Oda sıcaklığındaki küp küp kesilmiş 125 gr
tereyağı , bir karıştırma kabında çatal ile ezin. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
ekleyip karıştırın.
2 yemek kaşığı (65 gr) yoğurt, 1 yemek
kaşığı (12 gr) toz şeker, 1 tatlı kaşığı (3 gr) mahlep ekleyip karıştırın.
Tel süzgeçten geçirilen 3 su bardağı(300 gr) un, 1 tutam tuz ve 1 paket kabartma tozu ekleyip elinizle yoğurmaya
başlayın.
Tezgaha un serpin ve hamur homojen bir
kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin.
Yoğurduğunuz hamurdan küçük parçalar
koparın ve avucunuzda yoğurarak pinpon topu büyüklüğünde toplar yapın.
Topları,
avuçlarınızın ayaları ile ovalayarak ya da tezgahta yuvarlayarak ince çubuklar haline getirin ve saç örgüsü
şeklinde büküp fırın tepsisine dizin.
Üstlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu
ve susam serpin.
Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 30
dakika kadar (hamurlar hafifkızarana
kadar) pişirin ve servis yapın.