ROKOKO PASTA Nasıl Yapılır ? Kolay Tarif - Pişirme yok, fırın yok


MALZEMELER 



  • 2 paket (2 X 125gr) kakaolu bisküvi
  • 1 su bardağı (100 gr) kavrulmuş fındık
  • 1/2  su bardağı (40 gr) yaban mersini
  • 1/2  su bardağı (40 gr) kuru üzüm
  • 1 paket (200 ml) krema
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 3/4  su bardağı (90 gr) pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 80 gr bitter çikolata (rendelenmiş)
  • Üzerini süslemek için : Biraz hindistan cevizi ve küçük bezeler


YAPILIŞI 




  • 2 paket kakaolu bisküviyi rondo ile toz haline getirin.
  • 100 gr fındığı rondoile  ya da döverek parçalayın (toz hale gelmesin)
  • Karıştırma kabına öğütülmüş bisküvi, fındık, yaban mersini ve kuru üzümü koyup karıştırın.
  • Ayrı bir kapta 200 ml krema  ile 4 yemek kaşığı sütü mikserle çırpın.
  • 3/4 su bardağı pudra şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
  • 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 adet limon kabuğu rendesi, 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilya ve 80 gr rendelanmiş bitter çikolatayı ekleyip kaşık ile iyice karıştırın.
  • Bişküvili harcı da ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Büyük bir kasenin içini buzdolabı poşeti ile kaplayın ve karışımı içine koyup bastırın. Üzerini de bir kaşık ya da spatula ile düz hale getirdikten sonra poşetin kenarlarını üstüne kapatın ve derin dondurucuya koyun.
  • Servisten kısa süre önce çıkarın ve üzerine servis yapımında kullanacağınız tabağı ters olarak kapatın. Kaseyi ters çevirip, rokoko'yu  servis tabağına aktarın ve poşetini çıkarın.
  • Hindistan cevizi ve küçük bezelerle süsleyip servis yapın.


Afiyet olsun.