MALZEMELER
- 3 adet yufka
- 100 gr eritilmiş tereyağ
- 2 adet orta boy haşlanmış patates (rendelenecek)
- 125 gr ezilmiş beyaz peynir
- Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber (istenen miktarlarda)
- 1/2 demet kıyılmış maydonoz
- Böreklerin üstüne sürmek için 1 adet yumurta sarısı ve yine üstüne serpmek için çörek otu ve susam
YAPILIŞI
- Yufkaların herbirini, bıçakla önce 4 parça ve sonra her bir parçayı 3 adet üçgen parça olarak keserek 12 adet üçgen parça elde edin (sigara böreği yufkası gibi). 3 adet yufkayı önceden üst üste yerleştirip, yukarıdaki gibi keserseniz 36 adet üçgen parça elde edebilirsiniz. Bu tarifte belirtilen malzemeler 3 yufkaya göre verilmiş olup, yufka ve malzeme miktarını, yapmak istediğiniz börek adedine göre ayarlayabilirsiniz. (Herbir çıtır börek için, yağlanmış 3 adet üçgen parça üst üste konularak kullanılacaktır)
- Karıştırma kabına, 2 adet haşlanıp kabuğu soyulmuş patatesi rendeleyin.
- 125 gr beyaz peyniri çatal ile ezip, rendelenmiş patatesle karıştırın.
- Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyin.
- 1/2 demet kıyılmış maydonoz ekleyip karıştırın.
- 100 gr tereyağını, kısık ateşte, yakmadan eritin ve bir kaseye aktarıp karıştırarak ılınmasını sağlayın.
- Üçgen yufkaların herbirinin üzerine, eritilen tereyağından bir miktarını fırça ile sürün ve herbir börek için üç adet parçayı üst üste yerleştirin.
- Yufkaların geniş tarafına, hazırlanan iç malzemesinden 1 yemek kaşığı koyup, sigara böreği gibi sarın.
- Yağlı pişirme kağıdı yerleştirilmiş fırın tepsisine dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- Üstlerine çörek otu ve susam serpin.
- Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 30-35 dakika pişirin ve servis yapın.
Afiyet olsun.