Pişirme
kabına 120 ml su, 60 gr tereyağ, 1 tatlı kaşığı (5 gr) toz şeker ve 1 tutam tuz
koyup karıştırın. Ocağa koyun ve kaynayınca 75 gr unu bir seferde ekleyin ve
tahta bir kaşıkla kısık ateşte sürekli karıştırın.
Pişen
hamuru karıştırma kabına alın ve mikserin hamur karıştırma ucu ile ve düşük
devirde karıştırarak soğutun.
2
yumurtayı teker teker ekleyerek karıştırmaya devam edin. Bir yumurta hamura
tamamen karışmadan diğer yumurtayı eklemeyin.
Fırın
tepsisine yağlı pişirme kağıdı serin.
Hazırlanan
yumuşak hamuru, krema sıkma torbası/aparatı ile 3-4 cm lik toplar şeklinde
kağıdın üzerine aralıklarla sıkın. Krema sıkma aparatı yoksa, dondurma kaşığı
ya da bir tatlı kaşığı ile topları
yapabilirsiniz.
Parmağınızı
suya batırıp, toplara şekil verebilirsiniz.
Topların
nemli kalması için üstlerine hafifçe su püskürtün.
Önceden
200 derece C 'ye ısıtılan fırında 20 - 25 dakika pişirin ve kabarmalarını
izleyin. Hamurlar iyice kabarıp üstleri hafif kahve rengine dönmeye başlayınca,
ısıyı kapatın ve 10-15 dakika daha kapalı fırında bekletin.
Fırından
alınan topları, oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Toplardan birini ortasından
bölün: ortasının boş ve içinin kuru olduğunu kontrol edin.
Pişirme
kabına, 300 ml (1,5 su bardağı) Süt, 30 gr (2,5 yemek kaşığı) Un, 90 gr (1 çay
bardağı) şeker koyun ve ocakta karıştırarak pişirin. Koyulaşınca içine 25 gr
tereyağ, 1 vanilya aroması (ya da tozu) ekleyin ve ocaktan alın. Tamamen
karışıncaya kadar mikser ile çırpın ve soğumaya bırakın.
Hazırlanan
kremayı, kreme sıkma aparatı / torbası ile, topların altında açılacak küçük bir
delikten, içi dolana kadar sıkın. Aparatınız yoksa : Topları, bir bıçak
ile ortalarından yatay olarak ikiye kesin ve bir çay kaşığı ile içlerine krema
doldurun. Sonra üst kapakları kapatın.
İçi
yarıya kadar su dolu bir pişirme kabının üzerine, parçalara bölünerek başka bir
kaba konulan, 80 gr bitter çikolata (%70 kakaolu) kabını oturtun ve düşük
ateşte çikolataların eriyip sıvılaşmasını sağlayın.
Başka
bir pişirme kabına, 200 ml (1 su bardağı) krema, 20 gr (2 yemek kaşığı) toz
şeker koyun ve karıştırın. 40 gr tereyağ ekleyin ve kısık ateşte sürekli
karıştırarak pişirin. Pişince bu karışıma eritilmiş çikolatayı katın ve
mikserle çırpın (üzerinin kabuk tutmamasına dikkat edin).
Bu
sosu, profiterol toplarının üstüne dökün ve servis yapın.