MALZEMELER
- 3 adet (1/2 kg) patlıcan
- 1 su bardağı (150 gr) kaşar peyniri
- 1 adet yumurta
- Tuz / Karabiber / Kırmızı pul biber (miktarlar tercihe bağlı)
- 2 adet yufka
- 1/2 su bardağı (60 ml) sıvı yağ
- 1/2 su bardağı (60 ml) su
- 1 yemek kaşığı (10 ml) elma sirkesi
Üstü için :
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Çörek otu
YAPILIŞI
- 3 adet (1/2 kg) patlıcanı ocakta közleyip kabuklarını soyun ve ince ince kıyın.
- 1 su bardağı (150 gr) kaşar peynirini rendeleyin ve kıyılan patlıcan ile beraber karıştırma kabına koyun.
- 1 adet yumurta, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyip karıştırın.
- Başka bir kaba, 1/2 su bardağı (60 ml) sıvı yağ, 1/2 su bardağı (60 ml) su ve 1 yemek kaşığı (10 ml) elma sirkesi koyun ve karıştırın.
- Bir adet yufkayı tezgaha serin ve üzerine sıvıyağ/su/elma sirkesi karışımını sürün.
- Yufkanın karşılıklı kenarları ortasında birleşecek şekilda, 4 kenarını da içe katlayıp kare şeklinde bir yufka elde edin.
- Yufkayı, bir bıçak ile 4 eşit kare şeklinde kesin ve ortalarına hazırlanan patlıcanlı harcı koyun.
- Dört köşesinden içe katlayıp (bohça gibi) ters çevirin ve pişirme kağıdı serilen tepsiye yerleştirin.
- İkinci yufkaya da aynı işlemleri uygulayarak toplamda 8 adet börek hazırlayın.
- Üstüne 1 det yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
- Önceden 180°C sıcaklığa ısıtılan fırında 40 - 45 dakika pişirin (üstleri kızarıncaya kadar) ve servis yapın.
Afiyet olsun.