MALZEMELER
- 30 cm çapında bir borcam
- 5 adet yumurta
- 2 su bardağı (350 gr) toz şeker
- 200 gr tereyağ (eritilmiş)
- 1,5 su bardağı (270 ml) süt
- 5 yemek kaşığı (45 gr) kakao
- 2 su bardağı (240 gr) un - 220 gramı kek için + 20 gramı (2 yemek kaşığı) vişneleri bulamak için
- 1 paket (10 gr) hamur kabartma tozu
- 1 paket (5 gr) vanilya
- 400 gr çekirdeği çıkarılmış vişne ( 300 gramı kekin içine koymak ve 100 gramı üstünü süslemek için)
- Bir miktar hindistan cevizi tozu (Kekin üstüne serpmek için)
YAPILIŞI
(Video Tarif)
(Video Tarif)
- 5 adet yumurtayı mikser ile çırpın.
- 2 su bardağı (350 gr) toz şeker ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- 200 gr eritilmiş ve ılınmış tereyağ, 1,5 su bardağı (270 ml) süt ve 5 yemek kaşığı (45 gr) kakao ekleyip ve çırpmaya devam edin.
- Hazırlanan karışımdan 1,5 su bardağı miktarını, daha sonra kekin üzerine dökmek üzere bir kenara ayırın.
- Kalan karışıma, elenen 2 su bardağı (220gr) un, 1 paket (10 gr) hamur kabartma tozu, 1 paket (5 gr) vanilya ekleyin ve mikserin en düşük devrinde (iyice karışana kadar) çırpın.
- Çekirdeği çıkarılmış vişnelerin 300 gramlık bölümünü bir kaba koyun ve üzerine 2 yemek kaşığı un serperek vişneleri una bulayın. Kalan 100 gr vişneyi ise, kekin üstünü süslemek için bir kenara ayırın.
- 30 cm çapında bir borcamın içine, kenarlarından taşacak şekilde pişirme kağıdı serin ve una bulanmış vişneleri borcamın tabanına yerleştirin.
- Hazırlanan kek karışımını vişnelerin üzerine boşaltın ve eşit biçimde borcama yayın.
- Önceden 180°C dereceye ısıtılan fırında 40 - 45 dakika pişirin.
- Fırından çıkan kek henüz sıcak iken, sivri uçlu bir bıçak batırarak kekin üzerinde 10 -15 delik açın ve önceden hazırlayıp bir kenara ayırdığınız 1,5 bardaklık kakaolu sosu, her tarafa eşit dağılacak şekilde kekin üzerine yayın.
- Kek soğuyunca, bir servis tabağına aktarın ve üzerini hindistan cevizi tozu ve vişnelerle süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.