MALZEMELER
- 1/2 su
bardağı (85 gr) pirinç
- 1 1/2 bardak
(300 ml) Su (pirinci haşlamak için)
- 2 yumurta
sarısı
- 1 1/2 yemek kaşığı (20 gr) mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı
(15 gr) pirinç unu
- 1 bardak
su ( yumurta/nişasta/pirinç unu
karışımı için)
- 1 litre Süt
- 1 çay kaşığı
tuz
- 1 su bardağı (175 gr) toz şeker
- 1 paket vanilya
YAPILIŞI
- Pişirme kabına
1/2 su bardağı (85 gr) yıkanmış ve
süzülmüş pirinç koyup, 1,5 bardak
(300 ml) su ekleyin ve haşlanması için orta ateşte ocağa koyun.
- Pirinçler
haşlanıp iyice suyunu çekince ocaktan alın.
- Bir kapta 2 yumurtanın sarısı, 1,5 yemek kaşığı
(20 gr) nişasta ve 1 yemek kaşığı (15 gr) pirinç ununu çırpın.
- 1 bardak suyu
azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Başka bir
pişirme kabına 1 litre süt, 1 çay kaşığı tuz ve daha önce haşladığımız
pirinci koyup, kısık ateşte, sürekli karıştırarak pişirin.
- Sıcak sütten
bir miktar alıp, hazırlanan yumurtalı karışıma ekleyin ve ılınmasını
sağlayın.
- Ilınan yumurtalı karışımı tekrar süte
ekleyin ve 10 dakika karıştırarak pişirin.
- 1 su bardağı
(175 gr) toz şeker ve 1 paket vanilya ekleyin ve boza kıvamı alana kadar sürekli
karıştırın.
- Sütlaç
koyulaşınca, fırın kaplarına paylaştırın.
- Bir fırın
tepsisinin yarısına kadar su doldurun ve kapları tepsiye yerleştirin.
- Fırının sadece
ızgara kısmını (üst rezistansı) açıp 200 derece C'ye ayarlayın ve sütlaçların üstlerinin
kızarmasını sağlayın.
- Fırından çıkarıp
soğumaya bırakın ve servis yapın.
Afiyet olsun.