Pankek (Pancake) Tarifi - Kahvaltı Lezzeti


 Video Tarif için tıklayın

MALZEMELER 


  • 2,5  su bardağı (300 gr) kek unu
  • 1/2 paket (5 gr) kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 2/3 su bardağı (110 gr) toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 paket (2,5 gr) toz vanilya
  • 2 su bardağı (380 ml) süt
  • 40 gram tereyağ (eritilmiş)

YAPILIŞI



  • 2,5  su bardağı (300 gr) kek unu, 1/2 paket (5 gr) kabartma tozunu ve 1 tutam tuzu  eleyerek karıştırma kabına koyun. 2/3 su bardağı (110 gr) toz şeker ekleyip çırpıcı ile karıştırın.
  • Başka bir karıştırma kabına 2 adet yumurta, 1/2 paket (2,5 gr) toz vanilya, 2 su bardağı (380 ml) süt ve 40 gram eritilmiş tereyağı koyun ve mikser ile iyice çırpın.
  • Sıvı karışımı, unlu karışıma ekleyip mikser ile karıştırın ve kabın üzerini streç film ile iyice kapatıp 30 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Bir tavayı orta ateşte ısıtın ve tereyağ ile yağlayın.
  • Karışımdan küçük bir kepçe alıp, yavaşça tavaya dökün. Kabarcıklar oluşup, kenarları matlaşınca öbür yüzünü çevirin ve her iki tarafı açık kahve renk alana kadar pişirin.
  • Pişen pankekleri, bez bir peçete ya da havlu arasına koyup ılık kalmalarını sağlayın.
  • Tercihinize göre, bal/muz/ceviz ya da reçel, veya çikolatalı fındık kreması ile servis yapın.
Afiyet olsun.