KOKO KEK - Sadece 5 malzeme ile 30 dakikada yapılan en kolay kek tarifi



Kahvenizin ya da çayınızın yanında vazgeçemeyeceğiniz hafif ve lezzeti bir kek.


MALZEMELER 

  
  • 1 adet kakaolu hazır pasta tabanı (paketteki 2 adedin sadece birini kullanın)
  • 2 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı (120 gr) toz şeker
  • 3/4 su bardağı (120 ml) sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı (100 gr) hindistan cevizi
  • Üzerini süslemek için : Hindistan cevizi ve antep fıstığı


YAPILIŞI 




  • Bir karıştırma kabında 2 adet yumurtayı mikserle çırpın.
  • 3/4 su bardağı seker koyup çırpın.
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ ve 1,5 su bardağı hindistan cevizi ekleyip çırpma işlemini sürdürün.
  • Yağlı pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine tek kat pasta tabanını (kakaolu) koyun ve hazırlanan harcı üzerine yayıp düzeltin.
  • Önceden 160°C ön ısıtma yapılan fırının, sadece üst ısıtıcısını çalıştırıp,  kekin üzeri açık kahve rengine dönüşene kadar (10 - 15 dakika) pişirin.
  • Oda sıcaklığında soğumaya bırakılan kekin üstüne, hindistan cevizi ve dövülmüş antep fıstığı serpip servis yapın.


Afiyet olsun.