MEYVELİ (VİŞNELİ) SÜTLÜ TATLI - Çok hafif bir yaz tatlısı


 Video tarif için tıklayın

 

MALZEMELER 



SÜTLÜ TATLI İÇİN :

  • 3/4 su bardağı (80 gr) mısır nişastası
  • 4,5 su bardağı (850 ml) süt
  • 3/4 su bardağı (130 gr) toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 su bardağı (35 gr) file badem


VİŞNE SOSU İÇİN :

  • 250 gr vişne (çekirdeği çıkarılmış)
  • 3/4 su bardağı (80 gr) mısır nişastası
  • 2,5 su bardağı (500 ml) su - (Bu miktarın 1/5'lik bölümü nişastayı eritmek içindir)
  • 3/4 su bardağı (130 gr) toz şeker


ÜSTÜ İÇİN :

  • Hindistan cevizi
  • Ananas/ böğürtlen/ahududu/kırmızı erik gibi meyveler


YAPILIŞI 




  • 250 gr çekirdeği çıkarılmış vişneleri rondo ile püre haline getirin.
  • Karıştırma kabına, 3/4 su bardağı (80 gr) mısır nişastası koyun ve 100 ml (yarım su bardağı) su ile eritin.
  • 3/4 su bardağı (130 gr) toz şekeri ekleyip karıştırın.
  • Rondo ile püre haline getirilen vişneyi ve 400 ml (2 su bardağı) suyu ekleyip karıştırın. Karışımı pişirme kabına boşaltın.
  • Sütlü karışımı hazırlamak için, karıştırma kabına 3/4 su bardağı (80 gr) mısır nişastası ve 1 su bardağı sütü ekleyerek karıştırın.
  • 3/4 su bardağı (130 gr) toz şeker ekleyip karıştırarak eritin.
  • Kalan 3,5 bardak sütü ve 1 paket vanilyayı ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Hazırlanan bu karışımı ayrı bir pişirme kabına koyun.
  • Vişneli karışımın olduğu kabı ve sütlü karışımın olduğu diğer kabı  aynı anda ocağa koyun ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  • Pişen sütlü karışıma 35 gr file bademi ekleyin.
  • Büyük ve derin bir kabı su ile ıslatın ve önce sıcak sütlü karışımı koyun.
  • Sütlü karışımın ortasını, bir kaşık ile açıp, oluşan çukura vişneli karışımı  azar azar akıtın. Oda sıcaklığına geldiğinde, buzdolabına koyup 6 saat bekletin.
  • Dolaptan alınan tatlının üzerine servis tabağını ters olarak kapatıp ters çevirin ve tatlıyı servis tabağına aktarın.
  • Üzerine hindistan cevizi serpin ve meyvelerle süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.