MALZEMELER :
- Tereyağ 165 Gr
- Toz Şeker 190 Gr (1 Su bardağı)
- Yumurta 4 Adet (Oda sıcaklığında)
- Un 240 Gr (2 Su bardağı)
- Kakao 40 Gr
- Kabartma Tozu 1 Paket
- Bitter Çikolata 160 Gr
Üstünü süslemek için : Beyaz çikolata rendesi / vişne / Yaprak çikolata kullanabilirsiniz.
HAZIRLANMASI :
- 165 gr tereyağı küpler halinde bir kaseye koyun.
- 160 gr küçük parçalara bölünmüş çikolatayı ekleyin.
- Bir tencerenin ¼ ünü su ile doldurun; kaseyi su dolu tencerenin üstüne oturtun (Suya değmesin).
- Kısık ateşte eriyene kadar karıştırın; Ocaktan alın ve eriyen karışımın oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
- Pişirme kalıbının içini yağlı pişirme kağıdı ile kaplayın.
- 2 dolu su bardağı un, 40 gr kakao ve 1 pkt kabartma tozunu eleyin.
- 1 su bardağı şekere, 4 yumurtayı (oda sıcaklığında) birer birer ekleyip, mikser ile karıştırın.
- Soğuyan çikolata/tereyağ karışımını yumurta/şeker karışımına ekleyin ve lastik bir spatula ile karıştırın.
- Üzerine elenmiş un/ kakao/kabartma tozu karışımını ekleyin ve İyice karıştırın.
- Karışımı pişirme kabına dökün ve yayın.
- Kabı tezgaha birkaç kez vurarak homojen dağılımı sağlayın.
- 160 derece fırında 40 - 45 dakika pişirin.
- Kalıptan çıkarmadan telin üzerinde tamamen soğutun. Soğuyunca, üzerini vişne, beyaz çikolata rendesi ve yaprak çikolata ile süsleyip servis yapın.
Afiyet
Olsun.