MALZEMELER
- 3 su bardağı (335 gr) un
- 1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz
- 1/2 paket (5 gr) hamur kabartma tozu
- 1,5 yemek kaşığı (15 gr) toz şeker
- 1 adet yumurta
- 200 gram tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam / çörek otu (tercihe bağlı)
YAPILIŞI
- Bir karıştırma kabına 3 su bardağı (335 gr) unu, 1 tatlı kaşığı (5 gr) tuzu, 1/2 paket (5 gr) hamur kabartma tozunu, 1,5 yemek kaşığı (15 gr) toz şekeri eleyin ve karıştırın.
- Bir kaşıkla ortasını havuz şeklinde açın ve 1 adet yumurta ve 200 gram tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) koyup, hamuru yoğurun.
- Hamur toplanınca, streç film ile sarıp, oda sıcaklığında 15 dakika dinlenmeye bırakın.
- Hamuru dilimleyin ve herbir dilimden küçük parçalar koparıp şekiler vererek (gözlük şekli, örgü şekli ya da kalıplarla keserek) farklı kurabiyeler oluşturun.
- Kurabiyeleri fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- Üstlerine 1 yumurtanın sarısını sürüp, susam/çörek otu serpin.
- Önceden 180°C ısıtılan fırında 30-35 dakika pişirin.
Afiyet olsun.