr petibör bisküvi
  • 1/3 su bardağı (80 gr) eritilmiş tereyağ
  • 3/4 su bardağı (150 ml) süt
  • 1/4 su bardağı (50 gr) toz şeker
  • 3 yemek kaşığı (40 gr) kakao
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 40 gr yaban mersini (ince kıyılmış)
  • 50 gr dövülmüş fındık
ÇİKOLATA KAPLAMASI  İÇİN
  • 80 gr sütlü çikolata
  • 80 gr bitter çikolata
  • 80 gr tereyağ
ÜSTÜ  İÇİN (tercihe bağlı)
  • Toz Antep fıstığı, hindistan cevizi, kakao

YAPILIŞI

  •  250 gr petibör bisküviyi rondo ile öğütüp karıştırma kabına koyun.
  • 1/3 su bardağı (80 gr) eritilmiş tereyağ, 3/4 su bardağı (150 ml) süt, 1/4 su bardağı (50 gr) toz şeker, 3 yemek kaşığı (40 gr) kakao, 1 limon kabuğu rendesi, 40 gr ince kıyılmış yaban mersini, 50 gr dövülmüş fındık ekleyip spatula ile karıştırın.
  • Malzemeler özdeş hale gelene kadar elinizle iyice yoğurun.
  • Kabın üzerini steç film ile kapatın ve 30 dakika buzdolabında bekletin.
  • Soğuyan hamurdan bir dondurma kaşığı ölçüsünde parçalar alın ve avuçlarınız arasında yuvarlayarak hamur topları oluşturun.
  • Parçalanmış 80 gram bitter ve 80 gr sütlü çikolatayı bein marie usulü  ile (1/4'ü kadar su doldurulan pişirme kabının üstüne çikolata dolu kaseyi oturtarak) eritin ve içine 80 gr tereyağ ekleyip karıştırın.
  • Bir tepsiye pişirme kağıdı yayın.
  • Hamur toplarını bir çatal üzerine koyun ve üzerine hazırladığınız  çikolata sosundan dökün. Fazla çikolatanın kase içine akması için, bu işlemi çikolata kasesi üzerinde yapın. Tamamen çikolataya bulanan topları tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
  • Çikolatalı topları 1 saat süre ile derin dondurucuda bekletin.
  • Soğuyan topların altına akmış olan fazla çikolataları bir bıçak ile dikkatlice temizleyin ve kağıda yapışan kısımları kurtarın.
  • Tercihe bağlı olarak üstlerine toz Antep fıstığı, hindistan cevizi, kakao serpin ve servis yapın.

Afiyet olsun.