MALZEMELER
HAMURU İÇİN:
- 8 kare (4 dikdörtgen parça) milföy hamuru (410 gr)
- 2 yemek kaşığı (20 gr) toz şeker
KREMASI İÇİN:
- 2 adet büyük boy yumurta
- 3 yemek kaşığı (32 gr) mısır nişastası
- 1 + 1/5 su bardağı (242 ml) krema
- 1 + 1/5 su bardağı (242 ml) süt
- 1/2 su bardağı (100 gram) toz şeker
- 1 tutam tuz
- 1 paket (5 gr) toz vanilya
- 42 gr tereyağ (3 parçaya bölünmüş ve soğuk)
DİĞER MALZEMELER :
- Arasına döşemek için 250 gr dondurulmuş frambuaz
- Üstüne serpmek için pudra şekeri
YAPILIŞI
KREMANIN
HAZIRLANMASI :
- Bir karıştırma kabında 2 adet büyük boy yumurta ve 3 yemek kaşığı (32 gr) mısır nişastasını mikser ile çırpın.
- Pişirme kabına, 1 + 1/5 Su bardağı (242 ml) krema ve 1 + 1/5 su bardağı (242 ml) süt koyup karıştırın.
- 1/2 su bardağı (100 gr) toz şeker, 1 tutam tuz ve 1 paket (5 gr) toz vanilya ekleyip orta ateşte kaynatın (ara ara karıştırın).
- Kenarlar ve ortada kabarcıklar oluştuğunda, 1 kepçe alıp yumurta/nişasta karuışımına ekleyip karıştırın ve tekrar kaynayan sütlü karışıma katın. Koyulaşana kadar, hızlı hızlı karıştırarak pişirin.
- Ocaktan alın ve 3 parçaya bölünmüş (soğuk) 42 gr tereyağ parçalarını (tek tek ve biri eriyince diğerini ekleyip karıştırmak suretiyle) sütlü karışıma ilave edin.
- Hazırlanan kremayı bir kaba aktarıp soğumaya bırakın.
- Üstünü streç film ile örtün. Streç film, kremanın yüzeyine tamamen değmelidir (bu işlem, kremanın üzerinde kaymak tabakası oluşmasını önlemek içindir).
- Kremayı buzdolabına koyun ve en az 6 saat (tercihen bir gece) bekletin.
HAMURUN
HAZIRLANMASI :
- Herbiri 2 kareden oluşan dikdörtgen şeklindeki 4 adet milföy hamurunu, tepsi ebadında bir pişirme kağıdı üzerine yanyana yerleştirin. Üzerine biraz un serpin ve başka bir pişirme kağıdı ile üstünü örtün.
- Merdane yardımıyla, hamurları biraz inceltin ve üstündeki pişirme kağıdını kaldırıp üstlerinde, bir çatal ile (sık aralıklarla), minik delikler açın.
- Hamurların üstüne, toplamda 2 yemek kaşığı (20 gr) toz şeker serpin ve pişirme kağıdını tekrar üstlerine kapatın.
- Aynı ebatta ikinci bir tepsiyi, birinci tepsideki pişirme kağıdının üzerine oturtun (hamurların kabarmaması için) ve önceden 200 ° C ısıtılan fırında 20 - 25 dakika (açık kahve rengi olana kadar) pişirip soğumaya bırakın.
PASTALARIN
HAZIRLANMASI :
- Buzdolabında soğutulan kremayı çıkarıp, çırpıcı ile karıştırın.
- Pişen herbir milföy hamuru parçasını, keskin bir bıçak ile 3 eşit parçaya bölün (toplamda 12 adet dikdörtgen parça olacaktır).
- Her bir pasta için 3 parça milföy kullanılacaktır. Milföyler arasına, hazırlanan kremayı yayın (krema sıkacağı ya da bir kaşıkla). Kremanın üstüne frambuazları yerleştirin.
- Pastaların üstüne, elenmiş pudra şekeri serpin ve servis yapın.
Afiyet olsun.