BROWNIE - Islak Kek Tarifi




MALZEMELER :


  • Tereyağ                                       165 Gr
  • Toz Şeker                                    190 Gr    (1 Su bardağı)
  • Yumurta                                           4 Adet (Oda sıcaklığında)
  • Un                                                240 Gr    (2 Su bardağı)
  • Kakao                                            40 Gr
  • Kabartma Tozu                                1 Paket
  • Bitter Çikolata                              160 Gr


Üstünü süslemek için : Beyaz çikolata rendesi / vişne / Yaprak çikolata kullanabilirsiniz.

HAZIRLANMASI :




  • 165 gr tereyağı küpler halinde bir kaseye koyun.
  • 160 gr küçük parçalara bölünmüş çikolatayı ekleyin.
  • Bir tencerenin ¼ ünü su ile doldurun; kaseyi su dolu tencerenin üstüne oturtun (Suya değmesin).
  • Kısık ateşte eriyene kadar karıştırın; Ocaktan alın ve eriyen karışımın oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Pişirme kalıbının içini yağlı pişirme kağıdı ile kaplayın.
  • 2 dolu su bardağı un, 40 gr kakao ve 1 pkt kabartma tozunu eleyin.
  • 1 su bardağı şekere, 4 yumurtayı (oda sıcaklığında) birer birer ekleyip, mikser ile karıştırın.
  • Soğuyan çikolata/tereyağ karışımını yumurta/şeker karışımına ekleyin ve lastik bir spatula ile karıştırın.
  • Üzerine elenmiş un/ kakao/kabartma tozu karışımını ekleyin ve İyice karıştırın.
  • Karışımı pişirme kabına dökün ve yayın.
  • Kabı tezgaha birkaç kez vurarak homojen dağılımı sağlayın.
  • 160 derece fırında 40 - 45 dakika pişirin.
  • Kalıptan çıkarmadan telin üzerinde tamamen soğutun. Soğuyunca, üzerini vişne, beyaz çikolata rendesi ve yaprak çikolata ile süsleyip servis yapın.


Afiyet Olsun.