Kahvenizin ya da çayınızın yanında vazgeçemeyeceğiniz hafif ve lezzeti bir kek.
MALZEMELER
- 1 adet kakaolu hazır pasta tabanı (paketteki 2 adedin sadece birini kullanın)
- 2 adet yumurta
- 3/4 su bardağı (120 gr) toz şeker
- 3/4 su bardağı (120 ml) sıvı yağ
- 1,5 su bardağı (100 gr) hindistan cevizi
- Üzerini süslemek için : Hindistan cevizi ve antep fıstığı
YAPILIŞI
- Bir karıştırma kabında 2 adet yumurtayı mikserle çırpın.
- 3/4 su bardağı seker koyup çırpın.
- 3/4 su bardağı sıvı yağ ve 1,5 su bardağı hindistan cevizi ekleyip çırpma işlemini sürdürün.
- Yağlı pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine tek kat pasta tabanını (kakaolu) koyun ve hazırlanan harcı üzerine yayıp düzeltin.
- Önceden 160°C ön ısıtma yapılan fırının, sadece üst ısıtıcısını çalıştırıp, kekin üzeri açık kahve rengine dönüşene kadar (10 - 15 dakika) pişirin.
- Oda sıcaklığında soğumaya bırakılan kekin üstüne, hindistan cevizi ve dövülmüş antep fıstığı serpip servis yapın.
Afiyet olsun.