Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tarifi


 Video Tarif

MALZEMELER
  • 3 su bardağı (335 gr) un
  • 1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz
  • 1/2 paket (5 gr) hamur kabartma tozu
  • 1,5 yemek kaşığı (15 gr) toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 200 gram tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
Üstü İçin:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam / çörek otu (tercihe bağlı)
 
YAPILIŞI




  • Bir karıştırma kabına 3 su bardağı (335 gr) unu, 1 tatlı kaşığı (5 gr) tuzu, 1/2 paket (5 gr) hamur kabartma tozunu, 1,5 yemek kaşığı (15 gr) toz şekeri eleyin ve karıştırın.
  • Bir kaşıkla ortasını havuz şeklinde açın ve 1 adet yumurta ve 200 gram tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) koyup, hamuru yoğurun.
  • Hamur toplanınca, streç film ile sarıp, oda sıcaklığında 15 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Hamuru dilimleyin ve herbir dilimden küçük parçalar koparıp şekiler vererek (gözlük şekli, örgü şekli ya da kalıplarla keserek) farklı kurabiyeler oluşturun.
  • Kurabiyeleri fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  • Üstlerine 1 yumurtanın sarısını sürüp, susam/çörek otu serpin.
  • Önceden 180°C ısıtılan fırında 30-35 dakika pişirin.

Afiyet olsun.