3 domates rendesi (500 gr) - tel süzgeçten
geçirilmiş
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Baharat (Tercihe bağlı miktarlarda):
karabiber, kırmızı pul biber, kişniş
1 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz
1 yemek kaşığı kıyılmış taze kekik
1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze reyhan
1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen
1 iri diş sarımsak rendesi
1 tutam tuz (tercihe bağlı)
ÜSTÜ İÇİN
(Kullanılacak malzemeler tercihe bağlı olup, benim kullandıklarım
aşağıdadır)
250 gr taze kaşar peyniri rendesi
100 gr ince dilimlenmiş sucuk
60
gr macar salamı
130 gr peynir topları (mozerella peyniri)
Bir tutam kırmızı pul biber
YAPILIŞI
Karıştırma kabında, 2 yemek kaşığı
tozşekeri, 180 ml ılık suda (40 - 45
derece) eritin.
1 tatlı kaşığı (5 gr) kuru mayayı üzerine
serpin ve 15 dakika bekletin.
1 tatlı kaşığı (8 gr) tuz ve 2 yemek kaşığı (20 ml) zeytinyağı ekleyin.
2,5 su bardağı (290 gr) elenmiş unu
karışıma ekleyip, mikserin hamur ucu ile iyice karıştırın (el ile de
yoğurabilirsiniz).
Hamur, karıştırma kabının kenarlarına
yapışmayan, elastiki bir form aldığında, tezgaha biraz un serpip düzgün bir top
haline gelinceye kadar yoğurun.
Karıştırma kabını zeytinyağı ile yağlayın
ve hamuru içine koyun.
Hamurun üzerine de biraz zeytinyağı sürüp,
kabın üzerini streç filimle sıkıca kapatın. Üzerine ayrıca bir havlu ya da bez örtün
ve 1,5 saat oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
1/2 su bardağı (100 gr) domates püresini pişirme
kabına koyun.
3 adet (500 gr) taze domatesi rendeleyip
süzgeçten geçirin ve püreye ekleyin.
1 tatlı kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı
zeytinyağı, karabiber, kırmızı pul biber, kişniş, tercihe bağlı olarak tuz , maydonoz,
taze kekik, taze reyhan, taze fesleğen ve 1 iri diş sarımsak rendesi ekleyin.
Orta ateşte, kaynayana kadar karıştırarak
pişirin ve soğumaya bırakın.
Tezgaha un serpin ve mayalanmış olan
hamuru, bir merdane iledaire şeklinde
açın.
30 cm çapında,yuvarlak kesilen bir yağlı pişirme kağıdının
üzerine biraz mısır unu serpin. (Pizza tepsiniz yoksa, normal fırın tepsisi de
kullanabilirsiniz)
Hamuru, merkezinden kağıdın kenarlarına
doğru, parmaklarınızla esneterek açın ve kağıdın çapına uygun yuvarlak bir
hamur oluşturun.
Hazırladığınız sosu, bir kaşık yardımı ile
hamurun üzerine yayın (kenarlardan 2 cm kadar boşluk bırakarak).
Önce kaşar peynir olmak üzere, sucuk,
salam gibi üst malzemelerini sosun üstüne düzgünce yerleştirin.
Önceden 250 derece C'ye ısıtılan fırında
(alt+üst rezistans konumunda) 10-15 dakika pişirin (kenarlar açık kahve renge
dönene ve altı pişene kadar).