Frambuazlı Milföy Pastası Tarifi


 Video Tarif


MALZEMELER  

HAMURU İÇİN: 
  • 8 kare  (4 dikdörtgen parça) milföy hamuru (410 gr)
  • 2 yemek kaşığı (20 gr) toz şeker 
KREMASI İÇİN: 
  • 2 adet büyük boy yumurta
  • 3 yemek kaşığı (32 gr) mısır nişastası
  • 1 + 1/5 su bardağı (242 ml) krema
  • 1 + 1/5 su bardağı (242 ml) süt
  • 1/2 su bardağı (100 gram) toz şeker
  • 1 tutam tuz   
  • 1 paket (5 gr) toz vanilya
  • 42 gr tereyağ (3 parçaya bölünmüş ve soğuk) 
DİĞER MALZEMELER : 
  • Arasına döşemek için 250 gr dondurulmuş frambuaz
  • Üstüne serpmek için pudra şekeri 

YAPILIŞI




KREMANIN  HAZIRLANMASI : 
  • Bir karıştırma kabında 2 adet büyük boy yumurta ve 3 yemek kaşığı (32 gr) mısır nişastasını mikser ile çırpın.
  • Pişirme kabına, 1 + 1/5 Su bardağı (242 ml) krema  ve  1 + 1/5  su bardağı (242 ml) süt koyup karıştırın.
  • 1/2 su bardağı (100 gr) toz şeker, 1 tutam tuz ve 1 paket (5 gr) toz vanilya ekleyip orta ateşte kaynatın (ara ara karıştırın).
  • Kenarlar ve ortada kabarcıklar oluştuğunda, 1 kepçe alıp yumurta/nişasta karuışımına ekleyip karıştırın ve tekrar kaynayan sütlü karışıma katın. Koyulaşana kadar, hızlı hızlı karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan alın ve 3 parçaya bölünmüş  (soğuk) 42 gr tereyağ  parçalarını (tek tek ve biri eriyince diğerini ekleyip karıştırmak suretiyle) sütlü karışıma ilave edin.
  • Hazırlanan kremayı bir kaba aktarıp soğumaya bırakın.
  • Üstünü streç film ile örtün. Streç film, kremanın yüzeyine tamamen değmelidir (bu işlem, kremanın üzerinde kaymak tabakası oluşmasını önlemek içindir).
  • Kremayı buzdolabına koyun ve en az 6 saat (tercihen bir gece) bekletin. 
HAMURUN  HAZIRLANMASI : 
  • Herbiri 2 kareden oluşan dikdörtgen şeklindeki 4 adet milföy hamurunu, tepsi ebadında bir pişirme kağıdı üzerine yanyana yerleştirin. Üzerine biraz un serpin ve başka bir pişirme kağıdı ile üstünü örtün.
  • Merdane yardımıyla, hamurları biraz inceltin ve üstündeki pişirme kağıdını kaldırıp üstlerinde,  bir çatal ile (sık aralıklarla),  minik delikler açın.
  • Hamurların üstüne,  toplamda 2 yemek kaşığı (20 gr) toz şeker serpin ve pişirme kağıdını tekrar üstlerine kapatın.
  • Aynı ebatta ikinci bir tepsiyi, birinci tepsideki  pişirme kağıdının üzerine oturtun (hamurların kabarmaması için) ve önceden 200 ° C ısıtılan fırında 20 - 25 dakika (açık kahve rengi olana kadar) pişirip soğumaya bırakın. 
PASTALARIN  HAZIRLANMASI : 
  • Buzdolabında  soğutulan kremayı çıkarıp, çırpıcı  ile karıştırın.
  • Pişen herbir milföy hamuru parçasını, keskin bir bıçak ile  3 eşit parçaya bölün (toplamda 12 adet dikdörtgen parça olacaktır).
  • Her bir pasta için 3 parça milföy kullanılacaktır. Milföyler  arasına,  hazırlanan kremayı yayın (krema sıkacağı ya da bir kaşıkla). Kremanın üstüne frambuazları yerleştirin.
  • Pastaların üstüne, elenmiş pudra şekeri serpin ve servis yapın. 
Afiyet olsun.