ÇİLEKLİ TART TARİFİ


MALZEMELER 


(24 cm çapında tart kalıbı)

HAMURU İÇİN


  • 2 su bardağı (220 gr) un
  • 1 tutam tuz
  • 1/2  su bardağı (70 gr) pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 120 gr tereyağ (soğuk - küp küp kesilmiş)
  • 2 yumurta sarısı
  • 1,5 yemek kaşığı buzlu su



DOLGUSU  İÇİN


  • 500 ml  litre süt
  • 1/2 su bardağı (90 gr) toz şeker
  • 1/3 su bardağı (40 gr) un
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ



ÜSTÜ İÇİN


  • 350 gr  yıkanmış taze çilek
  • 1/2  paket (50 gr) çilekli hazır jöle
  • 250 ml sıcak su


YAPILIŞI 


  • Karıştırma kabına, 2 su bardağı (220 gr) unu eleyin.
  • 1 tutam tuz, 1/2  su bardağı (70 gr) pudra şekeri, 1 paket vanilya, 120 gr tereyağ (soğuk - küp küp kesilmiş) ekleyip karıştırın.
  • 2 yumurta sarısı, 1,5 yemek kaşığı buzlu su ekleyin ve mikserin hamur ucu ile karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamuru yoğurup, elinizle disk şekli verin. Buzdolabı poşetine koyup, 30 dakika buzdolabında bekletin.
  • Hamur dinlenirken dolguyu hazırlamaya başlayın.
  • Bir pişirme kabına 500 ml  litre süt, 1/2 su bardağı (90 gr) toz şeker, 1/3 su bardağı (40 gr) un, 2 yumurta sarısı ve 1 paket vanilya  koyup çırpın.
  • Orta ateşte,  koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ ekleyip karıştırarak eritin.
  • Ocaktan alın ve mikserle karıştırarak soğutun.
  • Buzdolabından çıkardığınız hamuru, un serpilen tezgah üzerinde, bir merdane yardımıyla açın. Hamurun çapının, kullanacağınız tart kalıbı çapından yaklaşık 3 cm daha büyük olmasına dikkat edin.
  • Hamuru merdanenin etrafına dolayıp tart kalıbının içine taşıyın. Tabanın ve kenarların tamamen oturması ve tart kalıbının şeklini alması için bir kaşık yardımıyla bastırın. Kenarlardan taşan hamuru temizleyin.
  • Bir çatal ucu ile hamurun çeşitli yerlerinde  minik delikler açın.
  • Önceden 180 derece C'ye ısıtılan fırında (alt+üst rezistans konumunda) 20-25 dakika pişirin (kenarlar açık kahve renge dönene ve altı pişene kadar).
  • Oda sıcaklığına soğutulan hamurun üzerine dolguyu yayıp, bir spatula ile düzeltin.
  • Üzerine çilekleri dizin.
  • 1/2  paket (50 gr) çilekli hazır jöleyi 250 ml sıcak suda eritin ve çileklerin üzerine gezdirin.
  • En az 6 saat buzdolabında bekletin ve servis yapın.

Afiyet olsun.