MERCİMEKLİ - KIYMALI KREP TARİFİ


 Video Tarifi İzle

MALZEMELER 

      KREP HAMURU MALZEMELERİ

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı (400 ml) süt
  • 2 yemek kaşığı (20 ml) zeytinyağı
  • 2 su bardağı (220 gr) un
  • 1 çay kaşığı tuz


      DOLGU MALZEMELERİ

  • 1 su bardağı (100 gr) yeşil mercimek
  • 1 litre su
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates (kabukları soyulmuş)
  • 3 adet sivri biber (tercihe göre acılı veya acısız)
  • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ (ya da sıvı yağ)
  • 200 gram dana kıyması (yağsız)
  • Tuz
  • Karabiber


      ÜSTÜ İÇİN  MALZEMELER

  • 140 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • Kırmızı pul biber

  
YAPILIŞI

(Video Tarif)

    

      KREP HAMURUNUN HAZIRLANMASI

  • Karıştırma kabında 2 adet yumurtayı mikser ile çırpın.
  • 2 su bardağı (400 ml) sütü ve 2 yemek kaşığı (20 ml) zeytinyağı ekleyip çırpmaya devam edin.
  • 2 su bardağı (220 gr) un ve 1 çay kaşığı (4 gr) tuzu eleyin ve sıvı karışıma ekleyip mikser ile iyice çırpın.
  • Hazırlanan karışımı tel süzgeçten geçirin ve akışkan bir hamur elde edin.
  • Kabın üzerini streç film ile sıkıca kapatıp 20 - 25 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakın.


      DOLGUNUN  HAZIRLANMASI

  • 1 su bardağı (100 gr) yıkanıp süzülmüş yeşil mercimeği bir tencereye koyun ve 1 litre su ekleyip mercimekleri haşlayın. Haşlanmış mercimekleri tel süzgeç ile süzün.
  • 2 adet kuru soğan,  2 adet domates ve 3 adet sivri biberi  ince ince doğrayın.
  • Bir tencereye,  4 yemek kaşığı tereyağı koyup orta ateşte eritin. İnce doğranan 2 adet kuru soğanı ekleyip soğanlar pembeleşene kadar kavurun. 200 gram yağsız dana kıymasını ekleyip, kıyma suyunu çekinceye kadar kavurun. Doğranmış domates ve sivri biberleri ekleyin ve 7-8 dakika kaynatın. Haşlanmış mercimekleri, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve ocağı kapatıp ılınmaya bırakın.


       KREPLERİN PİŞİRİLMESİ VE HAZIRLAMA

  • Krep tavasını (veya teflon tava) ocakta ısıtın ve bir çay kaşığı kadar tereyağ koyup tavanın içini yağlayın. Hazırlanan krep hamurundan bir kepçe tavaya döküp, tabana yayılmasını sağlayın. Hamurun iki yüzünü de pişirin (omlet pişirir gibi).
  • Pişen kreplerin ortalarına yeterli miktarda kıymalı-mercimekli harcı koyun ve iki yanını içe kıvırıp rulo şeklinde sarın.
  • Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir borcama yerleştireceğiniz kreplerin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve kırmızı pul biber serpin ve önceden 200 dereceye ısıtılan fırında, kaşar peynirler eriyene kadar kısa bir pişirme yapın ve sıcak olarak servise sunun.


      Afiyet olsun.