MAHLEPLİ TUZLU PASTANE KURABİYESİ TARİFİ


MALZEMELER 

  • 125 gr tereyağ  (oda sıcaklığında)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı (65 gr) yoğurt
  • 1 yemek kaşığı (12 gr) toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı (3 gr) mahlep
  • 3 su bardağı  (300 gr)  un
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta sarısı
  • Üstüne serpmek için : çörek otu ve susam

YAPILIŞI 


  • Oda sıcaklığındaki küp küp kesilmiş 125 gr tereyağı , bir karıştırma kabında çatal ile ezin. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştırın.
  • 2 yemek kaşığı (65 gr) yoğurt, 1 yemek kaşığı (12 gr) toz şeker, 1 tatlı kaşığı  (3 gr) mahlep ekleyip karıştırın.
  • Tel süzgeçten geçirilen 3 su bardağı  (300 gr) un, 1 tutam tuz  ve 1 paket kabartma tozu ekleyip elinizle yoğurmaya başlayın.
  • Tezgaha un serpin ve hamur homojen bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin.
  • Yoğurduğunuz hamurdan küçük parçalar koparın ve avucunuzda yoğurarak pinpon topu büyüklüğünde toplar yapın.
  •  Topları, avuçlarınızın ayaları ile ovalayarak ya da tezgahta yuvarlayarak  ince çubuklar haline getirin ve saç örgüsü şeklinde büküp fırın tepsisine dizin.
  • Üstlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serpin.
  • Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 30 dakika kadar (hamurlar hafif  kızarana kadar) pişirin ve servis yapın.

Afiyet olsun.