MANDALİNALI SÜT TATLISI TARİFİ

 Video Tarif

MALZEMELER 
  
MUHALLEBİSİ İÇİN

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı (50 gr) buğday nişastası
  • 3 yemek kaşığı (45 gr) un
  • 1 su bardağı (190 gr) toz şeker
  • 1 paket (5 gr) vanilya
  • 50 gr tereyağ


MANDALİNA PELTESİ İÇİN

  • 1 Kg mandalina + 2 adet küçük portakal
  • 5 yemek kaşığı (75 gr) buğday nişastası
  • 1 paket (5 gr) vanilya
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı (210 gr) toz şeker


 YAPILIŞI 




MUHALLEBİNİN  HAZIRLANMASI


  • Karıştırma kabına, 1 litre süt ve 3 yemek kaşığı buğday nişastasını koyup çırpıcı ile karıştırın.
  • 3 yemek kaşığı un ekleyin ve iyice karıştırın.
  • 1 su bardağı şeker ekleyin ve karışımı pişirme kabına boşaltın.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak,  koyulaşana kadar pişirin. 1 paket vanilya ve 50 gram tereyağ ekleyin ve tereyağ eridiğinde ateşten alın.
  • Bir süre mikser ile çırparak soğutun ve kaseleri,  yarısına kadar dolduracak şekilde muhallebiyi paylaştırıp buzdolabına koyun. 


MANDALİNA PELTESİNİN HAZIRLANMASI

  • 2 adet küçük portakalın kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın.
  • 1 kg mandalinanın da suyunu sıkın ve portakal suyuna ekleyin. Meyve suyunun 600 mililitre olması gerektiğinden eksik kalan kısmı su ile tamamlayın (Toplam 3 su bardağı meyve suyu olmalı).
  • Mandalina suyu ve 5 yemek kaşığı buğday nişastasını bir tencereye koyun ve nişasta eriyene kadar karıştırın.
  • 2 adet portakal kabuğunun rendesini, 1 paket vanilyayı, 1 su bardağı ve 1 yemek kaşığı toz şekeri ekleyin ve orta ateşte karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirip ateşten alın ve zaman zaman karıştırarak soğutun.
  • Soğuyan mandalina peltesini muhallebilerin üzerine paylaştırıp, bir kaşık ile üstlerini düzeltin.
  • İnce halkalar şeklinde kesilmiş mandalina dilimleri ile süsleyip, 2-3 saat buzdolabında bekletin ve soğuk olarak servis yapın.

  Afiyet olsun.