SOSLU ve VİŞNELİ ISLAK KEK TARİFİ


 Video tarif için tıklayın

MALZEMELER 

  • 30 cm çapında bir borcam
  • 5 adet yumurta
  • 2 su bardağı (350 gr) toz şeker
  • 200 gr tereyağ (eritilmiş)
  • 1,5 su bardağı (270 ml) süt
  • 5 yemek kaşığı (45 gr) kakao
  • 2 su bardağı (240 gr) un - 220 gramı kek için + 20 gramı (2 yemek kaşığı) vişneleri bulamak için
  • 1 paket (10 gr) hamur kabartma tozu
  • 1 paket (5 gr) vanilya
  • 400 gr çekirdeği çıkarılmış vişne  ( 300 gramı kekin içine koymak ve 100 gramı  üstünü süslemek için)
  • Bir miktar hindistan cevizi tozu (Kekin üstüne serpmek için)



YAPILIŞI 

(Video Tarif)

  

  • 5 adet yumurtayı mikser ile çırpın.
  • 2 su bardağı (350 gr) toz şeker ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • 200 gr eritilmiş ve ılınmış tereyağ,  1,5 su bardağı (270 ml) süt  ve  5 yemek kaşığı (45 gr) kakao ekleyip ve çırpmaya devam edin.
  • Hazırlanan karışımdan 1,5 su bardağı miktarını, daha sonra kekin üzerine dökmek üzere bir kenara ayırın.
  • Kalan karışıma, elenen 2 su bardağı (220gr) un, 1 paket (10 gr) hamur kabartma tozu, 1 paket (5 gr) vanilya ekleyin ve mikserin en düşük devrinde (iyice karışana kadar) çırpın.
  • Çekirdeği çıkarılmış vişnelerin 300 gramlık bölümünü bir  kaba koyun ve üzerine 2 yemek kaşığı un serperek vişneleri una bulayın. Kalan 100 gr vişneyi ise, kekin üstünü süslemek için bir kenara ayırın.
  • 30 cm çapında bir borcamın içine, kenarlarından taşacak şekilde pişirme kağıdı serin ve una bulanmış vişneleri borcamın tabanına yerleştirin.
  • Hazırlanan kek karışımını vişnelerin üzerine boşaltın ve eşit biçimde borcama yayın.
  • Önceden 180°C dereceye ısıtılan fırında 40 - 45 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan kek henüz sıcak iken, sivri uçlu bir bıçak batırarak kekin üzerinde  10 -15 delik açın ve önceden hazırlayıp bir kenara ayırdığınız 1,5 bardaklık kakaolu sosu, her tarafa eşit dağılacak şekilde kekin üzerine yayın.
  • Kek soğuyunca, bir servis tabağına aktarın ve üzerini hindistan cevizi tozu ve vişnelerle süsleyip servis yapın.

             Afiyet olsun.