Elmalı Kurabiye Tarifi



MALZEMELER


HAMUR MALZEMELERİ
  • 4 su bardağı (460 gr) un
  • 1/2 paket (5 gr) hamur kabartma tozu
  • 250 gr  tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 yemek kaşığı (45 gr) yoğurt
  • 1/2 su bardağı (65 gr) pudra şekeri

DOLGU MALZEMELERİ
  • 3 adet (1/2 kg) rendelenmiş elma
  • 1/2 su bardağı (85 gr) toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı (3gr) tarçın
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1/2 su bardağı (40 gr) iri dövülmüş ceviz

YAPILIŞI



  • 3 adet (1/2 Kg) soyulmuş ve çekirdeği çıkarılıp rendelenmiş orta boy elmayı, 1/2 su bardağı (85 gr) toz şekeri, 1 tatlı kaşığı (3gr) tarçını ve 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesini pişirme kabına koyun.
  • Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirip, soğumaya bırakın.
  • Soğuyunca 1/2 su bardağı (40 gr) iri dövülmüş ceviz ekleyip karıştırın.
  • Bir karıştırma kabına  4 su bardağı (460 gr) unu ve 1/2 paket (5 gr) hamur kabartma tozunu eleyin.
  • Bir kaşıkla ortasını havuz gibi açıp,  oda sıcaklığındaki 250 gr  tereyağını, 1 yemek kaşığı (45 gr) yoğurdu ve 1/2 su bardağı (65 gr) elenmiş pudra şekerini havuza koyup, kaşıkla karıştırın. Etrafındaki unu üzerine çekip yoğurmaya başlayın.
  • Elinize yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin.
  • Hamurdan 4-5 adet parça kesip elinizle yuvarlayın.
  • Tezgaha biraz un serpin. Her bir hamur parçasından, yaklaşık 18 cm çapında ve 0,5 cm kalınlığında, yuvarlak hamurlar açın
  • Açılan hamurları üçgen şeklinde eşit parçalara (8 parça) bölün.
  • Soğuyan elma harcından, herbir üçgen parçanın geniş kenarlarına 1/2 tatlı kaşığı koyun.
  • Sigara böreği sarar gibi sarın ve pişirme kağıdı serilen fırın tapsisine dizin.
  • Önceden 180° C  ısıtılan fırında 20 - 25 dakika kadar pişirin (üstleri hafif pembeleşene kadar) ve soğumaya bırakın.
  • Servis öncesinde üstlerine pudra şekeri serpin.

Afiyet olsun.