MALZEMELER
- 2,5 su bardağı (300 gr) kek unu
- 1/2 paket (5 gr) kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 2/3 su bardağı (110 gr) toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1/2 paket (2,5 gr) toz vanilya
- 2 su bardağı (380 ml) süt
- 40 gram tereyağ (eritilmiş)
YAPILIŞI
- 2,5 su bardağı (300 gr) kek unu, 1/2 paket (5 gr) kabartma tozunu ve 1 tutam tuzu eleyerek karıştırma kabına koyun. 2/3 su bardağı (110 gr) toz şeker ekleyip çırpıcı ile karıştırın.
- Başka bir karıştırma kabına 2 adet yumurta, 1/2 paket (2,5 gr) toz vanilya, 2 su bardağı (380 ml) süt ve 40 gram eritilmiş tereyağı koyun ve mikser ile iyice çırpın.
- Sıvı karışımı, unlu karışıma ekleyip mikser ile karıştırın ve kabın üzerini streç film ile iyice kapatıp 30 dakika dinlenmeye bırakın.
- Bir tavayı orta ateşte ısıtın ve tereyağ ile yağlayın.
- Karışımdan küçük bir kepçe alıp, yavaşça tavaya dökün. Kabarcıklar oluşup, kenarları matlaşınca öbür yüzünü çevirin ve her iki tarafı açık kahve renk alana kadar pişirin.
- Pişen pankekleri, bez bir peçete ya da havlu arasına koyup ılık kalmalarını sağlayın.
- Tercihinize göre, bal/muz/ceviz ya da reçel, veya çikolatalı fındık kreması ile servis yapın.
Afiyet
olsun.