MALZEMELER
HAMUR MALZEMELERİ
- 4 su bardağı (460 gr) un
- 1/2 paket (5 gr) hamur kabartma tozu
- 250 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
- 1 yemek kaşığı (45 gr) yoğurt
- 1/2 su bardağı (65 gr) pudra şekeri
DOLGU MALZEMELERİ
- 3 adet (1/2 kg) rendelenmiş elma
- 1/2 su bardağı (85 gr) toz şeker
- 1 tatlı kaşığı (3gr) tarçın
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1/2 su bardağı (40 gr) iri dövülmüş ceviz
YAPILIŞI
- 3 adet (1/2 Kg) soyulmuş ve çekirdeği çıkarılıp rendelenmiş orta boy elmayı, 1/2 su bardağı (85 gr) toz şekeri, 1 tatlı kaşığı (3gr) tarçını ve 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesini pişirme kabına koyun.
- Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirip, soğumaya bırakın.
- Soğuyunca 1/2 su bardağı (40 gr) iri dövülmüş ceviz ekleyip karıştırın.
- Bir karıştırma kabına 4 su bardağı (460 gr) unu ve 1/2 paket (5 gr) hamur kabartma tozunu eleyin.
- Bir kaşıkla ortasını havuz gibi açıp, oda sıcaklığındaki 250 gr tereyağını, 1 yemek kaşığı (45 gr) yoğurdu ve 1/2 su bardağı (65 gr) elenmiş pudra şekerini havuza koyup, kaşıkla karıştırın. Etrafındaki unu üzerine çekip yoğurmaya başlayın.
- Elinize yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin.
- Hamurdan 4-5 adet parça kesip elinizle yuvarlayın.
- Tezgaha biraz un serpin. Her bir hamur parçasından, yaklaşık 18 cm çapında ve 0,5 cm kalınlığında, yuvarlak hamurlar açın.
- Açılan hamurları üçgen şeklinde eşit parçalara (8 parça) bölün.
- Soğuyan elma harcından, herbir üçgen parçanın geniş kenarlarına 1/2 tatlı kaşığı koyun.
- Sigara böreği sarar gibi sarın ve pişirme kağıdı serilen fırın tapsisine dizin.
- Önceden 180° C ısıtılan fırında 20 - 25 dakika kadar pişirin (üstleri hafif pembeleşene kadar) ve soğumaya bırakın.
- Servis öncesinde üstlerine pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun.