MALZEMELER
MUHALLEBİSİ İÇİN
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı (50 gr) buğday nişastası
- 3 yemek kaşığı (45 gr) un
- 1 su bardağı (190 gr) toz şeker
- 1 paket (5 gr) vanilya
- 50 gr tereyağ
MANDALİNA PELTESİ İÇİN
- 1 Kg mandalina + 2 adet küçük portakal
- 5 yemek kaşığı (75 gr) buğday nişastası
- 1 paket (5 gr) vanilya
- 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı (210 gr) toz şeker
YAPILIŞI
MUHALLEBİNİN HAZIRLANMASI
- Karıştırma
kabına, 1 litre süt ve 3 yemek kaşığı buğday nişastasını koyup çırpıcı ile
karıştırın.
- 3
yemek kaşığı un ekleyin ve iyice karıştırın.
- 1
su bardağı şeker ekleyin ve karışımı pişirme kabına boşaltın.
- Orta
ateşte sürekli karıştırarak, koyulaşana
kadar pişirin. 1 paket vanilya ve 50 gram tereyağ ekleyin ve tereyağ eridiğinde
ateşten alın.
- Bir
süre mikser ile çırparak soğutun ve kaseleri,
yarısına kadar dolduracak şekilde muhallebiyi paylaştırıp buzdolabına
koyun.
MANDALİNA PELTESİNİN HAZIRLANMASI
- 2 adet küçük portakalın kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın.
- 1 kg mandalinanın da suyunu sıkın ve portakal suyuna ekleyin. Meyve suyunun 600 mililitre olması gerektiğinden eksik kalan kısmı su ile tamamlayın (Toplam 3 su bardağı meyve suyu olmalı).
- Mandalina suyu ve 5 yemek kaşığı buğday nişastasını bir tencereye koyun ve nişasta eriyene kadar karıştırın.
- 2 adet portakal kabuğunun rendesini, 1 paket vanilyayı, 1 su bardağı ve 1 yemek kaşığı toz şekeri ekleyin ve orta ateşte karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirip ateşten alın ve zaman zaman karıştırarak soğutun.
- Soğuyan mandalina peltesini muhallebilerin üzerine paylaştırıp, bir kaşık ile üstlerini düzeltin.
- İnce halkalar şeklinde kesilmiş mandalina dilimleri ile süsleyip, 2-3 saat buzdolabında bekletin ve soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun.