ÇITIR BÖREK - Yufka ile yapılan çıtır çıtır bir börek tarifi



MALZEMELER 


  • 3 adet yufka
  • 100 gr eritilmiş tereyağ
  • 2 adet orta boy haşlanmış patates (rendelenecek)
  • 125 gr ezilmiş beyaz peynir
  • Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber (istenen miktarlarda)
  • 1/2 demet kıyılmış maydonoz
  • Böreklerin üstüne sürmek için 1 adet yumurta sarısı ve yine üstüne serpmek için çörek otu ve susam


YAPILIŞI 



  • Yufkaların herbirini, bıçakla önce 4 parça ve sonra her bir parçayı 3 adet üçgen parça olarak keserek 12 adet üçgen parça elde edin (sigara böreği yufkası gibi). 3 adet yufkayı önceden üst üste yerleştirip, yukarıdaki gibi keserseniz 36 adet üçgen parça elde edebilirsiniz. Bu tarifte belirtilen malzemeler 3 yufkaya göre verilmiş olup, yufka ve malzeme miktarını, yapmak istediğiniz börek adedine göre ayarlayabilirsiniz. (Herbir çıtır börek için, yağlanmış  3 adet üçgen parça üst üste konularak kullanılacaktır)
  • Karıştırma kabına,  2 adet haşlanıp kabuğu soyulmuş patatesi rendeleyin.
  • 125 gr beyaz peyniri çatal ile ezip, rendelenmiş patatesle karıştırın.
  • Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyin.
  • 1/2 demet kıyılmış maydonoz ekleyip karıştırın.
  • 100 gr tereyağını,  kısık ateşte,  yakmadan eritin ve bir kaseye aktarıp karıştırarak ılınmasını sağlayın.
  • Üçgen yufkaların herbirinin üzerine, eritilen tereyağından bir miktarını fırça ile sürün ve herbir börek için üç adet parçayı üst üste yerleştirin.
  • Yufkaların geniş tarafına, hazırlanan iç malzemesinden 1 yemek kaşığı koyup, sigara böreği gibi sarın.
  • Yağlı pişirme kağıdı yerleştirilmiş fırın tepsisine dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  • Üstlerine çörek otu ve susam serpin.
  • Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 30-35 dakika pişirin ve servis yapın.


Afiyet olsun.