MALZEMELER
- 3 su bardağı (300 gr) un
- 1 paket (10 gr) kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz
- 1 yemek kaşığı (15 gr) toz şeker
- 3 yemek kaşığı (30 gr) susam
- 1/2 su bardağı (100 ml) su
- 1/4 su bardağı (50 ml) sıvı yağ
- 100 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
Üstü
için :
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Serpmek için biraz susam
YAPILIŞI
- 3 su bardağı (300gr) unu, 1 paket (10 gr) kabartma tozunu, 1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz ve 1 yemek kaşığı (15 gr) toz şekeri birlikte bir karıştırma kabına eleyin.
- 3 yemek kaşığı (30 gr) susam ekleyin ve bir kaşıkla karıştırın.
- Karışımın ortasını havuz şeklinde açıp, 1/2 su bardağı (100 ml) su, 1/4 su bardağı (50 ml) sıvı yağ ve oda sıcaklığındaki 100 gr tereyağını bu havuza koyun.
- Mikserin hamur ucuyla (veya bir kaşıkla) karışımı iyice karıştırıp homojen hale gelmesini sağlayın. Pütürsüz bir hamur elde edene kadar elinizle yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, un serpilen tezgahta yuvarlayarak kısa çubuk şekli verin ve iki ucunu birleştirip halka şeklinde hamurlar oluşturun.
- Oluşturulan halkaları, pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye dizin ve üstlerine yumurta sarısı sürün.
- Üstlerine susam serpin ve önceden 180°C 'ye ısıtılan fırında 25-30 dakika pişirip servis yapın.
Not: Kapaklı bir saklama kabı ya da kavanozda 1 hafta süreyle bayatlamadan
saklanabilir.
Afiyet
olsun.