Yumuşacık Pastane Sandviçi Tarifi


 Video Tarif


MALZEMELER


(15- 20 adet küçük sandviç için)


·        3 su bardağı (330 gr) un
·        1 paket (10gr)  kuru maya
·        1/2 tatlı kaşığı (5 gr) tuz
·        1 yemek kaşığı (20 gr) şeker
·        2 adet yumurta (Bir adet içine; 1 adedin sadece sarısını üstlerine sürmek için)
·        2/3 su bardağı (130 ml) ılık süt
·        2 yemek kaşığı (40 gr) tereyağ


YAPILIŞI




·        Karıştırma kabına 3 su bardağı (330 gr) unu eleyerek koyun.
·        1 paket (10gr)  kuru mayayı üstüne serpin ve karıştırın.
·        Ortasını havuz gibi açıp, 1/2 tatlı kaşığı (5 gr) tuzu, 1 yemek kaşığı (20 gr) şekeri, 1 adet yumurtayı ve 2/3 su bardağı (130 ml) ılık sütü ekleyip hamuru elinizle yoğurun.
·        Hamur biraz toplanınca, küçük küpler halinde kesilmiş, oda sıcaklığındaki 2 yemek kaşığı (40 gr) tereyağını hamura ekleyin.
·        Elinize yapışmayan, kulak memesi sertliğinde bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.
·        Kabın üzerini nemli bir bez ile örtüp, oda sıcaklığında hamuru 1 saat mayalanmaya bırakın.
·        Hamurdan ceviz büyüklüğünde eşit parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlayıp top haline getirin.
·        Pişirme kağıdı serilen tepsiye aralıklı olarak dizin.
·        Üstlerine 1 adet yumurta sarısını, fazla bastırmadan sürün.
·        Önceden 180° C  ısıtılan fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Afiyet olsun.