MALZEMELER
- 8 kare milföy hamuru (410 gr)
- 3 adet orta boy elma (1 adedi rendelenmiş; 2 adedi minik küpler halinde doğranmış)
- 2 yemek kaşığı (45 gr) toz şeker
- 2 yemek kaşığı (25 gr) eritilmiş tereyağ
- 1 tatlı kaşığı (5 gr) toz tarçın
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 3 yemek kaşığı (40 gr) kuru üzüm
- 3 yemek kaşığı (40 gr) ceviz içi (minik parçalar halinde kırılmış)
ÜSTÜ İÇİN MALZEMELER
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1çay kaşığı toz şeker
- Pudra şekeri
YAPILIŞI
- 3 adet kabuğu soyulmuş ve çekirdeği çıkarılmış elmalardan 2 adedini minik küpler halinde doğrayın; 1 adedini ise rendeleyin.
- Hazırlanan elmaları bir pişirme kabına koyun ve 2 yemek kaşığı (45 gr) toz şeker ekleyip, elmalar suyunu çekene kadar pişirin.
- Ocaktan alıp 2 yemek kaşığı (25 gr) eritilmiş tereyağ ekleyin ve karıştırın.
- Biraz soğuyunca, 1 tatlı kaşığı (5 gr) toz tarçın, 1 adet limon kabuğu rendesi, 3 yemek kaşığı (40 gr) kuru üzüm ve 3 yemek kaşığı (40 gr) ceviz içi (minik parçalar halinde kırılmış) ekleyip iyice karıştırın.
- Tezgaha un serpin ve milföy hamurlarından herbirinin ortasını, kenarlarda 1 cm eninde bir çerçeve oluşturacak şekilde, kare şeklinde kesin.
- Kenarlarda oluşan çerçevenin karşılıklı 2 ucunu, parmaklarınızla yukarı kaldırıp, birbirinin içinden geçirin (iki uçta karşılıklı 2 kulakçık oluşturacak şekilde) ve ortadaki hamurunun kenarına çerçeve şeklinde yapıştırın (Katlama tekniği için video tarifi mutlaka izleyin).
- Hamurların orta kısımlarına (çerçeveye değil) bir çatal ile minik delikler açın.
- 1 yumurtanın sarısına 1 1çay kaşığı toz şeker ekleyin ve karıştırıp hamurların çerçeve kısımlarına sürün.
- Hazırladığınız elmalı karışımı, hamurların ortalarına yerleştirin ve pişirme kağıdı serilen bir fırın tepsisine düzgün şekilde dizin.
- Önceden 180°C sıcaklığa ısıtılan fırında 30 - 35 dakika pişirin (üstleri kızarıncaya kadar).
- Fırından çıkarıp bir süre soğumaya bırakın.
- Servisten önce üstlerine pudra şekeri serpin.
Afiyet
olsun.