Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi



MALZEMELER 

  
  • 100 gr tereyağ  (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1/2 su bardağı (100 gr) toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1,5  su bardağı (190 gr) un
  • 1/2 paket (5 gr) kabartma tozu
  • 1 /2 su bardağı (60 gr) damla çikolata
  • 4  yemek kaşığı (45 gr) yaban mersini

 YAPILIŞI 


  • Karıştırma kabına, oda sıcaklığında yumuşamış 100 gr tereyağ, 1/2 su bardağı (100 gr) toz şeker ve 1 adet yumurta koyup, mikser ile iyice karıştırın.
  • Elenmiş 1,5  su bardağı (190 gr) un ve 1/2 paket (5 gr) hamur kabartma tozu ekleyip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar, bir spatula ya da kaşık ile karıştırın.
  • 1 /2 su bardağı (60 gr) damla çikolata ile, ince ince kıyılan 4  yemek kaşığı (45 gr) yaban mersinini ekleyin ve karıştırarak hamurun her tarafına eşit olarak dağılmasını sağlayın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayarak hamur topları oluşturun ve pişirme kağıdı serilmiş fırın tapsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  • Önceden 180°C dereceye ısıtılan fırında 20-25 dakika pişirin. Bir süre oda sıcaklığında soğumasını bekledikten sonra servis yapın.

 Afiyet olsun.