Pişirmeden Yapılan Çikolatalı Cheesecake Tarifi



MALZEMELER 

    22 cm çapında bir tart kalıbı )

HAMURU İÇİN MALZEMELER
  •  1 paket (125 gr) yulaflı bisküvi
  • 1/2 paket (65 gr) burçak bisküvi
  • 60 gr iri çekilmiş ceviz içi
  • 60 gr iri çekilmiş antep fıstığı içi
  • 100 gr tereyağ 
DOLGU MALZEMELERİ
  •  1 yemek kaşığı toz jelatin
  • 4 yemek kaşığı sıcak su
  • 300 gr labne peyniri
  • 1/2 su bardağı (65 gr) pudra şekeri
  • 80 gr bitter ve 80 gr sütlü çikolata 
ÜSTÜ İÇİN MALZEMELER
  •  80 gr rendelenmiş beyaz çikolata
  • Süslemek için bir miktar vişne ya da ahududu/böğürtlen

YAPILIŞI 




  • Yulaflı ve burçak bisküvileri, rondo'da toz haline gelene kadar çekin ve bir karıştırma kabına koyun.
  • 60 gr iç ceviz ve 60 gr iç antep fıstığını, küçük parçacıklar haline gelecek şekilde (toz hale gelmesin) çekin ve bisküvi tozuna ekleyip karıştırın.
  • Pişirme kabında, 100 gr tereyağı  kısık ateşte eritin ve karışıma ekleyin. İyice karıştırarak malzemelerin bütünleşmesini sağlayın.
  • 22 cm çapındaki tart kalıbının içini buzdolabı poşeti ile kaplayın ve hazırlanan malzemeyi tabanına yayın. Bir kaşık ve ile bastırarak tabana düzgün bir şekilde yerleşmesini sağlayın. 
  • Buzdolabında 30 dakika bekletin.
  • Bir kasede 1 yemek kaşığı toz jelatini, 4 yemek kaşığı sıcak su ile eritin.
  • Bir karıştırma kabına 300 gr labne peyniri, 1/2 su bardağı (65 gr) pudra şekeri ve eritilen jelatini koyup iyice karıştırın.
  • 1/4'ü  su ile doldurulan pişirme kabının üzerine bir kase oturtun (suya değmesin)  ve içine  80 gr bitter + 80 gr sütlü çikolatayı parçalayıp koyun. Orta ateşte karıştırarak çikolatanın sıvı hale gelmesini sağlayın.
  • Eriyen çikolatayı labneli karışıma ekleyin ve iyice karışmasını sağlayın.
  • Soğuyan tart tabanı üzerine yayın ve bir spatula ile düzeltin.
  • Bir gece buzdolabında bekletin ve üzerini beyaz çikolata rendesi ve vişne taneleri ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.