MALZEMELER
PASTA HAMURU İÇİN
- 6 adet yumurta (sarıları ve akları ayrılacak)
- 2 tepeleme yemek kaşığı (30 gr) toz şeker (yumurta sarılarına eklemek için)
- 1/2 su bardağından biraz az (60 ml) süt
- 1/2 su bardağından biraz az (60 ml) sıvı yağ
- 1 paket (5 gr) vanilya
- 3 yemek kaşığı (45 gr) un
- 1/2 su bardağı (45 gr) mısır nişastası
- 1 tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1/2 su bardağı (90 gr) toz şeker (yumurta aklarına eklemek için)
- Üstüne serpmek için biraz pudra şekeri
PASTA KREMASI VE DOLGU İÇİN
- 150 gr labne peyniri
- 1/2 su bardağı (100 gr) toz şeker
- 2 paket (10 gr) toz vanilya
- 1/2 su bardağı (100 gr) krema
- 1 adet büyük ya da 2 adet küçük muz
ÜSTÜ İÇİN
- 40 gr hindistan cevizi
- 1 adet büyük ya da 2 adet küçük muz
YAPILIŞI
PASTA HAMURUNUN HAZIRLANMASI
- 6 yumurtanın sarısı ile akını ayırın.
- Karıştırma kabına 6 yumurta sarısını koyup mikser ile çırpın.
- 2 tepeleme yemek kaşığı (30 gr) toz şeker ekleyip, şeker iyice eriyene kadar çırpmaya devam edin.
- Çırpma işlemi devam ederken 1/2 su bardağından biraz az (60 ml) süt, 1/2 su bardağından biraz az (60 ml) sıvı yağ ve 1 paket (5 gr) vanilyayı sırasıyla ekleyin.
- 3 yemek kaşığı (45 gr) un ve 1/2 su bardağı (45 gr) mısır nişastasını eleyerek karışıma ekleyin. Bu aşamada mikserin en düşük devri ile çırpın.
- Diğer karıştırma kabında, 6 yumurtanın akını 1 tutam tuz ile mikserin düşük hızında çırpın ve kabarcıklar oluştuğunda 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyin.
- İyice köpürdüğünde, 1/2 su bardağı (90 gr) toz şekeri azar azar ekleyin ve mikserin devir hızını iyice yükseltip krema haline dönüşene kadar çırpmaya devam edin (Kremanın miksere yapışması ve akmaması gerekir).
- Hazırlanan bu karışımı, yumurta sarısı içeren karışıma 3 parti halinde (hepsini birden değil) ekleyerek el çıpıcısı ile karıştırın.
- Bir fırın tepsisini katı yağ ile yağlayıp üzerine pişirme kağıdı serin.
- Hazırlanan karışımı tepsiye dengeli şekilde yayın ve tepsiyi sallayarak ve birkaç kez tezgaha vurarak karışımın iyice yerleşmesini sağlayın.
- Önceden 180°C ısıtılan fırında 15 - 20 dakika (üstü pembeleşene kadar) pişirin.
- Fırından çıkan hamurun 5 dakika kadar soğumaya bırakılmasını takiben, henüz hamur soğumadan, üzerine pudra şekeri serpin ve bir pişirme kağıdı serin.
- Pişirme kağıdının üstüne bir bez ya da havlu koyun ve tepsiyi ters çevirip hamuru tezgah üstüne alın.
- Hamura yapışan pişirme kağıdını sıyırıp çıkarın ve alttaki pişirme kağıdı ve havluya sararak, hamuru rulo haline getirin (bu şekilde soğumaya bırakın).
PASTA KREMASININ HAZIRLANMASI
- 150 gr labne peyniri, 1/2 su bardağı (100 gr) toz şeker, 2 paket (10 gr) toz vanilya
- ve 1/2 su bardağı (100 gr) kremayı bir karıştırma kabına koyup mikser ile iyice çırpın.
- Üzerini streç film ile kapatıp karışımı 30 dakika buzdolabında bekletin.
PASTANIN HAZIRLANMASI
- Rulo yapılan hamuru açıp tezgaha serin ve hazırlanan pasta kremasının 3/4'ünü hamurun üzerine yayın (Rulonun bitiş kenarından yaklaşık 2 cm boşluk bırakın).
- Başlangıç kenarına yakın olarak 1 adet muzu yerleştirin ve hamuru, muzun üzerinden sarmaya başlayın.
- Rulo yapılan pastayı streç film ile sarın ve ayırılan 1/4 krema ile birlikte en az 4 saat (tercihen 1 gece) bekletin.
- Servis öncesi kremayı ince bir tabaka halinde pastanın üzerine sürün ve üstünü hindistan cevizi ile kaplayın. Muz dilimleri ve kiraz şekerlemesi ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.