Kahvaltılık Krep Tarifi


 Video Tarif

MALZEMELER  

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı (400 ml) süt
  • 2 yemek kaşığı (20 ml) zeytinyağı
  • 2 su bardağı (220 gr) un
  • 1 çay kaşığı (4 gr) tuz

YAPILIŞI


  

  • Karıştırma kabında 2 adet yumurtayı mikser ile çırpın.
  • 2 su bardağı (400 ml) sütü ve 2 yemek kaşığı (20 ml) zeytinyağı ekleyip çırpmaya devam edin.
  • 2 su bardağı (220 gr) un ve 1 çay kaşığı (4 gr) tuzu eleyin ve sıvı karışıma ekleyip mikser ile iyice çırpın.
  • Hazırlanan karışımı tel süzgeçten geçirin.
  • Kabın üzerini streç film ile sıkıca kapatıp 30 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  •  
  • Krep tavasını (veya teflon tava) ocakta ısıtın ve 1 çay kaşığı kadar tereyağ koyup tavanın içini yağlayın.
  • Hazırlanan krep hamurundan, her bir krep için bir  kepçe tavaya koyup, tabana yayılmasını sağlayın.
  • Krep hamurunun her iki yüzünü çevirerek pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.