ELMALI ve CEVİZLİ MİLFÖY TATLISI TARİFİ

 Video tarif için tıklayın

MALZEMELER 


  • 8 kare milföy hamuru (410 gr)
  • 3 adet orta boy elma (1 adedi rendelenmiş; 2 adedi minik küpler halinde doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı (45 gr) toz şeker
  • 2 yemek kaşığı (25 gr) eritilmiş tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı  (5 gr) toz tarçın
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 3 yemek kaşığı (40 gr) kuru üzüm
  • 3 yemek kaşığı (40 gr) ceviz içi (minik parçalar halinde kırılmış)


ÜSTÜ İÇİN MALZEMELER

  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1çay kaşığı toz şeker
  • Pudra şekeri


YAPILIŞI 





  • 3 adet kabuğu soyulmuş ve çekirdeği çıkarılmış elmalardan 2 adedini minik küpler halinde doğrayın; 1 adedini ise rendeleyin.
  • Hazırlanan elmaları bir pişirme kabına koyun ve 2 yemek kaşığı (45 gr) toz şeker ekleyip, elmalar suyunu çekene kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp 2 yemek kaşığı (25 gr) eritilmiş tereyağ  ekleyin ve karıştırın.
  • Biraz soğuyunca, 1 tatlı kaşığı  (5 gr) toz tarçın, 1 adet limon kabuğu rendesi, 3 yemek kaşığı (40 gr) kuru üzüm ve 3 yemek kaşığı (40 gr) ceviz içi (minik parçalar halinde kırılmış) ekleyip iyice karıştırın.
  • Tezgaha un serpin ve  milföy hamurlarından herbirinin ortasını, kenarlarda 1 cm eninde bir çerçeve oluşturacak şekilde, kare şeklinde kesin.
  • Kenarlarda oluşan çerçevenin karşılıklı 2 ucunu, parmaklarınızla yukarı kaldırıp, birbirinin içinden geçirin (iki uçta karşılıklı 2 kulakçık oluşturacak şekilde) ve ortadaki hamurunun kenarına çerçeve şeklinde yapıştırın (Katlama tekniği için video tarifi mutlaka izleyin).
  • Hamurların orta kısımlarına (çerçeveye değil) bir çatal ile minik delikler açın.
  • 1 yumurtanın sarısına 1 1çay kaşığı toz şeker ekleyin ve karıştırıp hamurların çerçeve kısımlarına sürün.
  • Hazırladığınız elmalı karışımı, hamurların ortalarına yerleştirin ve pişirme kağıdı serilen bir fırın tepsisine düzgün şekilde dizin.
  • Önceden 180°C sıcaklığa ısıtılan fırında 30 - 35 dakika pişirin (üstleri kızarıncaya kadar).
  • Fırından çıkarıp bir süre soğumaya bırakın.
  • Servisten önce üstlerine pudra şekeri serpin.



Afiyet olsun.