Bol Çikolatalı Kek Tarifi

 Video Tarif

MALZEMELER 

 
( 22 cm'lik kelepçeli kek kalıbı )

KEK  İÇİN:


  • 250 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 + 1/2 su bardağı (265 gr) toz şeker
  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1/4  su bardağı (50 ml) süt
  • 2 + 1/3 su bardağı (265 gr) un
  • 1 paket (10 gr) hamur kabartma tozu
  • 1 paket (5 gr) toz vanilya
  • 1 su bardağı (125 gr) damla çikolata

KREMASI  İÇİN:

  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1/3  su bardağı (50 gr) toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı (20 gr) un
  • 2 yemek kaşığı (20 gr) mısır nişastası
  • 1 + 1/2 su bardağı (300 ml) süt
  • 1 paket (5 gr) toz vanilya
  • 75 gr bitter çikolata

YAPILIŞI

 



  • Oda sıcaklığında yumuşamış 250 gr tereyağ ve 1 + 1/2 su bardağı (265 gr) toz şekeri bir karıştırma kabına koyun. Mikser ile önce yavaş, sonra hızlı devirde, krema haline gelene kadar karıştırın.
  • Oda sıcaklığında beklemiş 4 adet yumurtayı teker teker karışıma ekleyip, mikserin hızlı devrinde karıştırmaya devam edin.
  • 1/4  su bardağı (50 ml) süt ekleyin ve karışım tamamen özdeş hale gelene kadar çırpmaya devam edin.
  • 2  + 1/3 su bardağı (265 gr) unu, 1 paket (10 gr) hamur kabartma tozunu ve 1 paket (5 gr) toz vanilyayı karışımın içine eleyin ve mikserin hamur ucu ile, düşük devirde iyice karıştırın.
  • 1 su bardağı (125 gr) damla çikolatayı hamura ekleyin ve bir spatula ile alttan üste doğru karıştırarak, çikolataların her tarafa eşit dağılmasını sağlayın.
  • Hazırlanan karışımı, içi yağlanmış ve pişirme kağıdı kaplanmış  22 cm çapındaki kelepçeli bir kek kalıbına boşaltın. Bir spatula ile yayıp, üzerini düzleyin. Kalıbın tabanını tezgaha 3-4 kez hafifçe vurarak hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın.
  • Önceden 180° C ısıtılan fırında 55 - 60 dakika pişirin ve kürdan testi yaparak içinin piştiğinden emin olun (keke batırılan kürdan temiz çıkmalı). Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Bir karıştırma kabına 3 adet yumurta sarısı ve 1/3 su bardağı (50 gr) toz şeker koyun ve bir çırpıcı yardımı ile iyice çırpın.
  • 1 tutam tuz,  2 yemek kaşığı (20 gr) un ve 2 yemek kaşığı (20 gr) mısır nişastası ekleyin ve krema kıvamına gelene kadar çırpıcı ile çırpmaya devam edin.
  • Bir tencereye  1 + 1/2 su bardağı (300 ml) süt ve 1 paket (5 gr) toz vanilya koyun ve orta ateşte kaynatın. Kaynama noktasına gelip kabarcıklar oluşmaya başlayınca, az bir miktarını yumurtalı karışıma ekleyip karıştırarak, yumurtalı karışımın ısınmasını sağlayın.
  • Yumurtalı karışımın tamamını süt tenceresine ekleyin ve orta ateşte (sürekli karıştırarak) tekrar pişirmeye koyun.
  • Kaynamaya başlayınca, parçalara ayrılmış 75 gr bitter çikolatayı ekleyip iyice karıştırın ve ocaktan alıp karışımı bir kaseye boşaltın.
  • Servis tabağının dört bir kenarına, şerit şeklinde kesilmiş pişirme kağıtlarını yerleştirin ve soğuyan kek kalıbını ters olarak servis tabağına koyun. Kalıbın kelepçesini açın ve kalıbı ve içindeki pişirme kağıtlarını çıkartın.
  • Hazırlanan çikolatalı kremayı, bir spatula ile kekin üstüne ve yanlarına sürüp sıvayın. Her tarafını düzgün bir biçimde sıvadıktan sonra bir gece buzdolabında bekletin.
  • Üstünü, toz antep fıstığı ve şekerlemeler ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.