Çikolatalı Mini Kekler Tarifi


 Video Tarif için Tıklayın

MALZEMELER 

  • 12 adet mini kek (muffin) kalıbı
  • 100 gr bitter çikolata
  • 90 gr tereyağ
  • 3,5 yemek kaşığı (35 gr) kakao
  • 4 adet yumurta
  • 1/2  su bardağı (90 gr) toz şeker
  • 1 paket (5 gr) vanilya
  • 3/4  su bardağı (90 gr) un 

 Üstü için:
  • Pudra şekeri, antep fıstığı ve kiraz şekerlemesi 

  
YAPILIŞI




  • Pişirme kabının 1/4'ünü su ile doldurun. 100 gram bitter çikolata ve 90 gram tereyağ koyduğunuz bir kaseyi pişirme kabının üzerine yerleştirin (kasenin altı suya değmesin). Orta ateşte karıştırarak çikolata ve tereyağı eritin.
  • Ocağı kapatın ve eriyen karışımın içine 3,5 yemek kaşığı (35 gr) kakao eleyip karıştırın. Pişirme kabını ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Bir karıştırma kabında, 4 adet yumurtayı, mikserin hızlı devri ile çırpın.
  • 1/2 su bardağı (90 gr) şeker ve 1 paket (5 gr) vanilya ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Hazırlanan bu karışıma, eritilip soğumaya bırakılan, çikolata /tereyağ  /kakao karışımını ekleyin ve  özdeş hale gelene kadar mikser ile karıştırın.
  • Bir kaseye  3/4 su bardağı (90 gr) un eleyin ve karışıma  azar azar ekleyerek, mikserin en düşük devri ile karıştırın.
  • Kek kalıplarını katı yağ ile yağlayıp, içine un ve kakao serpin. Fazla un ve kakaoyu silkeleyerek boşaltın.
  • Hazırlanan karışımı, kek kalıplarının 3/4'ünü dolduracak şekilde paylaştırın (üstte 1/4'lük bir kısım boş kalsın).
  • Önceden 180° C ısıtılan fırında 15 - 18 dakika kadar pişirin.
  • Soğuduktan sonra, üzerini pudra şekeri, antep fıstığı ve kiraz şekerlemesi ile süsleyip servis yapın.  
Afiyet olsun.