MUZLU RULO PASTA TARİFİ


 Video tarif için tıklayın


MALZEMELER 
   
PASTA HAMURU İÇİN 
  • 6 adet yumurta (sarıları ve akları ayrılacak)
  • 2 tepeleme yemek kaşığı (30 gr) toz şeker (yumurta sarılarına eklemek için)
  • 1/2 su bardağından biraz az  (60 ml) süt
  • 1/2 su bardağından biraz az  (60 ml) sıvı yağ
  • 1 paket (5 gr) vanilya
  • 3 yemek kaşığı (45 gr) un
  • 1/2 su bardağı (45 gr) mısır nişastası
  • 1 tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1/2 su bardağı (90 gr) toz şeker (yumurta aklarına eklemek için)
  • Üstüne serpmek için biraz pudra şekeri 
PASTA KREMASI  VE DOLGU İÇİN 
  • 150 gr labne peyniri
  • 1/2 su bardağı (100 gr) toz şeker
  • 2 paket (10 gr) toz vanilya
  • 1/2 su bardağı (100 gr) krema
  • 1 adet büyük ya da 2 adet küçük muz 
ÜSTÜ İÇİN 
  • 40 gr hindistan cevizi
  • 1 adet büyük ya da 2 adet küçük muz


YAPILIŞI 




PASTA HAMURUNUN HAZIRLANMASI
  • 6 yumurtanın sarısı ile akını ayırın.
  • Karıştırma kabına 6 yumurta sarısını koyup mikser ile çırpın.
  • 2 tepeleme yemek kaşığı (30 gr) toz şeker ekleyip, şeker iyice eriyene kadar  çırpmaya devam edin.
  • Çırpma işlemi devam ederken 1/2 su bardağından biraz az  (60 ml) süt, 1/2 su bardağından biraz az  (60 ml) sıvı yağ ve 1 paket (5 gr) vanilyayı sırasıyla ekleyin.
  • 3 yemek kaşığı (45 gr) un ve 1/2 su bardağı (45 gr) mısır nişastasını eleyerek karışıma ekleyin. Bu aşamada mikserin en düşük devri ile çırpın.
  • Diğer karıştırma kabında, 6 yumurtanın akını 1 tutam tuz ile mikserin düşük hızında çırpın ve kabarcıklar oluştuğunda 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyin.
  • İyice köpürdüğünde, 1/2 su bardağı (90 gr) toz şekeri azar azar ekleyin ve mikserin devir hızını iyice yükseltip krema haline dönüşene kadar çırpmaya devam edin  (Kremanın miksere yapışması ve akmaması gerekir).
  • Hazırlanan bu karışımı, yumurta sarısı içeren karışıma 3 parti halinde (hepsini birden değil) ekleyerek el çıpıcısı ile karıştırın.
  • Bir fırın tepsisini katı yağ ile yağlayıp üzerine pişirme kağıdı serin.
  • Hazırlanan karışımı tepsiye dengeli şekilde yayın ve tepsiyi sallayarak ve birkaç kez tezgaha vurarak karışımın iyice yerleşmesini sağlayın.
  • Önceden 180°C ısıtılan fırında 15 - 20 dakika (üstü pembeleşene kadar) pişirin.
  • Fırından çıkan hamurun 5 dakika kadar soğumaya bırakılmasını takiben, henüz hamur soğumadan, üzerine pudra şekeri serpin ve bir pişirme kağıdı serin.
  • Pişirme kağıdının üstüne bir bez  ya da havlu koyun ve tepsiyi ters çevirip hamuru tezgah üstüne alın.
  • Hamura yapışan pişirme kağıdını sıyırıp çıkarın ve alttaki pişirme kağıdı ve havluya sararak, hamuru rulo haline getirin (bu şekilde soğumaya bırakın). 
 PASTA KREMASININ HAZIRLANMASI  
  • 150 gr labne peyniri, 1/2 su bardağı (100 gr) toz şeker, 2 paket (10 gr) toz vanilya
  • ve 1/2 su bardağı (100 gr) kremayı bir karıştırma kabına koyup mikser ile iyice çırpın.
  • Üzerini streç film ile kapatıp karışımı 30 dakika buzdolabında bekletin. 
PASTANIN HAZIRLANMASI 
  • Rulo yapılan hamuru açıp tezgaha serin ve hazırlanan pasta kremasının 3/4'ünü hamurun üzerine yayın (Rulonun bitiş kenarından yaklaşık 2 cm boşluk bırakın).
  • Başlangıç kenarına yakın olarak 1 adet muzu yerleştirin ve hamuru, muzun üzerinden sarmaya başlayın.
  • Rulo yapılan pastayı streç film ile sarın ve ayırılan 1/4 krema ile birlikte en az 4 saat (tercihen 1 gece) bekletin.
  • Servis öncesi kremayı ince bir tabaka halinde pastanın üzerine sürün ve üstünü hindistan cevizi ile kaplayın. Muz dilimleri ve kiraz şekerlemesi ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.