Tuzlu Halka Kurabiye Tarifi


 Video tarif için tıklayın

MALZEMELER 
  
  • 3 su bardağı (300 gr) un
  • 1 paket (10 gr) kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz
  • 1 yemek kaşığı (15 gr) toz şeker
  • 3 yemek kaşığı (30 gr) susam
  • 1/2 su bardağı  (100 ml) su
  • 1/4 su bardağı (50 ml) sıvı yağ
  • 100 gr tereyağ (oda sıcaklığında)

        Üstü için :
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Serpmek için biraz susam

 

YAPILIŞI 



  • 3 su bardağı (300gr) unu, 1 paket (10 gr) kabartma tozunu, 1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz ve 1 yemek kaşığı (15 gr) toz şekeri birlikte bir karıştırma kabına eleyin.
  • 3 yemek kaşığı (30 gr) susam ekleyin ve bir kaşıkla karıştırın.
  • Karışımın ortasını havuz şeklinde açıp, 1/2 su bardağı  (100 ml) su, 1/4 su bardağı (50 ml) sıvı yağ ve oda sıcaklığındaki 100 gr tereyağını bu havuza koyun.
  • Mikserin hamur ucuyla (veya bir kaşıkla) karışımı iyice karıştırıp homojen hale gelmesini sağlayın. Pütürsüz bir hamur elde edene kadar elinizle yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, un serpilen tezgahta yuvarlayarak  kısa çubuk şekli verin ve iki ucunu birleştirip halka şeklinde hamurlar oluşturun.
  • Oluşturulan halkaları, pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye dizin ve üstlerine yumurta sarısı sürün.
  • Üstlerine susam serpin ve  önceden 180°C 'ye ısıtılan fırında  25-30 dakika pişirip servis yapın.


Not: Kapaklı bir saklama kabı ya da kavanozda 1 hafta süreyle bayatlamadan saklanabilir.

Afiyet olsun.