MALZEMELER
( 22 cm çapında bir tart kalıbı )
HAMURU İÇİN MALZEMELER
- 1 paket (125 gr) yulaflı bisküvi
- 1/2 paket (65 gr) burçak bisküvi
- 60 gr iri çekilmiş ceviz içi
- 60 gr iri çekilmiş antep fıstığı içi
- 100 gr tereyağ
DOLGU MALZEMELERİ
- 1 yemek kaşığı toz jelatin
- 4 yemek kaşığı sıcak su
- 300 gr labne peyniri
- 1/2 su bardağı (65 gr) pudra şekeri
- 80 gr bitter ve 80 gr sütlü çikolata
ÜSTÜ İÇİN MALZEMELER
- 80 gr rendelenmiş beyaz çikolata
- Süslemek için bir miktar vişne ya da
ahududu/böğürtlen
YAPILIŞI
- Yulaflı ve burçak bisküvileri, rondo'da
toz haline gelene kadar çekin ve bir karıştırma kabına koyun.
- 60 gr iç ceviz ve 60 gr iç antep
fıstığını, küçük parçacıklar haline gelecek şekilde (toz hale gelmesin) çekin
ve bisküvi tozuna ekleyip karıştırın.
- Pişirme kabında, 100 gr tereyağı kısık ateşte eritin ve karışıma ekleyin.
İyice karıştırarak malzemelerin bütünleşmesini sağlayın.
- 22 cm çapındaki tart kalıbının içini
buzdolabı poşeti ile kaplayın ve hazırlanan malzemeyi tabanına yayın. Bir kaşık
ve ile bastırarak tabana düzgün bir şekilde yerleşmesini sağlayın.
- Buzdolabında
30 dakika bekletin.
- Bir kasede 1 yemek kaşığı toz jelatini, 4
yemek kaşığı sıcak su ile eritin.
- Bir karıştırma kabına 300 gr labne
peyniri, 1/2 su bardağı (65 gr) pudra şekeri ve eritilen jelatini koyup iyice
karıştırın.
- 1/4'ü
su ile doldurulan pişirme kabının üzerine bir kase oturtun (suya
değmesin) ve içine 80 gr bitter + 80 gr sütlü çikolatayı
parçalayıp koyun. Orta ateşte karıştırarak çikolatanın sıvı hale gelmesini
sağlayın.
- Eriyen çikolatayı labneli karışıma ekleyin
ve iyice karışmasını sağlayın.
- Soğuyan tart tabanı üzerine yayın ve bir
spatula ile düzeltin.
- Bir gece buzdolabında bekletin ve üzerini
beyaz çikolata rendesi ve vişne taneleri ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.