Kahve Şurubu Soslu, Beyaz Çikolatalı Tart Tarifi


 Video Tarif

MALZEMELER

22 cm.çapında  (tabanı çıkabilen) tart kalıbı 

  • 250 gr kakaolu bisküvi
  • 100 gr tereyağ  (eritilmiş)
  • 3  adet büyük boy yumurta
  • 2 yemek kaşığı (20 gr) mısır nişastası
  • 1 kutu (200 ml) krema
  • 1/2 su bardağı (100 ml) süt
  • 1/3 su bardağı (55 gr) toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1/2 paket (2,5 gr) toz vanilya
  • 240 gr beyaz çikolata
  • 1/2 portakal kabuğu rendesi (ince rendelenmiş)
  • Üstü için : Pudra şekeri ve frambuaz veya çilek gibi kırmızı meyveler (tercihe bağlı)

    KAHVE ŞURUBU İÇİN
 

  • 2/3 kahve fincanı (8 gr) nescafe
  • 1,5  kahve fincanı (100 ml) su
  • 2/3 kahve fincanı (28 gr) toz şeker

   YAPILIŞI


     
TART  TABANININ HAZIRLANMASI:

  • 250 gr kakaolu bisküviyi rondo'da toz haline getirin. 100 gr eritilmiş tereyağ  ekleyin ve karıştırın.
  • 22 cm.çapında  (çıkabilir tabanlı) tart kalıbını katı yağ ile iyice yağlayın (tabanına pişirme kağıdı koyun) ve bisküvi karışımını tabana bastırarak yayın. Bir kaşık ya da bardak altı ile bastırıp,  iyice sıkışmasını sağlayın. Dondurucuya koyup 30 dakika bekletin.

   KREMANIN HAZIRLANMASI:


  • Bir karıştırma kabında 3 adet büyük boy yumurtayı ve 2 yemek kaşığı (20 gr) mısır nisastasını birlikte mikser ile çırpın.
  • Diğer karıştırma kabında 1 kutu (200 ml) krema ve 1/2 su bardağı (100 ml) sütü çırpın, ve 1 kepçe kadar alıp yumurtalı karışıma ekleyip, nişasta eriyene kadar çırpın.
  • Sütlü kremalı karışıma, 1/3 su bardağı (55 gr) toz şeker, 1 tutam tuz ve 1/2 paket (2,5 gr) toz vanilya ekleyin ve mikser ile çırpın. Karışımı pişirme kabına boşaltıp, orta ateşte kaynatın.
  • Kenarlarda kabarcıklar oluştuğunda, sıcak karışımdan 1 kepçe alıp yumurtalı karışıma ekleyin ve karıştırın. Yumurtalı karışımın tamamını tekrar sütlü karışıma ekleyip, çırpıcı ile orta ateşte hızlı bir şekilde karıştırarak pişirin.
  • Koyulaşıp, ortasında kabarcıklar oluştuğunda, ocaktan alın ve ince rendelenmiş 1/2 portakal kabuğunu ekleyin. Oda sıcaklığında bir süre ılınmasını bekleyin.
  • Bu arada 240 gram parçalanmış beyaz çikolatayı bein marie usulü (1/4'ü kadar su doldurulan pişirme kabının üstüne çikolata dolu kaseyi oturtarak) eritin ve oda sıcaklığında bir süre ılınmaya bırakın.
  • Ilınan çikolatayı pişirilen kremalı karışıma ekleyip mikserin düşük devrinde kısa bir süre karıştırın.
  • Bir kaba aktarıp üstünü, kremaya değecek şekilde streç film ile kapatın. Streç filmin karışıma değecek şekilde yerleştirilmesi, kremanın üstünün kaymak tutmasını önleyecektir.
  • 10 - 15 dakika kadar buzdolabında soğutun (karışımın içindeki çikolata ve nişasta katılaşacağından, daha fazla süre ile tutmayın).
  • Dolaptan çıkan kremayı çırpıcı ile biraz karıştırın ve dondurucudan alınan bisküvi tabanın üstüne yayıp düzeltin.
  • Hazırlanan tartı, üstüne streç film koyup, bir gece buzdolabında dinlendirin.

   KAHVE  ŞURUBUNUN HAZIRLANMASI:


  • Hazırlanan tartı, üstüne streç film koyup, bir gece buzdolabında dinlendirin.
  • 2/3 kahve fincanı (8 gr) nescafeyi, 1,5 kahve fincanı (100 ml) suya ekleyip karıştırın.  2/3 kahve fincanı (28 gr) toz şeker ilave edip, orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak 5 dakika kadar pişirin.
  • Kaynama başlayınca, düşük ateşte, ara sıra karıştırarak şurubun biraz koyulaşmasını bekleyin. Koyulaşınca ocaktan alın ve kapalı bir cam kavanoza aktarıp soğumaya bırakın. Daha sonra buzdolabına kaldırın.

   TARTIN TAMAMLANMASI:


  • Tartı buzdolabından alın. İnce bir bıçak ile kenarları kurtarın ve çıkarılabilir tabanı yukarı iterek, tartı dikkatlice kalıptan çıkarın.
  • Servis tabağına alıp üstünü kırmızı meyveler  ile süsleyin. Kahve şurubu döküp servis yapın.

   Afiyet olsun.