MALZEMELER
(15- 20 adet küçük sandviç için)
·
3 su bardağı (330 gr) un
·
1 paket (10gr) kuru maya
·
1/2
tatlı kaşığı (5 gr) tuz
·
1
yemek kaşığı (20 gr) şeker
·
2
adet yumurta (Bir adet içine; 1 adedin sadece sarısını üstlerine sürmek için)
·
2/3 su bardağı (130 ml) ılık
süt
·
2
yemek kaşığı (40 gr) tereyağ
YAPILIŞI
·
Karıştırma kabına 3 su bardağı (330 gr) unu eleyerek koyun.
·
1 paket (10gr)
kuru mayayı üstüne serpin ve karıştırın.
·
Ortasını havuz gibi açıp, 1/2 tatlı kaşığı (5 gr) tuzu, 1 yemek kaşığı (20
gr) şekeri, 1 adet yumurtayı ve 2/3
su bardağı
(130 ml) ılık sütü ekleyip hamuru elinizle yoğurun.
·
Hamur
biraz toplanınca, küçük küpler halinde kesilmiş, oda sıcaklığındaki 2 yemek
kaşığı (40 gr) tereyağını hamura ekleyin.
·
Elinize
yapışmayan, kulak memesi sertliğinde bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.
·
Kabın
üzerini nemli bir bez ile örtüp, oda sıcaklığında hamuru 1 saat mayalanmaya
bırakın.
·
Hamurdan
ceviz büyüklüğünde eşit parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlayıp top haline
getirin.
·
Pişirme
kağıdı serilen tepsiye aralıklı olarak dizin.
·
Üstlerine
1 adet yumurta sarısını, fazla bastırmadan sürün.
·
Önceden
180° C ısıtılan fırında yaklaşık 30
dakika pişirin.
Afiyet olsun.