SEBZELİ ve PEYNİRLİ EV YAPIMI POĞAÇA TARİFİ


 Videolu Tarif

MALZEMELER 



HAMUR MALZEMELERİ

  • 125 gr tereyağ  (oda sıcaklığında)
  • 2,5  su bardağı (310 gr) un
  • 1 çay kaşığı (3 gr) tuz
  • 1 paket kabartma tozu (10 gr)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı (110 gr) krema
  • 1 yemek kaşığı sirke


İÇ MALZEMELERİ

  • 1 adet havuç (rendelenecek)
  • 1/2 demet dereotu
  • 130 gr sert beyaz peynir (çatal ile ezin)
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber


ÜSTÜ İÇİN

  • 1 adet yumurtanın sarısı


YAPILIŞI 




  • Karıştırma kabına, 125 gr tereyağ (oda sıcaklığında) koyun.
  • Üstüne 2,5  su bardağı (310 gr) elenmiş un, 1 paket kabartma tozu (10 gr)  ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip, mikserin hamur ucu ile karıştırın.
  • 1 adet yumurta, 1 çay bardağı (110 gr) krema ve 1 yemek kaşığı sirke ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  • Hamuru elinizle iyice yoğurup pürüzsüz bir hamur oluşturun ve üzerini örtüp, oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin
  • 130 gr sert beyaz peyniri çatal ile ezin, 1 adet havucu rendeleyip suyunu elinizle sıkın ve 1/2 demet dereotu ekleyin. Kırmızı pul biber ve karabiber serpip karıştırın.
  • Hamurdan, iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzda yoğurup top haline getirin.
  • Hamur toplarını avucunuzla bastırıp yayın ve ortalarına iç malzemesini yerleştirin. Hamurun kenarlarını yukarıda birleştirip (torba gibi) kapatın ve ters çevirip tekrar avucunuzda top gibi yuvarlayın. Üstüne hafifçe bastırıp, yuvarlak poğaça şekli verin.
  • Hazırlanan hamurları, pişirme kağıdı serilen tepsiye dizin. Bir çatal ile üstlerinde çizikler oluşturun ve yumurta sarısı sürün.
  • Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 30 - 35 dakika kadar pişirin.


Afiyet olsun.