Büyük bir Borcam (ya da fırın tepsisi kullanılabilir)
BEYAZ
PANDİSPANYA HAMURU MALZEMELERİ
6
adet yumurtanın sadece akı
5
yemek kaşığı (50 ml) sıcak su
1
su bardağı (190 gr) toz şeker
1,5
su bardağı (170 gr) un
1
paket (10 gr) kabartma tozu
PASTA KREMASI VE DOLGU MALZEMELERİ
2
adet yumurta
3/4
su bardağı (120 gr) toz şeker
1/2
su bardağı (50 gr) un
1
tatlı kaşığı (4 gr) mısır nişastası
1
paket (5 gr) toz vanilya
2,5
su bardağı (500 ml) süt
1
tatlı kaşığı (10 gr) tereyağ
1
adet limon kabuğu rendesi
1/2
kutu (100 gr) labne peyniri
Pastanın
arasına döşemek için 1,5 su bardağı (200 gr) böğürtlen
BÖĞÜRTLEN
SOSU MALZEMELERİ
1 su
bardağı (150 gr) böğürtlen
2
yemek kaşığı (25 gr) pudra şekeri
ÜSTÜ İÇİN
MALZEMELER
2
su bardağı (300 gr) böğürtlen
80
gr kavrulmuş fındık kırığı
YAPILIŞI
BEYAZ
PANDİSPANYA HAMURUNUN HAZIRLANMASI:
Mikser
ile, 6 adet yumurtanın sadece akını,5
yemek kaşığı (50 ml) sıcak su ile yüksek devirde iyice çırpın.
1
su bardağı (190 gr) toz şekeri azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin.
1,5
su bardağı (170 gr) un ve 1 paket (10 gr) kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin. Mikserin hızını en düşük devire getirip malzemeler
iyice karışana kadar çırpın.
Büyük bir Borcam (ya da fırın tepsisi) içine pişirme kağıdı döşeyin.
Hazırlanan
karışımı borcam'a boşaltıp, bir kaşık ile her tarafa eşit olarak yayın. Kalıbı
birkaç kez hafifçe tezgaha vurarak ve sallayarak içindeki hava kabarcıklarının
çıkmasını sağlayın.
Önceden
200 dereceye ısıtılan fırında 15 dakika (üzeri hafif pembeleşene kadar)
pişirin. Fırından çıkarıp, üzerine bir bez örtün ve soğumaya bırakın.
PASTA
KREMASININ HAZIRLANMASI:
Bir
karıştırma kabına2 adet yumurtave 3/4 su bardağı (120 gr) toz şeker koyup
mikser ile iyice çırpın.
1/2
su bardağı (50 gr) un, 1 tatlı kaşığı (4 gr) mısır nişastası, 1 paket (5 gr)
toz vanilyayı tel süzgeçten eleyerek karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin.
2,5
su bardağı (500 ml) sütü karışıma ekleyin ve karıştırıp bir pişirme kabına
boşaltın.
Orta
ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
Ateşten
alıp 1 tatlı kaşığı (10 gr) tereyağ ekleyin ve mikserle çırparak soğumasını
sağlayın. 1 adet limon kabuğu rendesi ve 1/2 kutu (100 gr) labne peyniri
ekleyip karıştırın.
Hazırlanan
kremayı buzdolabında 15 dakika bekletin.
BÖĞÜRTLEN
SOSUNUN HAZIRLANMASI:
1
su bardağı (150 gr) böğürtlen ile 2 yemek kaşığı (25 gr) pudra şekerini
rondo'da püre haline getirin ve bir kaseye boşaltın.
PASTANIN HAZIRLANMASI:
Soğuyan
pandispanyayı ortadan iki eşit parça halinde kesin ve üzerine bir pişirme
kağıdı serip ters çevirin. Üstte kalan pişirme kağıdını yavaşça sıyırıp çıkarın.
Pandispanyanın
bir parçasının üzerine böğürtlen sosunun yarısını dökün ve düzgünce yayın.
Üzerine
pasta kremasının 2/3'ünü döküp bir kaşık veya spatula ile her tarafa eşit
biçimde yayın ve üzerine 1,5 su bardağı (200 gr) böğürtleni dizin.
İkinci
parça pandispanyayı üzerine koyup hafifçe bastırın.
Kalan
böğürtlen sosu ve kremayı, aynı şekilde yayın ve 6 saat buzdolabında bekletin.
Dolaptan
alınan pastanın kenarlarını ve üzerini, bir bıçak ya da spatula ile düzgün hale
getirin .
80
gr kavrulmuş fındık kırığını, pastanın üzerinde bir çerçeve oluşturacak şekilde
kenarlara serpin ve çerçevenin içine yaklaşık 2 su bardağı (300 gr) böğürtleni
aralıksız olarak döşeyip servis yapın.