MALZEMELER
(24 cm kek kalıbı için)
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı (360 gr) toz şeker
- 1 su bardağı (180 ml) zeytinyağı
- 2 su bardağı (220 gr) kek unu
- 1 paket (10 gr) kabartma tozu
- 1 çay kaşığı (3 gr) tuz
- 1 tatlı kaşığı dolusu (5 gr) tarçın
- 4 adet orta boy havuç (340 gr) (rendelenmiş)
- 1 adet büyük boy elma ( 210 gr) (rendelenmiş)
- 100 gram iri dövülmüş ceviz
- 50 gram kuru üzüm
Üstü İçin
- 100 gram krem peynir (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1,5 yemek kaşığı (30 gr) tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 paket (5 gr) vanilya
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1/2 su bardağı (50 gr) pudra şekeri
YAPILIŞI
- Bir karıştırma kabında, 4 yumurtayı ve 2 su bardağı (360 gr) toz şekeri, mikser ile iyice çırpın .
- 1 su bardağı (180 ml) zeytinyağı ekleyip çırpmaya devam edin.
- 2 su bardağı (220 gr) kek ununu, 1 paket (10 gr) kabartma tozunu, 1 çay kaşığı (3 gr) tuzu eleyin ve 1 tatlı kaşığı dolusu (5 gr) tarçın ekleyip karıştırın.
- Unlu karışımı parti parti yumurta karışımına ekleyip, mikserin düşük devrinde karıştırın.
- 4 orta boy rendelenmiş havuç (340 gr), 1 büyük boy rendelenmiş elma ( 210 gr), 100 gram iri dövülmüş ceviz ve 50 gram kuru üzüm ekleyip bir kaşıkla karıştırın.
- 24 cm.lik kek kalıbını yağlayıp pişirme kağıdı serin ve karışımı kalıba döküp yayın.
- Önceden 180°C ısıtılan fırında 60-70 dakika pişirin.
- İçinin tamamen piştiğini anlamak için kürdan testi yapın (keke batıracağınız bir kürdanın kuru ve temiz çıkması gerekir).
- Pişen keki soğumaya bırakın.
- Bir karıştırma kabında, 100 gram krem peynir (yumuşamış), 1,5 yemek kaşığı (30 gr) tereyağ (yumuşamış), 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 paket (5 gr) vanilya ve 1/2 su bardağı (50 gr) pudra şekerini karıştırıp, 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
- Soğuyan karışımı bir kaşık ya da spatula ile kekin üzerine yayıp düzeltin. Ceviz ve elma dilimleri ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.