MALZEMELER
(24 cm çapında tart kalıbı)
HAMURU İÇİN
- 2 su bardağı (220 gr) un
- 1 tutam tuz
- 1/2 su bardağı (70 gr) pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 120 gr tereyağ (soğuk - küp küp kesilmiş)
- 2 yumurta sarısı
- 1,5 yemek kaşığı buzlu su
DOLGUSU İÇİN
- 500 ml litre süt
- 1/2 su bardağı (90 gr) toz şeker
- 1/3 su bardağı (40 gr) un
- 2 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
ÜSTÜ İÇİN
- 350 gr yıkanmış taze çilek
- 1/2 paket (50 gr) çilekli hazır jöle
- 250 ml sıcak su
YAPILIŞI
- Karıştırma kabına, 2 su bardağı (220 gr) unu eleyin.
- 1 tutam tuz, 1/2 su bardağı (70 gr) pudra şekeri, 1 paket vanilya, 120 gr tereyağ (soğuk - küp küp kesilmiş) ekleyip karıştırın.
- 2 yumurta sarısı, 1,5 yemek kaşığı buzlu su ekleyin ve mikserin hamur ucu ile karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru yoğurup, elinizle disk şekli verin. Buzdolabı poşetine koyup, 30 dakika buzdolabında bekletin.
- Hamur dinlenirken dolguyu hazırlamaya başlayın.
- Bir pişirme kabına 500 ml litre süt, 1/2 su bardağı (90 gr) toz şeker, 1/3 su bardağı (40 gr) un, 2 yumurta sarısı ve 1 paket vanilya koyup çırpın.
- Orta ateşte, koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
- 1 tatlı kaşığı tereyağ ekleyip karıştırarak eritin.
- Ocaktan alın ve mikserle karıştırarak soğutun.
- Buzdolabından çıkardığınız hamuru, un serpilen tezgah üzerinde, bir merdane yardımıyla açın. Hamurun çapının, kullanacağınız tart kalıbı çapından yaklaşık 3 cm daha büyük olmasına dikkat edin.
- Hamuru merdanenin etrafına dolayıp tart kalıbının içine taşıyın. Tabanın ve kenarların tamamen oturması ve tart kalıbının şeklini alması için bir kaşık yardımıyla bastırın. Kenarlardan taşan hamuru temizleyin.
- Bir çatal ucu ile hamurun çeşitli yerlerinde minik delikler açın.
- Önceden 180 derece C'ye ısıtılan fırında (alt+üst rezistans konumunda) 20-25 dakika pişirin (kenarlar açık kahve renge dönene ve altı pişene kadar).
- Oda sıcaklığına soğutulan hamurun üzerine dolguyu yayıp, bir spatula ile düzeltin.
- Üzerine çilekleri dizin.
- 1/2 paket (50 gr) çilekli hazır jöleyi 250 ml sıcak suda eritin ve çileklerin üzerine gezdirin.
- En az 6 saat buzdolabında bekletin ve servis yapın.
Afiyet olsun.