MALZEMELER
SÜTLÜ TATLI İÇİN :
- 3/4 su bardağı (80 gr) mısır nişastası
- 4,5 su bardağı (850 ml) süt
- 3/4 su bardağı (130 gr) toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1/2 su bardağı (35 gr) file badem
VİŞNE SOSU İÇİN :
- 250 gr vişne (çekirdeği çıkarılmış)
- 3/4 su bardağı (80 gr) mısır nişastası
- 2,5 su bardağı (500 ml) su - (Bu miktarın 1/5'lik bölümü nişastayı eritmek içindir)
- 3/4 su bardağı (130 gr) toz şeker
ÜSTÜ İÇİN :
- Hindistan cevizi
- Ananas/ böğürtlen/ahududu/kırmızı erik gibi meyveler
YAPILIŞI
- 250 gr çekirdeği çıkarılmış vişneleri rondo ile püre haline getirin.
- Karıştırma kabına, 3/4 su bardağı (80 gr) mısır nişastası koyun ve 100 ml (yarım su bardağı) su ile eritin.
- 3/4 su bardağı (130 gr) toz şekeri ekleyip karıştırın.
- Rondo ile püre haline getirilen vişneyi ve 400 ml (2 su bardağı) suyu ekleyip karıştırın. Karışımı pişirme kabına boşaltın.
- Sütlü karışımı hazırlamak için, karıştırma kabına 3/4 su bardağı (80 gr) mısır nişastası ve 1 su bardağı sütü ekleyerek karıştırın.
- 3/4 su bardağı (130 gr) toz şeker ekleyip karıştırarak eritin.
- Kalan 3,5 bardak sütü ve 1 paket vanilyayı ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- Hazırlanan bu karışımı ayrı bir pişirme kabına koyun.
- Vişneli karışımın olduğu kabı ve sütlü karışımın olduğu diğer kabı aynı anda ocağa koyun ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
- Pişen sütlü karışıma 35 gr file bademi ekleyin.
- Büyük ve derin bir kabı su ile ıslatın ve önce sıcak sütlü karışımı koyun.
- Sütlü karışımın ortasını, bir kaşık ile açıp, oluşan çukura vişneli karışımı azar azar akıtın. Oda sıcaklığına geldiğinde, buzdolabına koyup 6 saat bekletin.
- Dolaptan alınan tatlının üzerine servis tabağını ters olarak kapatıp ters çevirin ve tatlıyı servis tabağına aktarın.
- Üzerine hindistan cevizi serpin ve meyvelerle süsleyip servis yapın.
Afiyet
olsun.