MALZEMELER
- 12 adet mini kek (muffin) kalıbı
- 100 gr bitter çikolata
- 90 gr tereyağ
- 3,5 yemek kaşığı (35 gr) kakao
- 4 adet yumurta
- 1/2 su bardağı (90 gr) toz şeker
- 1 paket (5 gr) vanilya
- 3/4 su bardağı (90 gr) un
Üstü için:
- Pudra şekeri, antep fıstığı ve kiraz şekerlemesi
YAPILIŞI
- Pişirme kabının 1/4'ünü su ile doldurun. 100 gram bitter çikolata ve 90 gram tereyağ koyduğunuz bir kaseyi pişirme kabının üzerine yerleştirin (kasenin altı suya değmesin). Orta ateşte karıştırarak çikolata ve tereyağı eritin.
- Ocağı kapatın ve eriyen karışımın içine 3,5 yemek kaşığı (35 gr) kakao eleyip karıştırın. Pişirme kabını ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Bir karıştırma kabında, 4 adet yumurtayı, mikserin hızlı devri ile çırpın.
- 1/2 su bardağı (90 gr) şeker ve 1 paket (5 gr) vanilya ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Hazırlanan bu karışıma, eritilip soğumaya bırakılan, çikolata /tereyağ /kakao karışımını ekleyin ve özdeş hale gelene kadar mikser ile karıştırın.
- Bir kaseye 3/4 su bardağı (90 gr) un eleyin ve karışıma azar azar ekleyerek, mikserin en düşük devri ile karıştırın.
- Kek kalıplarını katı yağ ile yağlayıp, içine un ve kakao serpin. Fazla un ve kakaoyu silkeleyerek boşaltın.
- Hazırlanan karışımı, kek kalıplarının 3/4'ünü dolduracak şekilde paylaştırın (üstte 1/4'lük bir kısım boş kalsın).
- Önceden 180° C ısıtılan fırında 15 - 18 dakika kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra, üzerini pudra şekeri, antep fıstığı ve kiraz şekerlemesi ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.