KÖZLENMİŞ PATLICANLI ve KAŞAR PEYNİRLİ BOHÇA BÖREĞİ TARİFİ

Tarif  Videosu için tıklayın

MALZEMELER 


  • 3 adet (1/2 kg) patlıcan
  • 1 su bardağı (150 gr) kaşar peyniri
  • 1 adet yumurta
  • Tuz / Karabiber / Kırmızı pul biber (miktarlar tercihe bağlı)
  • 2 adet yufka
  • 1/2 su bardağı (60 ml) sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı (60 ml) su
  • 1 yemek kaşığı (10 ml) elma sirkesi

Üstü için :
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Çörek otu



YAPILIŞI



  • 3 adet (1/2 kg) patlıcanı ocakta közleyip kabuklarını soyun ve ince ince kıyın.
  • 1 su bardağı (150 gr) kaşar peynirini rendeleyin ve kıyılan patlıcan ile beraber karıştırma kabına koyun.
  • 1 adet yumurta, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyip karıştırın.
  • Başka bir kaba, 1/2 su bardağı (60 ml) sıvı yağ, 1/2 su bardağı (60 ml) su ve 1 yemek kaşığı (10 ml) elma sirkesi koyun ve karıştırın.
  • Bir adet yufkayı tezgaha serin ve üzerine sıvıyağ/su/elma sirkesi karışımını sürün.
  • Yufkanın karşılıklı kenarları ortasında birleşecek şekilda,  4 kenarını da içe katlayıp kare şeklinde bir yufka elde edin.
  • Yufkayı, bir bıçak ile 4 eşit kare şeklinde kesin ve ortalarına hazırlanan patlıcanlı harcı koyun.
  • Dört köşesinden içe katlayıp (bohça gibi) ters çevirin ve pişirme kağıdı serilen tepsiye yerleştirin.
  • İkinci yufkaya da aynı işlemleri uygulayarak toplamda 8 adet börek hazırlayın.
  • Üstüne 1 det yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
  • Önceden 180°C sıcaklığa ısıtılan fırında 40 - 45 dakika pişirin (üstleri kızarıncaya kadar) ve servis yapın.


Afiyet olsun.