BADEMLİ KOLAY TİRAMİSU TARİFİ


MALZEMELER  

  • 24 cm çapında yuvarlak borcam
  • 2 paket hazır pasta tabanı (2 paketteki 4 parçanın, 3 parçasını kullanacağız)


ŞURUP İÇİN

  • 1,5  su bardağı (300 ml) sıcak su
  • 4 yemek kaşığı (40 ml) süt
  • 4 yemek kaşığı (20 gr) nescafe
  • 4 yemek kaşığı (65 gr) toz şeker
  • 1 portakal kabuğu rendesi

DOLGUSU ve ÜSTÜ İÇİN
  • 500 ml süt
  • 1 su bardağı (90 gr) un
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı (150 gr) toz şeker
  • 1 kutu (200 gr) labne peyniri
  • 1 paket vanilya
  • 25 gr kakao
  • 60 gr bitter çikolata rendesi
  • 70 gr file badem

YAPILIŞI 

  (Video Tarif)



  • Bir kaba  1,5  su bardağı (300 ml) sıcak su, 4 yemek kaşığı (40 ml) süt,  4 yemek kaşığı (20 gr) nescafe, 4 yemek kaşığı (65 gr) toz şeker, 1 portakal kabuğu rendesi koyup karıştırın. Nescafe ve şeker tamamen eriyince soğumaya bırakın.
  • Bir pişirme kabına  500 ml süt, 1 su bardağı (90 gr) un, 2 adet yumurta sarısı, 1 su bardağı (150 gr) toz şeker koyup çırpıcı ile karıştırın.
  • Orta ateşte, iyice koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
  • Kabı ocaktan alıp 1 kutu (200 gr) labne peyniri ve 1 paket vanilya ekleyin.
  • Mikser ile yavaş devirde karıştırarak pürüzsüz bir kıvam almasını ve soğumasını sağlayın.
  • 24 cm çapında yuvarlak borcam'ın içini, dışarı taşacak şekilde  buzdolabı poşeti ile kaplayın.
  • Hazırlanan muhallebinin 1/3'ünü,  düzgün bir katman oluşturacak şekilde,  borcam'ın tabanına yayın ve spatula ile düzeltin.
  • Pasta tabanlarından birini muhallebinin üstüne yerleştirin.
  • Daha önce hazırlanan nescafeli karışımdan bir kısmını, bir kaşık ile pasta tabanının üstüne serpiştirerek iyice ıslanmasını sağlayın.
  • Muhallebinin 1/3'ünü yine yukarıda açıklandığı biçimde pasta tabanın üzerine yayıp, spatula ile düzeltin.
  • Bir süzgeç yardımıyla bir miktar kakaoyu, muhallebinin üzerini tamamen kaplayacak şekilde serpin.
  • Üstüne rendelenmiş çikolata ve file badem serpin.
  • Pasta tabanlarından 2 incisini yerleştirip, yine nescafeli karışımla ıslattıktan sonra,  muhallebinin kalan bölümünü üstüne yayın ve yine kakao, çikolata rendesi ve file badem serpin.
  • Son parça pasta tabanını hiç bir işleme tabi tutmaksızın en üste yerleştirin ve buzdolabı poşetini üzerine iyice kapatın
  • Bir gece boyunca buzdolabında bekletin.
  • Dolaptan çıkarıp üzerine büyük bir tabak kapatın ve ters çevirerek, tiramisunun düzgün olarak tabağa düşmesini sağlayın. Poşetten ayırdığınız tiramisunun üstte kalacak olan muhallebisinin üzerine, yine kakao, rende çikolata ve file badem serperek servis yapın. 
Afiyet olsun