MALZEMELER
- 100 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1/2 su bardağı (100 gr) toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1,5 su bardağı (190 gr) un
- 1/2 paket (5 gr) kabartma tozu
- 1 /2 su bardağı (60 gr) damla çikolata
- 4 yemek kaşığı (45 gr) yaban mersini
YAPILIŞI
- Karıştırma kabına, oda sıcaklığında yumuşamış 100 gr tereyağ, 1/2 su bardağı (100 gr) toz şeker ve 1 adet yumurta koyup, mikser ile iyice karıştırın.
- Elenmiş 1,5 su bardağı (190 gr) un ve 1/2 paket (5 gr) hamur kabartma tozu ekleyip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar, bir spatula ya da kaşık ile karıştırın.
- 1 /2 su bardağı (60 gr) damla çikolata ile, ince ince kıyılan 4 yemek kaşığı (45 gr) yaban mersinini ekleyin ve karıştırarak hamurun her tarafına eşit olarak dağılmasını sağlayın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayarak hamur topları oluşturun ve pişirme kağıdı serilmiş fırın tapsisine aralıklı olarak yerleştirin.
- Önceden 180°C dereceye ısıtılan fırında 20-25 dakika pişirin. Bir süre oda sıcaklığında soğumasını bekledikten sonra servis yapın.
Afiyet
olsun.