MALZEMELER
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı (400 ml) süt
- 2 yemek kaşığı (20 ml) zeytinyağı
- 2 su bardağı (220 gr) un
- 1 çay kaşığı (4 gr) tuz
YAPILIŞI
- Karıştırma kabında 2 adet yumurtayı mikser ile çırpın.
- 2 su bardağı (400 ml) sütü ve 2 yemek kaşığı (20 ml) zeytinyağı ekleyip çırpmaya devam edin.
- 2 su bardağı (220 gr) un ve 1 çay kaşığı (4 gr) tuzu eleyin ve sıvı karışıma ekleyip mikser ile iyice çırpın.
- Hazırlanan karışımı tel süzgeçten geçirin.
- Kabın üzerini streç film ile sıkıca kapatıp 30 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakın.
- Krep tavasını (veya teflon tava) ocakta ısıtın ve 1 çay kaşığı kadar tereyağ koyup tavanın içini yağlayın.
- Hazırlanan krep hamurundan, her bir krep için bir kepçe tavaya koyup, tabana yayılmasını sağlayın.
- Krep hamurunun her iki yüzünü çevirerek pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.