Elmalı ve Havuçlu Kek Tarifi


 Video Tarif

MALZEMELER

(24 cm kek kalıbı için)
  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı (360 gr) toz şeker
  • 1 su bardağı (180 ml)  zeytinyağı
  • 2 su bardağı (220 gr) kek unu
  • 1 paket (10 gr) kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı (3 gr) tuz
  • 1 tatlı kaşığı dolusu (5 gr) tarçın
  • 4 adet orta boy havuç (340 gr) (rendelenmiş)
  • 1 adet büyük boy elma ( 210 gr) (rendelenmiş)
  • 100 gram iri dövülmüş ceviz
  • 50 gram kuru üzüm

Üstü İçin
  • 100 gram krem peynir (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1,5 yemek kaşığı (30 gr) tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 paket (5 gr) vanilya
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1/2  su bardağı (50 gr) pudra şekeri


YAPILIŞI




  • Bir karıştırma kabında, 4 yumurtayı ve 2 su bardağı (360 gr) toz şekeri, mikser ile iyice çırpın .
  • 1 su bardağı (180 ml) zeytinyağı ekleyip çırpmaya devam edin.
  • 2 su bardağı (220 gr) kek ununu, 1 paket (10 gr) kabartma tozunu, 1 çay kaşığı (3 gr) tuzu eleyin ve 1 tatlı kaşığı dolusu (5 gr) tarçın ekleyip karıştırın.
  • Unlu karışımı parti parti yumurta karışımına ekleyip, mikserin düşük devrinde karıştırın.
  • 4 orta boy rendelenmiş havuç (340 gr), 1 büyük boy rendelenmiş elma ( 210 gr), 100 gram iri dövülmüş ceviz ve 50 gram kuru üzüm ekleyip bir kaşıkla karıştırın.
  • 24 cm.lik kek kalıbını yağlayıp pişirme kağıdı serin ve karışımı kalıba döküp yayın.
  • Önceden 180°C ısıtılan fırında 60-70 dakika pişirin.
  • İçinin tamamen piştiğini anlamak için kürdan testi yapın (keke batıracağınız bir kürdanın kuru ve temiz çıkması gerekir).
  • Pişen keki soğumaya bırakın.
  • Bir karıştırma kabında, 100 gram krem peynir (yumuşamış), 1,5 yemek kaşığı (30 gr) tereyağ (yumuşamış), 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 paket (5 gr) vanilya ve 1/2  su bardağı (50 gr) pudra şekerini karıştırıp, 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
  • Soğuyan karışımı bir kaşık ya da spatula ile kekin üzerine yayıp düzeltin. Ceviz ve elma dilimleri ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.