Fırın Sütlaç Tarifi


MALZEMELER 


  • 1/2 su bardağı  (85 gr) pirinç
  • 1 1/2 bardak (300 ml)  Su  (pirinci haşlamak için)
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 1/2 yemek kaşığı (20 gr) mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı (15 gr) pirinç unu
  • 1 bardak su  ( yumurta/nişasta/pirinç unu karışımı için)
  • 1 litre Süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı  (175 gr) toz şeker
  • 1 paket vanilya

YAPILIŞI 


  • Pişirme kabına 1/2 su bardağı  (85 gr) yıkanmış ve süzülmüş pirinç koyup,   1,5 bardak (300 ml) su ekleyin ve haşlanması için orta ateşte ocağa koyun.
  • Pirinçler haşlanıp iyice suyunu çekince ocaktan alın.
  • Bir kapta  2 yumurtanın sarısı, 1,5 yemek kaşığı (20 gr) nişasta ve 1 yemek kaşığı (15 gr) pirinç ununu çırpın.
  • 1 bardak suyu azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Başka bir pişirme kabına 1 litre süt, 1 çay kaşığı tuz ve daha önce haşladığımız pirinci koyup, kısık ateşte, sürekli karıştırarak pişirin.
  • Sıcak sütten bir miktar alıp, hazırlanan yumurtalı karışıma ekleyin ve ılınmasını sağlayın.
  •  Ilınan yumurtalı karışımı tekrar süte ekleyin ve 10 dakika karıştırarak pişirin.
  • 1 su bardağı (175 gr) toz şeker ve 1 paket vanilya ekleyin ve boza kıvamı alana kadar sürekli karıştırın.
  • Sütlaç koyulaşınca, fırın kaplarına paylaştırın.
  • Bir fırın tepsisinin yarısına kadar su doldurun ve kapları tepsiye yerleştirin.
  • Fırının sadece ızgara kısmını (üst rezistansı) açıp 200 derece C'ye  ayarlayın ve sütlaçların üstlerinin kızarmasını sağlayın.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve  servis yapın.

Afiyet olsun.