2
paket hazır pasta tabanı (2 paketteki 4 parçanın, 3 parçasını kullanacağız)
ŞURUP İÇİN
1,5su bardağı (300 ml) sıcak su
4 yemek kaşığı (40 ml) süt
4 yemek kaşığı (20 gr) nescafe
4 yemek kaşığı (65 gr) toz şeker
1 portakal kabuğu rendesi
DOLGUSU ve ÜSTÜ İÇİN
500 ml süt
1 su bardağı (90 gr) un
2 adet yumurta sarısı
1 su bardağı (150 gr) toz şeker
1 kutu (200 gr) labne peyniri
1 paket vanilya
25 gr kakao
60 gr bitter çikolata rendesi
70 gr file badem
YAPILIŞI
(Video Tarif)
Bir kaba1,5su bardağı (300 ml) sıcak su,
4 yemek kaşığı (40 ml) süt,4
yemek kaşığı (20 gr) nescafe, 4 yemek kaşığı (65 gr) toz şeker, 1 portakal
kabuğu rendesi koyup karıştırın. Nescafe ve şeker tamamen eriyince soğumaya
bırakın.
Bir pişirme kabına 500 ml süt, 1 su bardağı (90 gr) un, 2 adet
yumurta sarısı, 1 su bardağı (150 gr) toz şeker koyup çırpıcı ile karıştırın.
Orta ateşte, iyice koyulaşana kadar
karıştırarak pişirin.
Kabı ocaktan alıp 1 kutu (200 gr) labne
peyniri ve 1 paket vanilya ekleyin.
Mikser ile yavaş devirde karıştırarak
pürüzsüz bir kıvam almasını ve soğumasını sağlayın.
24
cm çapında yuvarlak borcam'ın içini, dışarı taşacak şekildebuzdolabı poşeti ile kaplayın.
Hazırlanan
muhallebinin 1/3'ünü,düzgün bir katman
oluşturacak şekilde,borcam'ın tabanına
yayın ve spatula ile düzeltin.
Pasta tabanlarından birini muhallebinin
üstüne yerleştirin.
Daha önce hazırlanan nescafeli karışımdan
bir kısmını, bir kaşık ile pasta tabanının üstüne serpiştirerek iyice
ıslanmasını sağlayın.
Muhallebinin 1/3'ünü yine
yukarıda açıklandığı biçimde pasta tabanın üzerine yayıp, spatula ile düzeltin.
Bir süzgeç yardımıyla bir miktar kakaoyu,
muhallebinin üzerini tamamen kaplayacak şekilde serpin.
Üstüne rendelenmiş çikolata ve file badem
serpin.
Pasta tabanlarından 2 incisini
yerleştirip, yine nescafeli karışımla ıslattıktan sonra,muhallebinin kalan bölümünü üstüne yayın ve
yine kakao, çikolata rendesi ve file badem serpin.
Son parça pasta tabanını hiç bir işleme
tabi tutmaksızın en üste yerleştirin ve buzdolabı poşetini üzerine iyice
kapatın
Bir gece boyunca buzdolabında bekletin.
Dolaptan çıkarıp üzerine büyük bir tabak
kapatın ve ters çevirerek, tiramisunun düzgün olarak tabağa düşmesini sağlayın.
Poşetten ayırdığınız tiramisunun üstte kalacak olan muhallebisinin üzerine,
yine kakao, rende çikolata ve file badem serperek servis yapın.